airag | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Pe urmele iaurtului

Am mâncat dintotdeauna cu plăcere iaurt, dar a devenit mai important pentru mine de când am descoperit primele noţiuni de bucătărie indiană. Am văzut că indienii, spre deosebire de noi, sunt extrem de inventivi şi de îndrăzneţi atunci când folosesc iaurtul. M-a fermecat îndeosebi modul în care îl combină cu mirodenii şi vegetale.
(more…)

Citeste tot

Pe scurt despre cumâs

Probabil că ştiţi cu toţii că renovez casa. Am tot pomenit de asta, văicărindu-mă că nu pot găti şi că mi-e dor de tigăile mele. Renovarea asta a mai avut un efect negativ, şi anume m-a ţinut departe de cărţile mele, aflate şi astăzi ambalate în cutii de carton, în subsol, căţărate pe rafturi. Am lăsat afară doar câteva cărţi „de consum”, de care nu mi-ar fi păsat dacă s-ar fi umplut de praf, sau dacă dispăreau sub un morman de moloz. Genul de cărţi uşoare, superficiale, tâmpite şi pe care le cumperi din greşeală. Una dintre ele era o poveste stupidă despre huni şi Atila. Nici măcar n-am putut s-o termin, m-am oprit cam pe la pagina 75, înjurându-mă în gând că am aruncat 35 de lei, cu care mai bine aş fi hrănit doi nevoiaşi, aşa cum sunt atâţia pe stradă.
(more…)

Citeste tot