Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: alcool
Din secretele vinului (6) – Despre corpolenta
Corpolenta vinului este una dintre cele mai importante caracteristici de care trebuie sa tinem seama...
7 Comentarii
Din secretele vinului (5) – Din nou despre aciditate
Aciditatea este o trasatura definitorie a vinului. Acizii din vin dau acestuia un gust acrisor,...
3 Comentarii
Din secretele vinului (1) – Dulceata
Vinul se produce pe teritoriul tarii noastre de mai bine de 2000 de ani; cu...
2 Comentarii
Primator Double 24%
Daca mi-ar fi spus cineva, in urma cu doar cateva luni, ca exista beri de...
Temperaturi de servire a berilor
Asa cum povesteam anterior în cazul vinurilor, în mod similar, cele mai multe dintre beri...
Cum se face berea
Am încercat sa gasesc un cuvant care sa traduca termenul englezesc „brewing”, ce denumeste fabricarea...
4 Comentarii
ABCD-ul berii (2)
În aceasta a doua parte a articolului dedicat careului de ingrediente ce definesc în principal...
Despre brezare (1)
Am mai avut, în trecut, o tentativa de a explica brezarea. Am facut-o, din pacate,...
6 Comentarii
Pe scurt despre cumas
Probabil ca stiti cu totii ca renovez casa. Am tot pomenit de asta, vaicarindu-ma ca...
10 Comentarii
Pe scurt despre sake
Sake (pronuntat saké) este o bautura japoneza preparata din orez. Aceasta bautura este numita sake...
9 Comentarii