advieh | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Berebere – arome etiopiene

Amestecurile de condimente sunt proprii bucătăriilor rafinate, care s-au perfecţionat prin mii de experimente şi care au ştiut să adapteze influenţele externe. Cu ocazia prezentării acestui amestec de condimente, vom aminti doar în treacăt de o bucătărie cvasi-necunoscută la noi, cea etiopiană. Despre Etiopia ştim mai curând că este una dintre ţările unde se suferă de foame. A reuşit însă să-şi dezvolte în timp o cultură culinară extrem de interesantă.
(mai mult…)

Citeste tot

Advieh – arome iraniene

N-am mai povestit demult despre un amestec de condimente. Dupa curry, garam masala, herbes de Provence, paste de curry thailandeze, ras-el-hanout si 5 arome, as vrea sa „calatorim” in alt colt al lumii, si anume in Iran.
“Advieh”, sau “adwiya”, este un amestec folosit in bucataria iraniana la asezonarea preparatelor din orez, dar si a celor pe baza de carne de pui si fasole.
(mai mult…)

Citeste tot