Cu ce pot inlocui unele ingrediente in bucatarie – Substituenti

Cu ce pot sa inlocuiesc unele mirodenii, mai greu de gasit?

Unele ingrediente sunt greu, sau practic imposibil de gasit pe piata romaneasca. Ele pot fi substituite cu ceea ce se gaseste in mod regulat.

Bineinteles, substituentii nu pot avea gustul si aroma identice cu originalele, dar va vor oferi o aproximatie mai mult decat decenta.

Nu gasesti ingredientul necesar intr-o anumita reteta?

Iata, mai jos, o lista cu cateva ingrediente ce pot fi inlocuite, relativ usor.

  • Anason: seminte de fenicul (este totusi mai dulce ca anasonul si are o aroma mai slaba) sau tarhon sau chimen.
  • Antonica: patrunjel sau tarhon.
  • Boia iute: sos iute combinat cu oregano si chimen.
  • Busuioc: oregano, sau cimbru.
  • Arpagic: ceapa verde, sau praz.
  • Cardamom negru: parti egale de scortisoara si nucsoara.
  • Chimen negru: cantitate tripla de chimen.
  • Chimion turcesc: cantitate egala de chimnen.
  • Coaja de nucsoara: cantitate sporita cu 20% de nucsoara.
  • Coriandru (frunze): patrunjel.
  • Cuisoare: cantitate egala de ienibahar.
  • Curcuma (pudra): seminte de mustar macinate, plus un pic de sofran.
  • Frunze de limeta kafru: foi de dafin cu suc de limeta.
  • Galangal: poate fi substituit cu o cantitate echivalenta ghimbir amestecat, plus seminte de anason, sau de fenicul.
  • Lemongrass: poate fi inlocuita cu zeama de lamaie si putin ghimbir proaspat, cca. 1/2 lingura pentru o tulpina de iarba de lamaie. Un alt substituent poate fi coaja de limeta cu putina zeama de limeta si piper.
  • Ienibahar: parti egale din scortisoara, cuisoare, nucsoara si piper negru, toate macinate.
  • Maghiran: busuioc sau cimbru.
  • Menta: busuioc, maghiran sau rozmarin.
  • Nasturel: poate fi substituit cu cantitatea echivalenta de salata, la care se adauga piper negru si frunze de ceapa.
  • Oregano: cimbru, sau busuioc.
  • Rozmarin: cimbru, tarhon sau cimbrisor.
  • Salvie: maghiran, cimbru.
  • Salota: cantitate egala de ceapa dulce, rosie sau alba.
  • Scortisor (cassia): parte egala de scortisoara.
  • Seminte de coriandru: cantitate egala de chimen sau chimion turcesc.
  • Seminte de fenicul: anason, sau amestec de seminte chimen cu fenicul, sau seminte de chimen cu frunze de menta.
  • Sofran: curcuma, cantitate de 4 ori mai mare (doar pentru culoare, nu si pentru aroma), sau sofranel (cantitate de 8 ori mai mare, dar gustul este inferior).
  • Susan: seminte de floarea soarelui, sau de in alb.
  • Tamarind: se poate inlocui cu cantitatea echivalenta de sos Worcestershire amestecat cu putin suc de lamaie. La nevoie, poate fi folosit un amestec de suc de lamaie, sare, zahar brun si piper negru.
  • Wasabi: cantitate egala de hrean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.