blog de Gastronomie
Aceasta reteta frumos colorata, gustoasa si parfumata este inspirata dupa salatele sud-est asiatice. Ingrediente mai [...]
4 Comentarii
In aceasta reteta am pus ultimele frunze proaspete de busuioc din ghivecele mele; bietele mele [...]
De data aceasta un episod ceva mai scurt, caci structura întregulu articol nu-mi permite o [...]
1 Comentariu
“Cinci arome chinezesti” este unul dintre amestecurile de mirodenii caracteristice unei bucatarii renumite pentru diversitatea [...]
8 Comentarii
In ultimele luni proiectele pe care le aveam in desfasurare m-au tinut departe de bucatarioara [...]
Iata o reteta foarte simpla, la care am folosit cateva dintre produsele comercializate de Delaco: [...]
Iata o varianta indiana de pilaf, foarte usoara si gustoasa. Reteta provine din sudul Indiei, [...]
2 Comentarii
In aceasta salata carnea frageda si usor picanta se “mariaza” bine cu mixtura de castravete [...]
Condimentul “dulce-de-iute” merge foarte bine cu orice fel de carne, indiferent cum este gatita, dar [...]
Iata o reteta clasica in ce priveste modul de preparare, dar mai putin obisnuita ca [...]
12 Comentarii
Fattoush (fattush, fatush, fattouche) este o salata originara din Levant ce apartine unei familii de [...]
14 Comentarii
Vara este pe sfarsite, dar astazi promite sa fie cald, din nou. Imi propun sa [...]
Am primit de la Marius Tudosiei, proprietarul si managerul Bacaniei Vechi, o pasta thailandeza de [...]
18 Comentarii
Propun aceasta reteta vegetarienilor si celor care tin post. Este gustoasa si foarte aromata. Acest [...]
5 Comentarii
Vreau sa va supun atentiei o modalitate simpla de a gati si asezona un peste [...]
Fructul de mango este folosit rareori în mancarurile chinezesti. Aceasta reteta este originara, probabil, din [...]
Este un preparat extrem de popular in Mexic, unde este servit la masa de zi [...]
6 Comentarii
Va propun o varianta de curry din sudul Indiei, foarte aromata si gustoasa. Spre deosebire [...]
Iata o reteta extrem de simpla, robusta dar delicioasa. Ea reuseste sa pastreze gustul natural [...]
9 Comentarii
Daca va doreati ceva foarte simplu si rapid, plin cu toate bunatatile, ati venit unde [...]
Dupa atatea retete franceza, haideti sa ne delectam si cu ceva asiatic. Va propun astazi [...]
Supele de leguminoase (linte, naut, mazare, fasole) sunt extrem de populare in India, unde majoritatea [...]
Revin cu o alta reteta vietnameza, nu doar bucataria acestei tari interesante are multe de [...]
Va propun o reteta care, desi listeaza un sir lung de ingrediente, este foarte simpla [...]
15 Comentarii
Mi-era dor de o reteta asiatica – in ultimul timp am vorbit mai mult despre [...]
Cum in ultimul timp fac experimente cu amestecuri de condimente, amestecuri pe care eu le [...]
Ieri va propusesem o varianta de pasta de condimente Vindaloo, astazi revin asupra subiectului si [...]
10 Comentarii
Uneori ma mai izbeste sansa… culinara si dau peste ingrediente pe care eu le numesc [...]
Trebuie sa marturisesc ca m-am chinuit ceva sa gatesc titlul acestei retete. Imi trebuia o [...]
11 Comentarii
Imi plac experimentele si adaptarile, atata timp cat duc la retete gustoase si interesante. Reteta [...]
Este o reteta traditionala siciliana, rustica si satioasa. Gustul este robust si plin de caracter, [...]
Amok-ul, desi are un nume cu sonoritate neapetisanta (in DEX, cuvantul “amoc” este definit ca [...]
Aceasta reteta este un exemplu al influentei exercitate de bucataria persana asupra celei indiene. Pilau [...]
Curcan cu taitei si legume – Reteta cambodgiana Aceasta reteta foloseste sos Tuk Trey, a [...]
Este una dintre retetele pe care bucataria spaniola le-a adoptat prin filiera maura, arroz al [...]
Aceasta reteta este gatita in diferite feluri in intreaga lume, dar toate metodele au in [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Chinezii asociaza de obicei combinatie de gusturi dulce-acrisor mai [...]
Exista variante ale acestei retete care folosesc diferite tipuri de taitei si diferite tipuri de [...]
Gustul picant al acestei retete se regleaza cu ajutorul ardeiului iute. Se pot indeparta, total [...]
Am vorbit ieri despre pungile ce contin diverse tipuri de vegetale cu care se pot [...]
Este o reteta plina de culoare, gust si arome deosebite. Daca nu aveti branza Feta, [...]
Daca nu aveti la indemana cartofi dulci, puteti folosi fara nici o problema cartofi simpli, [...]
Este o mancare pe care o veti gasi oriunde înfloreste cultura chineza, indiferent de distanta [...]
Carnea este marinata intr-un amestec tipic Caraibelor, numit jerk. Acesta contine, in mod traditional, ienibahar, [...]
Este o reteta extrem de simpla si de rapida, perfecta pentru un sfarsit de saptamana [...]