Alira Merlot 2009 | Retetele lui Radu - Gastronomie:

La un pahar de vorbă, la Aliman

Ieri, vineri 28 septembrie 2012 am avut ocazia să petrec o zi interesantă la Aliman. Ca şi în cei trei ani anteriori, WineRo a sărbătorit în ultima vineri a lunii septembrie noua recoltă. Cele 38 de reţete filmate în seria ”Bucate şi vinuri alese” stau martore a colaborării mele cu WineRo, aşa că nu aveam cum să lipsesc de la acest moment important din viaţa colaboratorilor mei.

(more…)

Citeste tot

Pollo alla Parmigiana

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial realizat in colaborare cu WineRo.

Iata o reteta clasica italiana, foarte gustoasa si usor de preparat. Ca mai toate retetele simple este destul de robusta si de satioasa, dar bine echilibrata. Serviti puiul alaturi de Alira Merlot 2009.

(more…)

Citeste tot

Salata de ficatei de pui cu bacon si rosii

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial realizat in colaborare cu WineRo.

Aceasta salata este consistenta si hranitoare si combina gustul bogat si pregnant al ficateilor si al baconului cu prospetimea frunzelor proaspete. Crutoanele, aromatizate cu usturoi si cimbru, vin cu un plus de textura si de aroma, dand in acelasi timp satietate preparatului.

Aceasta salata se serveste ca fel principal, la pranz, alaturi de un pahar cu Alira Merlot 2009.
(more…)

Citeste tot

Coq au vin

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial realizat in colaborare cu WineRo.

“Coq au vin” este o reteta clasica, despre care se spune ca, in diferite variante, exista inca de pe vremea lui Iulius Cezar, adica de peste 2000 de ani. Reteta consta din carne de pasare brezata intr-un sos de vin rosu. Initial se foloseau cocosi, a caror carne tare si fibroasa se putea gati doar prin brezare. Astazi se foloseste pui, iar timpul de gatit este substantial mai scurt.

(more…)

Citeste tot