Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: arahide

Bumbu dasar jingga – Bumbu portocaliu

In indoneziana “bumbu” inseamna “asezonat” si “asezonator”, “dasar” inseamna “de baza”, iar “jingga” inseamna “portocaliu”. [...]

3 Comentarii

Bumbu dasar merah – Bumbu rosu

In indoneziana “bumbu” inseamna “asezonat” si “asezonator”, “dasar” inseamna “de baza”, iar “merah” inseamna “rosu”. [...]

Bumbu Dasar Kuning – Bumbu galben

In indoneziana “bumbu” inseamna “asezonat” si “asezonator”, “dasar” inseamna “de baza”, iar “kuning” inseamna “galben”. [...]

Dakgangjeong – Pui crocant, dulce-picant

Dakgangjeong este un termen coreean ce denumeste bucati de pui prajite in baie de ulei [...]

4 Comentarii

Bumbu kacang – Sos de arahide pentru satay

Bumbu kacang este un superb sos de arahide, picant, aromat si condimentat, conceput in special [...]

2 Comentarii

Curry massaman de pui

Massaman (scris si mussaman, sau matsaman) este un curry thailandez influentat puternic de curry-urile malaeziene, [...]

4 Comentarii

Escala în Caraibe

Se pare ca iarna se apropie cu pasi din ce în ce mai hotarati. Nu [...]

Pe scurt despre acoperirea alimentelor (coating)

Introducere Cred ca termenul “acoperire” va mira. Recunosc ca nu este unul uzitat prin bucatarii; [...]

4 Comentarii

Pe scurt despre tsire

Tsire este un amestec de mirodenii specific Africii occidentale. Desi aceasta zona cuprinde 16 state [...]

5 Comentarii

Frigarui de pui asiatice, cu sos de arahide

Acest tip de frigarui, insotite de un sos de arahide, sunt originare, se pare, din [...]

14 Comentarii

Pui cu usturoi si arahide

Va propun o reteta care, desi listeaza un sir lung de ingrediente, este foarte simpla [...]

15 Comentarii