Angkor Wat | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Secretul bucătăriei cambodgiene – partea 1

Fermier cambodgian pe un camp cu orez
Primele semne de civilizaţie pot fi urmărite până în timpul regatului Funan. Fondat de conducători indieni şi stabilit în delta fertilă a fluviului Mekong, acest regat a fost predecesorul vastului imperiu khmer. Indienii au adus orezul în zonă şi au schimbat practic cursul istoriei viitoarei Cambodgii.
Îndemânarea fermierilor cambodgieni şi metodele surprinzător de sofisticate de plantare şi creştere au transformat orezul în cea mai importantă resursă a ţării (existau la un moment dat peste 2000 de varietăţi). Orezul este respectat şi adorat, şi nelipsit de pe masă.
(more…)

Citeste tot

Uluitoarea Cambodgie – partea 3

Picnic lângă Angkor Wat

Răspândirea templelor de la Angkor Wat le face vizitabile doar călătorind între ele cu un mijloc de locomoţie. Cel mai obişnuit este tuk-tuk-ul, o motocicleta care trage după ea un fel de şaretă cu 4 locuri. Nu este extrem de comod, dar este excelent pentru distanţe scurte. Localnicii mai folosesc şi elefanţi.
Cambodgia - Angkor Wat
(more…)

Citeste tot