adobo | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Pui adobo cu legume

“Adobo” inseamna in limba spaniola “condiment” sau “marinada”, si provine din verbul “adobar” – a marina. Este folosit pentru a descrie o marinada sau un sos, iar carnea preparata cu adobo, este denumita adobada. Pentru detalii despre adobo, cititi aici.

(more…)

Citeste tot

Pe scurt despre adobo (1)

Vreau să facem o mică pauză de bucătărie indiană şi să vorbim astăzi despre ceva cu mai multă aplicabilitate practică în propriile noastre bucătării. Vom face un periplu foarte rapid prin câteva bucătării exotice pentru a vorbi, pe scurt, despre „adobo”.

Adobo – în limba spaniolă înseamnă sos, marinadă sau condiment – este un termen care denumeşte atât un tip de marinadă, un tip de sos, o gamă de preparate culinare, dar şi o metodă de preparare a alimentelor.
(more…)

Citeste tot

Pe scurt despre oţetul din trestie-de-zahăr

Cred că domeniul gastronomic este infinit, iar faptul că mereu poţi descoperi ingrediente culinare inedite întăreşte această “bănuială” a mea.
Vă propun astăzi un articol despre unul dintre oţeturile puţin cunoscute la noi, ca să nu zic total necunoscute. După surpriza plăcută pe care am avut-o descoperind că există un oţet din miere, faptul că trestia de zahăr poate oferi acelaşi lucru chiar nu m-a mai mirat. Mi-am dat seama că, în mod logic, acolo unde există zaharuri poate exista şi vin, dar şi oţet, căci zaharurile cu asta se ocupă: fermentează. Mă cam aşteptam, deci, la acest oţet şi mărturisesc că de data aceasta nu am dat peste el întâmplător, ci l-am căutat.
(more…)

Citeste tot