Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: amidon
Vita cu usturoi in stil chinezesc
Am mai publicat pe blog, acum cativa ani o reteta asemanatoare; aceea a iesit atat...
2 Comentarii
Pui cu lotus
Aceasta reteta foloseste cateva ingrediente mai putin obisnuite la noi: radacini si seminte de lotus....
2 Comentarii
Dakgangjeong – Pui crocant, dulce-picant
Dakgangjeong este un termen coreean ce denumeste bucati de pui prajite in baie de ulei...
4 Comentarii
Vita cu sos de stridii si legume
Combinatiile de sos de stridii cu carne de vita sunt clasice pentru bucataria chinezeasca. Cea...
6 Comentarii
Pui chow mein in stil Hong Kong
Aminteam, cu ocazia publicarii unei alte variante de pui chow mein, de faptul ca nenumaratele...
8 Comentarii
Supa cu coltunasi wonton
Wonton este denumirea purtata de un tip de coltunasi chinezesti. Termenul se mai translitereaza si...
2 Comentarii
Pui catifelat cu legume si piper de Szechuan
Am avut ceva timp zilele trecute si am incropit o reteta in stil chinezesc, cu...
8 Comentarii
Pe scurt despre originea pastelor (1)
Iubesc pastele “fainoase”, cum erau ele numite acum vreo 20-30 de ani, ca sa se...
2 Comentarii
Cum se gatesc cerealele
Într-o serie de articole publicate anterior, am subliniat faptul ca civilizatia umana, asa cum o...
2 Comentarii
Acoperirea alimentelor cu cruste protectoare si crocante (2)
Acoperirea umeda a alimentelor Aluaturile care acopera alimentele ce urmeaza sa fie prajite în baie...
2 Comentarii
Creveti in stil asiatic
Cred sa sunt victima unui reflex pavlovian: cum da zapada, cum mi se face dor...
2 Comentarii
Pe scurt despre acoperirea alimentelor (coating)
Introducere Cred ca termenul „acoperire” va mira. Recunosc ca nu este unul uzitat prin bucatarii;...
4 Comentarii
Porc dulce-acrisor-picant cu rodie
Va propun o reteta simpla si interesanta, cu ingrediente usor de gasit, rapida si gustoasa....
3 Comentarii
Pui cu ciuperci negre si muguri de bambus
Denumirea generala de „ciuperci negre” nu este tocmai corecta, caci ciupercile la care se refera...
10 Comentarii
Pui cu castraveti
Aceasta reteta se gateste prin tehnica numita „stir-fry„, imposibil de obtinut intr-o bucatarie domestica europeana....
8 Comentarii
Porc cu castravete
Iata o reteta simpla si rapida, care in literatura de specialitate de limba engleza este...
15 Comentarii
Pui cu sos de usturoi si susan
Stiu ca de multe ori ma repet in prezentarile facute retetelor. Mai pe toate le...
26 Comentariu
Curry chinezesc de pui
De obicei, toate curry-urile chinezesti contin ca ingredient cartofii, dulci sau obisnuiti. În Occident, la...
8 Comentarii
Peste cu toban jiang
Va propun aceasta reteta ca exemplificare pentru articolul de ieri, dedicat pastei toban jiang, un...
12 Comentarii
Porc cu taitei de celofan
Va propun o reteta foarte simpla, bine aromata si condimentata, dar nu exagerat, care foloseste...
16 Comentarii
Creveti betivi cu sos de piper verde
Va propun o reteta potrivita pentru cina. Crevetii sunt un aliment usor, iar carnea lor...
20 Comentariu
Pui cu sos Guilin
Orasul Guilin, din provincia Guangxi, este faimos pentru reputatul sau sos iute, preparat pe baza...
10 Comentarii
Pe scurt despre gnocchi – partea 2
Aceasta este ultima parte a articolului dedicat unui produs extrem de simpatic mie: gnocchi. Vom...
4 Comentarii
Porc Sichuan
Preparatele din Sichuan, provincie care se poate lauda cu una dintre cele mai interesante bucatarii...
29 Comentariu
Yau gai – Pui cu sos de soia
Este una dintre retetele foarte populare in sudul Chinei, bucurandu-se de o reputatie foarte buna,...
13 Comentarii
Aripioare de pui cantoneze cu sos de stridii
Canton (Guangdong) este o provincie situata in sudul Chinei, vestita pentru bucataria sa rafinata si...
11 Comentarii
Rulouri de pui cu banane
Bananele sunt un ingredient care nu apare des in bucataria chinezeasca. Acest fruct are un...
11 Comentarii
Ha do si – Toasturi cu creveti
Iata o reteta simpla si rapida, provenind din nordul Chinei, unde graul si painea din...
3 Comentarii
Degetele de pui
Revin cu o alta reteta vietnameza, nu doar bucataria acestei tari interesante are multe de...
9 Comentarii
Chiftelute de pui cu susan
Imi place mult susanul, de aceea nu am rezistat tentatiei de a prepara aceste chiftelute,...
19 Comentarii
Peste in crusta de nuca de cocos
Iata o alta reteta gatita de mine la “Saveur Faire 5 – Bucatarie jamaicana”. Foarte...
6 Comentarii
Carnati chinezesti cu pui si orez
Reteta de fata este o specialitate cantoneza si, in mod traditional, este gatita in vase...
8 Comentarii
Pui cu usturoi si ghimbir
Dupa ce veti citi lista de ingrediente, pun pariu ca ma veti critica. Veti spune...
13 Comentarii
Pe scurt despre sosul brun
Sosul brun original, cel spaniol, a fost sosul fundamental al bucatariei franceze o lunga perioada....
6 Comentarii
Somon cu legume
Reteta se prepara prin procedeul stir-fry in care carnea, sau legumele, se prajesc in cantitate...
2 Comentarii
Pui Chandoori
Va prezint astazi cea de-a doua reteta gatita la „Ginger” cu ocazia evenimentului de pe...
8 Comentarii
Pe scurt despre înghetata – partea 1
Înghetata este un desert congelat, preparat din produse lactate, cum ar fi laptele si frisca,...
Pui Chengdu
Este o reteta apartinand bucatariei din regiunea Sichuan, una dintre marile scoli culinare chinezesti. Chengdu...
2 Comentarii
Pui Sichuan
Este o reteta extrem de simpla si rapida, originara din provincia chineza Sichuan, renumita pentru...
2 Comentarii
Fierberea inabusita pe intelesul tuturor
Aceasta tehnica are nevoie de o cratita, oala, sau tigaie mare, cu apa, sau alte...
Curry de legume
Este o mancare plina de culoare, gatita intr-un sos condimentat, si merge excelent alaturi de...
2 Comentarii