Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: alcool

Din secretele vinului (6) – Despre corpolenta

Corpolenta vinului este una dintre cele mai importante caracteristici de care trebuie sa tinem seama...

7 Comentarii

Din secretele vinului (5) – Din nou despre aciditate

Aciditatea este o trasatura definitorie a vinului. Acizii din vin dau acestuia un gust acrisor,...

3 Comentarii

Din secretele vinului (1) – Dulceata

Vinul se produce pe teritoriul tarii noastre de mai bine de 2000 de ani; cu...

2 Comentarii

Primator Double 24%

Daca mi-ar fi spus cineva, in urma cu doar cateva luni, ca exista beri de...

Temperaturi de servire a berilor

Asa cum povesteam anterior în cazul vinurilor, în mod similar, cele mai multe dintre beri...

Cum se face berea

Am încercat sa gasesc un cuvant care sa traduca termenul englezesc „brewing”, ce denumeste fabricarea...

4 Comentarii

ABCD-ul berii (2)

În aceasta a doua parte a articolului dedicat careului de ingrediente ce definesc în principal...

Despre brezare (1)

Am mai avut, în trecut, o tentativa de a explica brezarea. Am facut-o, din pacate,...

6 Comentarii

Pe scurt despre cumas

Probabil ca stiti cu totii ca renovez casa. Am tot pomenit de asta, vaicarindu-ma ca...

10 Comentarii

Pe scurt despre sake

Sake (pronuntat saké) este o bautura japoneza preparata din orez. Aceasta bautura este numita sake...

9 Comentarii