anason stelat | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Pulpe de rata la cuptor, cu mirodenii si portocale

Mai niciodata, de Pasti, nu ma concentrez doar pe miel. Rata este, pentru mine, cel putin la fel de importanta. Intre pulpe de miel la cuptor si pulpe de rata la cuptor, intre drob de miel si rillette de rata, de exemplu, voi alege cel mai adesea rata. Chestie de gust…
Pulpe de rata la cuptor, cu mirodenii si portocale
Gatesc des pulpe de rata (in general le prefer pieptului), fie gatite in grasime proprie, stil confit, fie la cuptor, asezonate in diferite moduri. Imi place gustul carnii de rata alaturata aromelor usor asiatice, de anason stelat si portocala de exemplu, si m-am hotarat sa va pun la indemana o astfel de reteta. Sper sa va placa si sa apelati la ea atunci cand doriti ceva fraged, gustos si foarte aromat.
(mai mult…)

Citeste tot

Piept de rata cu doua piureuri si sos de visine

Sosul de visine este un insotitor de nadejde al pieptului de rata; bucataria franceza ofera cateva astfel de variante de sos. Reteta de fata este o adaptare a retetelor traditionale si a fost gatita la GUXT cu ocazia unui eveniment privat.
Piept de rata cu doua piureuri si sos de visine
In cazul de fata sosul a fost aromatizat in stil asiatic, cu ghimbir, fenicul, ardei iute si anason stelat, arome dulci-citrice-camforate-picante, care se potrivesc bine cu pieptul de rata robust, gras si cu gust specific si pregnant.
(mai mult…)

Citeste tot

Curry massaman de pui

Massaman (scris si mussaman, sau matsaman) este un curry thailandez influentat puternic de curry-urile malaeziene, acestea, la randul lor, fiind influentate de cele indiene.
Curry massaman de pui
Nu se stie exact de unde provine termenul “masaman”, sau cine si unde a gatit prima data acest tip de curry, dar se stie ca se gateste cel mai des cu carne de vita (dar si cu rata, pui sau tofu) si niciodata cu porc, din cauza restrictiilor alimentare ale musulmanilor din Malaezia.
(mai mult…)

Citeste tot

Pilau cu creveti

Iata o varianta indiana de pilaf, foarte usoara si gustoasa. Reteta provine din sudul Indiei, si se remarca prin folosirea fructelor de mare si a laptelui de cocos, ingrediente extrem de popular in bucatariile regionale indiene din zona. Alaturi de legume si carne se mai remarca folosirea stafidelor si fisticului, ca si faptul ca, spre deosebire de variantele de pilaf obisnuite la noi, aceasta se gateste doar pe ochiul aragazului.

(mai mult…)

Citeste tot

Salata calda de castraveti cu bacon

Bucataria chinezeasca nu este cunoscuta ca find una iute. Condimentata si aromata da, dar nu iute. Cu toate acestea, bucataria din regiunea Sichuan (Szechuan) are cateva preparate care sunt daramator de iuti.

Salata aceasta face parte din categoria retetelor cu gust complex, dar intr-adevar iute. Iuteala se simte in mai multe “straturi”: ardeiul iute uscat transmite aroma sa picanta si afumata in grasimea in care se gateste, piperul de Sichuan da o iuteala blanda si “gadilicioasa”, ardeiul iute proaspat da nota de iuteala ceva mai puternica si fructata, uleiul aromat cu ardei iute vine cu o nota finala, uleioasa.
(mai mult…)

Citeste tot

Paste cu iaurt si dulceata

Va propun un desert, sa-i zicem, inventie proprie, conceput in fara vitrinei de la magazinul cu delicatese grecesti din Piata Traian. Am vazut acolo o dulceata de portocale salbatice (?), care m-a tras de maneca. Cumparasem deja o cutie cu celebrul iaurt grecesc, asa ca lucrurile s-au legat in mintea mea si ceea ce a iesit puteti vedea mai jos.

Desertul acesta nu numai ca este surprinzator si arata bine, dar este in acelasi timp si extrem de convingator prin aroma deosebita si gustul delicios.
(mai mult…)

Citeste tot

Amestec curry chinezesc

Aminteam într-o reţetă de acum câteva zile de existenţa unui amestec de mirodenii curry, în variantă chinezească. Bucătăria chinezească, deşi este una dintre cele mai complexe şi mai diverse bucătării ale lumii, nu se remarcă prin utilizarea exhaustivă a condimentelor şi a amestecurilor de condimente. Totuşi, există câteva arome specifice, care creează identitatea sa; una dintre acestea este amestecul “curry” care, deşi este întâlnit şi în (numeroase) alte bucătării, are o reţetă diferită, extrem de personală.
(mai mult…)

Citeste tot
Page 1 of 2
1 2