ardei grasi | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Salata de pui cu cuscus

Cuscusul instant se prepara foarte rapid si usor, iar granulele sale raman fragede si pufoase, bob cu bob, ceea ce il face potrivit pentru o seama intreaga de preparate. Aceasta salata este usoara, echilibrata, cu un gust usor acrisor-picant, racoroasa si satioasa, potrivita zilelor calde de vara.

(more…)

Citeste tot

Pui cu sos de usturoi si susan

Stiu ca de multe ori ma repet in prezentarile facute retetelor. Mai pe toate le laud ca sunt gustoase, aromate si pline de culoare. Despre unele mai spun si ca sunt echilibrate nutritional, sau ca prezinta un contrast interesant de texturi. Cam acelasi lucru trebuie sa-l spun si despre aceasta reteta, caci acesta este adevarul. Ma repet, dar chiar nu am ce face…

(more…)

Citeste tot

Creveti cu sos creol

Acest sos de rosii este, in bucataria creola, un insotitor traditional al pestelui si fructelor de mare. Sosul are personalitate si este placut aromat de la telina, ceapa, usturoi, boia si dafin, iar varianta propusa de mine are un gust bogat si „adanc”, datorita pastei de rosii si fondului de buna calitate.

(more…)

Citeste tot

Creveti cu bacon si salata de iaurt

Nu este prima data cand va propun o combinatie de creveti cu preparate din carne de porc, cum este baconul. Imi place mult contrastul de gust si de aroma intre crevetii fini, aproape rafinati, si savoarea rustica si puternica, cu nuante sarat-afumate a baconului.

La acest contrast se adauga un altul, cel dintre sosul de iaurt racoritor si aromatizat delicat cu busuioc, si frigaruile fierbinti.
(more…)

Citeste tot

Pui cu tamarin si legume

Aceasta reteta simpla are aroma fructata si gust complex dulce-acrisor-picant. Extractul de tamarin este cel care da acestei retete savoarea specific sud-est asiatica.
Reteta contine o cantitate mare de legume, frumos colorate, care insotesc o cantitate relativ mica de proteine si una relativ mare de orez, lucru care ii da calitatea de preparat bine echilibrat nutritional.

(more…)

Citeste tot

File de porc in aluat

V-am mai povestit despre excelentul gratar pe care am sansa sa lucrez, un Ascona 570MX. Cum inaintam cu pasi mari spre vara, gatitul in aer liber devine o optiune din ce in ce mai atragatoare, mai ales ca un gratar performant iti permite sa prepari lucruri mai neobisnuite si mai rafinate.

Aceasta reteta a fost gatita de mine la evenimentul “Fun & Grill” din luna aprilie 2012 si este cea cu numarul 600 de pe acest blog.
(more…)

Citeste tot

Fotografii de pe papamond (11)

Astazi va propun aceasta fotografie. Ati ghicit, desigur, ca reprezita un vanzator de legume si fructe exotice. Este vorba despre o piata de alimente din orasul Kota Bharu, capitala statului Kelantan din Malaezia.

Puteti observa varietatea de produse, dintre care se remarca: limete, limete kafru, lemongrass, galangal, cateva feluri de vinete, fasole lunga, castraveti, rosii, 2-3 feluri de dovlecei, ardei grasi, ardei iuti, tamarin, pasta de creveti, bame, morcovi, galangal mic, ciorchini de piper verde, conopida si alte cateva produse pe care nu le pot identifica.

Citeste tot