7AR | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Tocurry

Tocana este unul dintre preparatele mele preferate apartinand bucatariei noastre. Eu o consider alternativa romaneasca la celebrele curry-uri gatite in Asia si nu numai. In mod traditional, tocana romaneasca se face cu cartofi, si asa am conceput si eu aceasta varianta. Diferenta este ca asezonarea o da, in principal, pasta “7 arome romanesti”, o mica inventie personala.

Folosirea acestei paste apropie tocana mea de curry-uri, atat prin faptul ca este mai bogat asezonata, cat si ca mod de efectuare a asezonarii, cam ca un hibrid de tocana si curry… adica un tocurry.
(more…)

Citeste tot

Condimente în bucate

Ieri mi-am justificat din nou investiţia în noua bucătărie (care s-a mai schimbat faţă de ceea ce ştiaţi voi, în curând vă voi arăta o nouă serie de fotografii) căci am fost solicitat de Emilia Nicolaescu, realizatorul emisiunii “Sarea-n bucate” să filmăm împreună.
(more…)

Citeste tot