Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: aluat
Supa cu coltunasi wonton
Wonton este denumirea purtata de un tip de coltunasi chinezesti. Termenul se mai translitereaza si...
2 Comentarii
Dal samosa
Samosa este un fel de coltunas prajit sau copt, continand o umplutura, de obicei sarata,...
5 Comentarii
Yaki-gyoza
Gyoza denumeste in japoneza un tip de coltunasi, umpluti cu diferite variante de amestecuri de...
9 Comentarii
Baba al rum
Acest desert isi trage originea din “babka”, o prajitura inalta si cilindrica, din Polonia, unde...
Acoperirea alimentelor cu cruste protectoare si crocante (2)
Acoperirea umeda a alimentelor Aluaturile care acopera alimentele ce urmeaza sa fie prajite în baie...
2 Comentarii
Samosa
Termenul “samosa”, sau “samoosa”, denumeste un fel de ghiozlomele (din turcescul “gözleme”, adica niste coltunasi...
8 Comentarii
Tarte cu praz si bacon
Va propun astazi o gustare simpla, dar delicioasa si prezentabila. Astfel de tarte, cu diverse...
2 Comentarii
Tarta Tatin
Tarta Tatin – o reteta clasica in varianta personala Cum am mai spus, nu ma...
8 Comentarii
Papanasi
Papanasi – reteta traditionala romaneasca Iata ca proiectul “Reteta traditionala romaneasca preferata de dvs.”, initiat...
2 Comentarii
Pe scurt despre acoperirea alimentelor (coating)
Introducere Cred ca termenul „acoperire” va mira. Recunosc ca nu este unul uzitat prin bucatarii;...
4 Comentarii
File de porc in aluat
V-am mai povestit despre excelentul gratar pe care am sansa sa lucrez, un Ascona 570MX....
8 Comentarii
Peste in aluat crocant
Imbracarea alimentelor intr-un aluat pe baza de amidon de porumb sau cartofi si prajirea lor...
4 Comentarii
Pe scurt despre gnocchi – partea 2
Aceasta este ultima parte a articolului dedicat unui produs extrem de simpatic mie: gnocchi. Vom...
4 Comentarii
Pe scurt despre gnocchi – partea 1
Introducere Ma bucura mult ca oferta de produse italienesti a crescut pe piata noastra. Printre...
24 Comentariu
Tarta cu mere rasturnata
Iata o tarta foarte ingenioasa, simpla si extrem de gustoasa si de aromata. Este un...
28 Comentariu
Pe scurt despre paratha
Paratha – lipia indiana Painea este nelipsita de pe mesele noastre, dar putem înca afla...
6 Comentarii
Pizza de la persani la americani
Personal nu ma omor dupa pizza. Cred ca mananc una la 2-3 ani, adica m-as...
1 Comentariu