blog de Gastronomie
Va rog sa nu ma injurati. Va ofer iar o reteta asiatica; iar un sambal. [...]
2 Comentarii
In fosta Birmanie, actualul Myanmar (nu stiu de ce, dar mi se pare ciudat sa [...]
10 Comentarii
Una dintre surprizele extrem de placute pentru mine, a fost descoperirea, facuta acum vreo 9 [...]
4 Comentarii
Taiteii de orez se gatesc extrem de repede si de simplu si sunt foarte potriviti [...]
8 Comentarii
Introducere Cred ca termenul “acoperire” va mira. Recunosc ca nu este unul uzitat prin bucatarii; [...]
Reteta este originara din Chennai (fostul Madras), statul Tamil Nadu, situat in sudul Indiei, unde [...]
Confit este un termen care are mai multe întelesuri. El denumeste generic diferite tipuri de [...]
Cheia retetei este contrastul de texturi crocante si fragede – avem de-a face cu doua [...]
Presupun ca toti cei care ati calatorit în Asia de Sud-Est, si nu numai dvs., [...]
17 Comentarii
„Dukka”, sau „dukkah”, ori chiar „duqqa”, este un amestec egiptean, care consta din alune, nuci [...]
Va propun o reteta plina de calitati: rapida, simpla, exotica, delicioasa, decorativa, hranitoare si sanatoasa. [...]
Cristofor Columb a ajuns în America din întamplare. Exploratorul genovez spera (si a crezut toata [...]
18 Comentarii
Imi place foarte susanul, in toate formele sale (seminte, ulei brun, pasta). Ce se poate [...]
3 Comentarii
Dupa atatea discutii cate au fost in ultimele zile, haideti sa ne relaxam cu o [...]
13 Comentarii
Mi-era dor de bucataria asiatica, asa ca m-am gandit sa va ofer ceva inedit. Mai [...]
7 Comentarii
Curcan cu taitei si legume – Reteta cambodgiana Aceasta reteta foloseste sos Tuk Trey, a [...]
Este un desert simplu, hranitor si foarte gustos. Am folosit stafide mari si carnoase, care [...]
5 Comentarii
Combinatia de frigarui, alune si condimente este tipica bucatariilor din Asia de Sud-Est. Aceste frigarui, [...]
Iata si cea de-a treia parte a acestui articol, si ultima, desi se mai pot [...]
Pastele de curry sunt ingrediente definitorii pentru bucataria thailandeza, si pentru bucatariile etnice influentate de [...]
Sosul Hoisin – un sos chinezesc Sosul Hoisin, sau Haixian (se pronunta haixianjiang) este un [...]