Anul Nou | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Fenomenul ouălor umplute

Ouăle umplute – un fenomen cel puțin interesant

Minunat lucru statisticile astea. Fără ele mi-ar fi scăpat un fenomen extrem de interesant.

Au trecut sărbătorile de iarnă din 2009. Sfârşitul de an mi-a adus un trafic sporit, bătând recordurile de vizitatori zilnici şi de pagini afişate. Cred că aşa s-a întâmplat cu toate blogurile culinare, căci toată populaţia a fost cuprinsă de febra gătitului.

În cazul blogului meu, cel mai des accesat articol a fost însă o reţetă pe care eu am socotit-o iniţial banală şi simplă, oarecum nedemnă de atenţia publicului, şi anume cea de… ouă umplute.
(more…)

Citeste tot

La Mulţi Ani 2010!

2009 este pe sfârşite, gata sa ia urma celor care l-au precedat. Pentru mine a fost un an extrem de plin, dar care a trecut ca vântul, pe nesimţite, căci fiecare clipă mi-a fost ocupată. Am muncit foarte mult, dar nu am obosit, căci am făcut doar ceea ce mi-a plăcut. Sunt unul dintre fericiţii pentru care munca se suprapune cu hobby-urile; îmi câştig traiul făcând ceea ce oricum aş fi făcut de plăcere.
(more…)

Citeste tot

O scurtă istorie a Crăciunului – partea 1

Se apropie cu paşi mari sărbătorile de sfârşit de an şi, vrând-nevrând, începem să intrăm în ritmul lor. Cum să nu faci asta dacă pe toate canalele media ni se transmit insistent mesaje clare: Vine Crăciunul, hai să fim mai buni, hai să ne înălţăm spiritual, hai să ne facem cadouri (iar noi, ca orice societate consumistă ce începe să se respecte, ne vom conforma şi vom ba buzna în magazine), hai să ne lăcăm cuprinşi de atmosfera blajină pe care ar trebui să ne-o aducă Crăciunul şi Anul Nou.
Pe mine m-a izbit deodată curiozitatea. Am vrut neapărat să aflu de unde provin aceste obiceiuri, de ce şi cum au apărut ele în viaţa noastră. Când eram copil mă încântau cadourile şi cozonacii, dar cum copiii mei sunt adulţi, iar nepoţii încă nu au venit, îmi pot permite ca anul acesta să fiu un fel de analist şi să postez un articol sau două, chiar neculinare, despre zilele festive ce sunt pe cale să vină.
(more…)

Citeste tot