Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: amidon
Vita cu usturoi in stil chinezesc
Am mai publicat pe blog, acum cativa ani o reteta asemanatoare; aceea a iesit atat [...]
2 Comentarii
iul.
Pui cu lotus
Aceasta reteta foloseste cateva ingrediente mai putin obisnuite la noi: radacini si seminte de lotus. [...]
2 Comentarii
iul.
Dakgangjeong – Pui crocant, dulce-picant
Dakgangjeong este un termen coreean ce denumeste bucati de pui prajite in baie de ulei [...]
4 Comentarii
dec.
Vita cu sos de stridii si legume
Combinatiile de sos de stridii cu carne de vita sunt clasice pentru bucataria chinezeasca. Cea [...]
6 Comentarii
oct.
Pui chow mein in stil Hong Kong
Aminteam, cu ocazia publicarii unei alte variante de pui chow mein, de faptul ca nenumaratele [...]
8 Comentarii
oct.
Supa cu coltunasi wonton
Wonton este denumirea purtata de un tip de coltunasi chinezesti. Termenul se mai translitereaza si [...]
2 Comentarii
sept.
Pui catifelat cu legume si piper de Szechuan
Am avut ceva timp zilele trecute si am incropit o reteta in stil chinezesc, cu [...]
8 Comentarii
sept.
Pe scurt despre originea pastelor (1)
Iubesc pastele “fainoase”, cum erau ele numite acum vreo 20-30 de ani, ca sa se [...]
2 Comentarii
Cum se gatesc cerealele
Într-o serie de articole publicate anterior, am subliniat faptul ca civilizatia umana, asa cum o [...]
2 Comentarii
mart.
Acoperirea alimentelor cu cruste protectoare si crocante (2)
Acoperirea umeda a alimentelor Aluaturile care acopera alimentele ce urmeaza sa fie prajite în baie [...]
2 Comentarii
Creveti in stil asiatic
Cred sa sunt victima unui reflex pavlovian: cum da zapada, cum mi se face dor [...]
2 Comentarii
nov.
Pe scurt despre acoperirea alimentelor (coating)
Introducere Cred ca termenul “acoperire” va mira. Recunosc ca nu este unul uzitat prin bucatarii; [...]
4 Comentarii
Porc dulce-acrisor-picant cu rodie
Va propun o reteta simpla si interesanta, cu ingrediente usor de gasit, rapida si gustoasa. [...]
3 Comentarii
Pui cu ciuperci negre si muguri de bambus
Denumirea generala de “ciuperci negre” nu este tocmai corecta, caci ciupercile la care se refera [...]
10 Comentarii
Pui cu castraveti
Aceasta reteta se gateste prin tehnica numita “stir-fry“, imposibil de obtinut intr-o bucatarie domestica europeana. [...]
8 Comentarii
dec.
Porc cu castravete
Iata o reteta simpla si rapida, care in literatura de specialitate de limba engleza este [...]
15 Comentarii
Pui cu sos de usturoi si susan
Stiu ca de multe ori ma repet in prezentarile facute retetelor. Mai pe toate le [...]
26 Comentariu
Curry chinezesc de pui
De obicei, toate curry-urile chinezesti contin ca ingredient cartofii, dulci sau obisnuiti. În Occident, la [...]
8 Comentarii
Peste cu toban jiang
Va propun aceasta reteta ca exemplificare pentru articolul de ieri, dedicat pastei toban jiang, un [...]
12 Comentarii
Porc cu taitei de celofan
Va propun o reteta foarte simpla, bine aromata si condimentata, dar nu exagerat, care foloseste [...]
16 Comentarii
Creveti betivi cu sos de piper verde
Va propun o reteta potrivita pentru cina. Crevetii sunt un aliment usor, iar carnea lor [...]
20 Comentariu
Pui cu sos Guilin
Orasul Guilin, din provincia Guangxi, este faimos pentru reputatul sau sos iute, preparat pe baza [...]
10 Comentarii
Pe scurt despre gnocchi – partea 2
Aceasta este ultima parte a articolului dedicat unui produs extrem de simpatic mie: gnocchi. Vom [...]
4 Comentarii
Porc Sichuan
Preparatele din Sichuan, provincie care se poate lauda cu una dintre cele mai interesante bucatarii [...]
29 Comentariu
Yau gai – Pui cu sos de soia
Este una dintre retetele foarte populare in sudul Chinei, bucurandu-se de o reputatie foarte buna, [...]
13 Comentarii
Aripioare de pui cantoneze cu sos de stridii
Canton (Guangdong) este o provincie situata in sudul Chinei, vestita pentru bucataria sa rafinata si [...]
11 Comentarii
Rulouri de pui cu banane
Bananele sunt un ingredient care nu apare des in bucataria chinezeasca. Acest fruct are un [...]
11 Comentarii
Ha do si – Toasturi cu creveti
Iata o reteta simpla si rapida, provenind din nordul Chinei, unde graul si painea din [...]
3 Comentarii
Degetele de pui
Revin cu o alta reteta vietnameza, nu doar bucataria acestei tari interesante are multe de [...]
9 Comentarii
Chiftelute de pui cu susan
Imi place mult susanul, de aceea nu am rezistat tentatiei de a prepara aceste chiftelute, [...]
19 Comentarii
Peste in crusta de nuca de cocos
Iata o alta reteta gatita de mine la “Saveur Faire 5 – Bucatarie jamaicana”. Foarte [...]
6 Comentarii
Carnati chinezesti cu pui si orez
Reteta de fata este o specialitate cantoneza si, in mod traditional, este gatita in vase [...]
8 Comentarii
mai
Pui cu usturoi si ghimbir
Dupa ce veti citi lista de ingrediente, pun pariu ca ma veti critica. Veti spune [...]
13 Comentarii
Pe scurt despre sosul brun
Sosul brun original, cel spaniol, a fost sosul fundamental al bucatariei franceze o lunga perioada. [...]
6 Comentarii
Somon cu legume
Reteta se prepara prin procedeul stir-fry in care carnea, sau legumele, se prajesc in cantitate [...]
2 Comentarii
Pui Chandoori
Va prezint astazi cea de-a doua reteta gatita la “Ginger” cu ocazia evenimentului de pe [...]
8 Comentarii
Pe scurt despre înghetata – partea 1
Înghetata este un desert congelat, preparat din produse lactate, cum ar fi laptele si frisca, [...]
Pui Chengdu
Este o reteta apartinand bucatariei din regiunea Sichuan, una dintre marile scoli culinare chinezesti. Chengdu [...]
2 Comentarii
Pui Sichuan
Este o reteta extrem de simpla si rapida, originara din provincia chineza Sichuan, renumita pentru [...]
2 Comentarii
Fierberea inabusita pe intelesul tuturor
Aceasta tehnica are nevoie de o cratita, oala, sau tigaie mare, cu apa, sau alte [...]
Curry de legume
Este o mancare plina de culoare, gatita intr-un sos condimentat, si merge excelent alaturi de [...]
2 Comentarii
feb.