Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: aluat

Supa cu coltunasi wonton

Wonton este denumirea purtata de un tip de coltunasi chinezesti. Termenul se mai translitereaza si [...]

2 Comentarii

Dal samosa

Samosa este un fel de coltunas prajit sau copt, continand o umplutura, de obicei sarata, [...]

5 Comentarii

Yaki-gyoza

Gyoza denumeste in japoneza un tip de coltunasi, umpluti cu diferite variante de amestecuri de [...]

9 Comentarii

Baba al rum

Acest desert isi trage originea din “babka”, o prajitura inalta si cilindrica, din Polonia, unde [...]

Acoperirea alimentelor cu cruste protectoare si crocante (2)

Acoperirea umeda a alimentelor Aluaturile care acopera alimentele ce urmeaza sa fie prajite în baie [...]

2 Comentarii

Samosa

Termenul “samosa”, sau “samoosa”, denumeste un fel de ghiozlomele (din turcescul “gözleme”, adica niste coltunasi [...]

8 Comentarii

Tarte cu praz si bacon

Va propun astazi o gustare simpla, dar delicioasa si prezentabila. Astfel de tarte, cu diverse [...]

2 Comentarii

Tarta Tatin

Tarta Tatin – o reteta clasica in varianta personala Cum am mai spus, nu ma [...]

8 Comentarii

Papanasi

Papanasi – reteta traditionala romaneasca Iata ca proiectul “Reteta traditionala romaneasca preferata de dvs.”, initiat [...]

2 Comentarii

Pe scurt despre acoperirea alimentelor (coating)

Introducere Cred ca termenul “acoperire” va mira. Recunosc ca nu este unul uzitat prin bucatarii; [...]

4 Comentarii

File de porc in aluat

V-am mai povestit despre excelentul gratar pe care am sansa sa lucrez, un Ascona 570MX. [...]

8 Comentarii

Peste in aluat crocant

Imbracarea alimentelor intr-un aluat pe baza de amidon de porumb sau cartofi si prajirea lor [...]

4 Comentarii

Pe scurt despre gnocchi – partea 2

Aceasta este ultima parte a articolului dedicat unui produs extrem de simpatic mie: gnocchi. Vom [...]

4 Comentarii

Pe scurt despre gnocchi – partea 1

Introducere Ma bucura mult ca oferta de produse italienesti a crescut pe piata noastra. Printre [...]

Tarta cu mere rasturnata

Iata o tarta foarte ingenioasa, simpla si extrem de gustoasa si de aromata. Este un [...]

Pe scurt despre paratha

Paratha – lipia indiana Painea este nelipsita de pe mesele noastre, dar putem înca afla [...]

6 Comentarii

Pizza de la persani la americani

Personal nu ma omor dupa pizza. Cred ca mananc una la 2-3 ani, adica m-as [...]

1 Comentariu