acizi grasi | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Puterea cuvântului

Cuvintele au forţa lor. Este interesant, şi chiar un pic ciudat, impactul pe cate un cuvânt îl poate avea asupra oricui. Am trăit această senzaţie de curând, când un cuvânt a avut puterea să mă trimită înapoi în timp. Cuvântul care a trezit în mine amintirile dulci ale copilăriei a fost „untdelemn”.
(mai mult…)

Citeste tot

Pe scurt despre uleiul din nucă de cocos

Uleiul de cocos este relativ necunoscut pe piaţa noastră, deşi a început să fie comercializat pe ici pe colo. Are un aspect lăptos si este, pe temperaturile de acum, solid. Ca orice produs susceptibil a fi folosit în bucătăria asiatică, mi-a stârnit curiozitatea de cum l-am văzut. Din păcate, oferta disponibilă pe piaţa noastră nu este una de cea mai bună calitate.
Există trei tipuri de ulei din nucă de cocos, aşa că merită să aruncaţi o privire asupra etichetei înainte de a cumpăra produsul.
(mai mult…)

Citeste tot

Pe scurt despre uleiul de arahide

Cu ceva ani în urmă am avut o tentativă de a scrie despre uleiuri, lucru lăudabil în sine, dar cam prea devreme pentru mine, căci nici experienţa, nici priceperea şi nici documentaţia pe care o aveam la dispoziţie nu mă ajutau pe cât ar fi trebuit. Încerc să revin asupra acestui subiect şi vreau să încep cu un ulei extrem de des folosit în bucătăria asiatică şi care stârneşte la noi nu doar curiozitate, dar şi unele confuzii: uleiul de arahide.
(mai mult…)

Citeste tot