Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: ansoa

Retete cu Ansoa

Mici gustari mediteraneene

Gustarile de mai jos sunt simple, aproape ca nu necesita tratament termic si se dovedesc...

Pesce alla ghiotta

Ghiotta este un sos folosit ca baza pentru multe preparate siciliene. Ingredientele de baza care...

8 Comentarii

Tartine cu tapenade si rosii uscate la soare

Aceasta gustare provine din bucataria franceza, si anume din regiunea Proventa (Provence). Tapenade este un...

Banderillas

Aceste tapas isi trag denumirea de la sagetile colorate, infipte de toreadori, matadori sau alti...

2 Comentarii

Gustari mediteraneene

Gustarile de mai jos sunt simple, aproape ca nu necesita tratament termic si se dovedesc...

Mozzarella cu pesto rosu si ansoa

Aceasta gustare este o varianta a celebrei si delicioasei insalata caprese. Gustul placut si neutru...

Pe scurt despre pissalat

Pissalat (pissala) – din bucataria provensala Pissalat, sau pissala, este un condiment originar din Franta,...

Pollo alla puttanesca con gnocchi

Profit de ziua de azi ca sa va propun un preparat robust, cu gust si...

Pe scurt despre dashi

Dashi – gustul de baza al bucatariei clasice japoneze Nu exagerez cu nimic atunci cand afirm...

9 Comentarii

Unturi compozite

Va readuc în atentie o modalitate extrem de simpla si de versatila de a da...

4 Comentarii

Fotografii de pe papamond (33)

Vietnamul a avut în ultimii ani un progres remarcabil din toate punctele de vedere. Poate...

8 Comentarii

Pe scurt despre gremolata

Gremolata – reteta simpla, clasica a unui condiment din bucataria italiana Gremolata, sau gremolada, cum...

10 Comentarii

Spaghetti alla puttanesca

Aceasta reteta are si varianta video. Va propun o reteta clasica, originara din sudul Italiei,...

12 Comentarii

Curvele si bucataria

Sunt convins ca acest titlu va face sa va puneti cateva întrebari. Poate fi destul...

36 Comentariu

Sos Worcestershire – Pe scurt despre el

Sos Worcestershire (Worcester) – un condiment pentru carne rosie si peste Haideti sa luam o...

30 Comentariu

Spaghete cu ton si mozarella

Este o reteta traditionala, provenita din insula Capri. Ca multe alte preparate mediteraneene, salata aceasta...

11 Comentarii

Creveti provensali

Va era dor de creveti? Mie da, mai ales dupa atata pui si porc, substitutele...

11 Comentarii

Spaghete cu ansoa si ardei

Este o reteta traditionala siciliana, rustica si satioasa. Gustul este robust si plin de caracter,...

12 Comentarii

Oua umplute cu pesto

Iata o varianta interesanta de oua umplute, plina de aromele Mediteranei. In locul iaurtului de...

8 Comentarii

Salata siciliana cu paste

Este o combinatie plina de culori, foarte aromata si cu un gust delicios. Se prepara...

6 Comentarii

Improvizatii cu pungile de salate Eisberg – partea 1

Au aparut pe piata (le-am vazut cam prin toate supermarketurile) pungile cu salate eisberg; vegetalele...