amestec 5 arome | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Degetele de pui

Revin cu o alta reteta vietnameza, nu doar bucataria acestei tari interesante are multe de oferit, ci si pentru ca este un preparat aspectuos, plin de gust si aroma si, nu in ultimul rand, sanatos.
Titlul ar putea sa induca in eroare; bineinteles, nu este vorba despre degete adevarate, ci despre bucati din file de piept de pui, care au o forma lunguiata.

(mai mult…)

Citeste tot

Creveti cu ghimbir

Va era dor de o reteta cu creveti? Stiu ca este criza, si tocmai de aceea ma grabesc sa va ofer una, acum cat ne mai putem permite. Chinezii numesc aceasta reteta “zhang da xia”, este una dintre retetele lor foarte simple si foarte populare. Crevetii sunt gatiti in aburi, alaturi de ghimbir si alte condimente.

(mai mult…)

Citeste tot

Somon cu legume

Reteta se prepara prin procedeul stir-fry in care carnea, sau legumele, se prajesc in cantitate mica de ulei, la foc iute, amestecand constant. Foloseste cantitati mici de grasimi si timpi scurti de gatit, pastrandu-se astfel nutrientii, culoarea si textura ingredientelor.

Amidonul are rolul de a “sigila” cubuletele de peste, pastrand bucatile suculente si pline de gust. Amestecul “5 arome” da gustul caracteristic acestei retete, influentate de bucataria chinezeasca.
(mai mult…)

Citeste tot