blog de Gastronomie
Am mai publicat pe blog, acum cativa ani o reteta asemanatoare; aceea a iesit atat [...]
2 Comentarii
Aceasta reteta foloseste cateva ingrediente mai putin obisnuite la noi: radacini si seminte de lotus. [...]
Dakgangjeong este un termen coreean ce denumeste bucati de pui prajite in baie de ulei [...]
4 Comentarii
Combinatiile de sos de stridii cu carne de vita sunt clasice pentru bucataria chinezeasca. Cea [...]
6 Comentarii
Aminteam, cu ocazia publicarii unei alte variante de pui chow mein, de faptul ca nenumaratele [...]
8 Comentarii
Wonton este denumirea purtata de un tip de coltunasi chinezesti. Termenul se mai translitereaza si [...]
Am avut ceva timp zilele trecute si am incropit o reteta in stil chinezesc, cu [...]
Iubesc pastele “fainoase”, cum erau ele numite acum vreo 20-30 de ani, ca sa se [...]
Într-o serie de articole publicate anterior, am subliniat faptul ca civilizatia umana, asa cum o [...]
Acoperirea umeda a alimentelor Aluaturile care acopera alimentele ce urmeaza sa fie prajite în baie [...]
Cred sa sunt victima unui reflex pavlovian: cum da zapada, cum mi se face dor [...]
Introducere Cred ca termenul “acoperire” va mira. Recunosc ca nu este unul uzitat prin bucatarii; [...]
Va propun o reteta simpla si interesanta, cu ingrediente usor de gasit, rapida si gustoasa. [...]
3 Comentarii
Denumirea generala de “ciuperci negre” nu este tocmai corecta, caci ciupercile la care se refera [...]
10 Comentarii
Aceasta reteta se gateste prin tehnica numita “stir-fry“, imposibil de obtinut intr-o bucatarie domestica europeana. [...]
Iata o reteta simpla si rapida, care in literatura de specialitate de limba engleza este [...]
15 Comentarii
Stiu ca de multe ori ma repet in prezentarile facute retetelor. Mai pe toate le [...]
De obicei, toate curry-urile chinezesti contin ca ingredient cartofii, dulci sau obisnuiti. În Occident, la [...]
Va propun aceasta reteta ca exemplificare pentru articolul de ieri, dedicat pastei toban jiang, un [...]
12 Comentarii
Va propun o reteta foarte simpla, bine aromata si condimentata, dar nu exagerat, care foloseste [...]
16 Comentarii
Va propun o reteta potrivita pentru cina. Crevetii sunt un aliment usor, iar carnea lor [...]
Orasul Guilin, din provincia Guangxi, este faimos pentru reputatul sau sos iute, preparat pe baza [...]
Aceasta este ultima parte a articolului dedicat unui produs extrem de simpatic mie: gnocchi. Vom [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Iata o solutie interesanta de preparare a unei maioneze [...]
Preparatele din Sichuan, provincie care se poate lauda cu una dintre cele mai interesante bucatarii [...]
Este una dintre retetele foarte populare in sudul Chinei, bucurandu-se de o reputatie foarte buna, [...]
13 Comentarii
Canton (Guangdong) este o provincie situata in sudul Chinei, vestita pentru bucataria sa rafinata si [...]
11 Comentarii
Bananele sunt un ingredient care nu apare des in bucataria chinezeasca. Acest fruct are un [...]
Iata o reteta simpla si rapida, provenind din nordul Chinei, unde graul si painea din [...]
Revin cu o alta reteta vietnameza, nu doar bucataria acestei tari interesante are multe de [...]
9 Comentarii
Imi place mult susanul, de aceea nu am rezistat tentatiei de a prepara aceste chiftelute, [...]
19 Comentarii
Iata o alta reteta gatita de mine la “Saveur Faire 5 – Bucatarie jamaicana”. Foarte [...]
Reteta de fata este o specialitate cantoneza si, in mod traditional, este gatita in vase [...]
Dupa ce veti citi lista de ingrediente, pun pariu ca ma veti critica. Veti spune [...]
Sosul brun original, cel spaniol, a fost sosul fundamental al bucatariei franceze o lunga perioada. [...]
Reteta se prepara prin procedeul stir-fry in care carnea, sau legumele, se prajesc in cantitate [...]
Va prezint astazi cea de-a doua reteta gatita la “Ginger” cu ocazia evenimentului de pe [...]
Înghetata este un desert congelat, preparat din produse lactate, cum ar fi laptele si frisca, [...]
Este o reteta apartinand bucatariei din regiunea Sichuan, una dintre marile scoli culinare chinezesti. Chengdu [...]
Este o reteta extrem de simpla si rapida, originara din provincia chineza Sichuan, renumita pentru [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Nu va speriati de cantitatea mare de usturoi folosita [...]
Aceasta tehnica are nevoie de o cratita, oala, sau tigaie mare, cu apa, sau alte [...]
Este o mancare plina de culoare, gatita intr-un sos condimentat, si merge excelent alaturi de [...]