Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: ansoa
Retete cu Ansoa
Mici gustari mediteraneene
Gustarile de mai jos sunt simple, aproape ca nu necesita tratament termic si se dovedesc...
Pesce alla ghiotta
Ghiotta este un sos folosit ca baza pentru multe preparate siciliene. Ingredientele de baza care...
8 Comentarii
Tartine cu tapenade si rosii uscate la soare
Aceasta gustare provine din bucataria franceza, si anume din regiunea Proventa (Provence). Tapenade este un...
Banderillas
Aceste tapas isi trag denumirea de la sagetile colorate, infipte de toreadori, matadori sau alti...
2 Comentarii
Gustari mediteraneene
Gustarile de mai jos sunt simple, aproape ca nu necesita tratament termic si se dovedesc...
Mozzarella cu pesto rosu si ansoa
Aceasta gustare este o varianta a celebrei si delicioasei insalata caprese. Gustul placut si neutru...
Pe scurt despre pissalat
Pissalat (pissala) – din bucataria provensala Pissalat, sau pissala, este un condiment originar din Franta,...
Pollo alla puttanesca con gnocchi
Profit de ziua de azi ca sa va propun un preparat robust, cu gust si...
Pe scurt despre dashi
Dashi – gustul de baza al bucatariei clasice japoneze Nu exagerez cu nimic atunci cand afirm...
9 Comentarii
Unturi compozite
Va readuc în atentie o modalitate extrem de simpla si de versatila de a da...
4 Comentarii
Fotografii de pe papamond (33)
Vietnamul a avut în ultimii ani un progres remarcabil din toate punctele de vedere. Poate...
8 Comentarii
Pe scurt despre gremolata
Gremolata – reteta simpla, clasica a unui condiment din bucataria italiana Gremolata, sau gremolada, cum...
10 Comentarii
Curvele si bucataria
Sunt convins ca acest titlu va face sa va puneti cateva întrebari. Poate fi destul...
36 Comentariu
Sos Worcestershire – Pe scurt despre el
Sos Worcestershire (Worcester) – un condiment pentru carne rosie si peste Haideti sa luam o...
30 Comentariu
Spaghete cu ton si mozarella
Este o reteta traditionala, provenita din insula Capri. Ca multe alte preparate mediteraneene, salata aceasta...
11 Comentarii
Creveti provensali
Va era dor de creveti? Mie da, mai ales dupa atata pui si porc, substitutele...
11 Comentarii
Spaghete cu ansoa si ardei
Este o reteta traditionala siciliana, rustica si satioasa. Gustul este robust si plin de caracter,...
12 Comentarii
Oua umplute cu pesto
Iata o varianta interesanta de oua umplute, plina de aromele Mediteranei. In locul iaurtului de...
8 Comentarii
Salata siciliana cu paste
Este o combinatie plina de culori, foarte aromata si cu un gust delicios. Se prepara...
6 Comentarii
Improvizatii cu pungile de salate Eisberg – partea 1
Au aparut pe piata (le-am vazut cam prin toate supermarketurile) pungile cu salate eisberg; vegetalele...