andive | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Pui cu andive si wortelstoemp

Andivele, berea si cartofii se numara printre alimentele preferate de belgieni. Stoemp este un fel de piure de cartofi cu o textura mai grosiera, la care de obicei se mai adauga alte ingrediente, ca radacinoase, bacon, ceapa, ierburi aromate si mirodenii. “Wortel” inseamna “morcov” in flamanda, asa ca wortelstoemp denumeste un stoemp cu morcovi.
Radu Popovici - Pui cu andive si wortelstoemp
Desi stoemp insoteste mai ales carnatii, ochiurile si friptura de vita, si-a gasit un loc bun si in acest preparat.
(more…)

Citeste tot

Andive cu salata de creveti

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial realizat in colaborare cu WineRo.

Reteta este simpla, dar sofisticata; rapida, dar delicioasa; usoara, dar hranitoare. Partenerul sau perfect este vinul roze Enira 2010, un vin cu gust generos, cu aciditate placuta, cu nuante fructate de prune si caise verzi, racoritor si usor condimentat.
Andive cu salata de creveti
(more…)

Citeste tot

Bucătăria olandeză – paradoxul frugalităţii creative (partea 3)

Iată-ne şi la ultimul episod al serialului dedicat bucătăriei olandeze. Prezumtiv inexistentă, ea dovedeşte că, în ciuda resurselor limitate, munca, educaţia şi imaginaţia pot face minuni. Astăzi, unii dintre cei mai mari bucătari ai lumii sunt olandezi, iar bucătăria olandeză este, din păcate, mult mai bine cunoscută în lume şi mult mai bine reprezentată decât a noastră. Să las însă regretele şi să revin la tema episodului de astăzi: bucătăriile regionale olandeze.
(more…)

Citeste tot

Salata de andive cu stafide si nuci

Oameni buni, mi-e tare dor de o “gateala”, dar mai am vreo saptamana de asteptat. Pana atunci, trebuie sa ma multumesc cu mici improvizatii. Va prezint una dintre ele, una dintre salatele cu care v-ati obisnuit deja, simpla si rapida, dar cu combinatii inedite de ingrediente. Salata este delicioasa si plina de culoare, beneficiind si de contrastul de textura dintre stafide si branza, pe de-o parte, nuci, mere si andive pe de alta.

(more…)

Citeste tot

Andive cu salata crocant-cremoasa

Trebuie sa marturisesc ca m-am chinuit ceva sa gatesc titlul acestei retete. Imi trebuia o denumire astfel gandita incat sa o diferentieze de alte variante de retete de andive, sau salate cu mar si somon afumat din acest blog. Pana la urma, preparatul chiar este crocant, datorita marului si ardeilor grasi, si chiar este cremos, datorita amestecului de iaurt si maioneza. Mai mult, se serveste cu andive pe post de lingura! Ma rog, andiva tine nu doar loc de tacam, vine ea si cu un plus de textura si de gust.

Una peste alta, crocant-cremoasa mea se prepara foarte usor si rapid, nu arata rau si face impresie buna la musafiri. Gustul acrisor-picant, cu usoare nuante sarate si amarui, o face potrivita ca antreu, caci stimuleaza apetitul.
(more…)

Citeste tot