alcool | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Din secretele vinului (6) – Despre corpolenţă

Corpolenţa vinului este una dintre cele mai importante caracteristici de care trebuie să ţinem seamă atunci când suntem implicaţi într-o degustare, sau într-o împerechere de vinuri cu mâncarea potrivită. Corpolenţa joacă, de asemenea, un important rol în definirea preferinţelor personale legate de vinuri.

Sursa foto: www.dreamstime.com

Sursa foto: www.dreamstime.com


(more…)

Citeste tot

Din secretele vinului (5) – Din nou despre aciditate

Aciditatea este o trăsătură definitorie a vinului. Acizii din vin dau acestuia un gust acrişor, care oferă o senzaţie gustativă asemănătoare celor date de merele Granny Smith sau de grapefruituri.
Aciditatea are o importanţă vitală pentru vin, permiţându-i să îmbătrânească cu graţie şi oferindu-i posibilitatea de a se împerechea minunat cu mâncarea.

Sursa foto: www.foodnavigator-asia.com

Sursa foto: www.foodnavigator-asia.com


(more…)

Citeste tot

Din secretele vinului (1) – Dulceaţa

Vinul se produce pe teritoriul ţării noastre de mai bine de 2000 de ani; cu toate acestea, a rămas o mare necunoscută pentru foarte mulţi dintre noi.
Din secretele vinului - sursa foto: dreamstime.com
Vinul este ceva special, capabil să ofere plăcere, sănătate şi relaxare. Este, de asemenea, şi ceva care te intimidează, te complexează şi, adesea, te face să te simţi frustrat atunci când aşteptările îţi sunt înşelate dintr-un motiv sau altul.
(more…)

Citeste tot

Primator Double 24%

Daca mi-ar fi spus cineva, in urma cu doar cateva luni, ca exista beri de desert, as fi crezut ca ma ia la misto. Ma rog, daca este sa fiu complet onest, in urma cu cateva luni eu stiam despre bere doar ca este o chestie apoasa, amaruie, care se bea rece, si numai atunci cand iti este sete si vrei sa bei ceva cu putin alcool, adica nu apa chioara.
Primator Double 24%
(more…)

Citeste tot

Temperaturi de servire a berilor

Aşa cum povesteam anterior în cazul vinurilor, în mod similar, cele mai multe dintre beri au o temperatură ideală de servire. Aceasta variază de la caz la caz, dar datele se pot organiza astfel ca să putem improviza un ghid general.

Sursa foto:  xobniblog.wordpress.com

Sursa foto: xobniblog.wordpress.com


(more…)

Citeste tot