Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: ardei iute
Ceviche de sepie in stil asiatic
Ceviche de sepie – preparat in stil asiatic Ceviche este preparat din peste sau fructe...
1 Comentariu
Korma de berbecut cu migdale
Korma de berbecut cu migdale La Bistro GUXT ne-a fost mare dor de o korma....
2 Comentarii
Rulouri cu creveti si sos nuoc cham
Rulourile din hartie de orez – sau pachetelele, cum mai sunt numite – crude sau...
6 Comentarii
Omleta in stil asiatic
Omletele sunt delicioase, se fac rapid si lasa loc creativitatii. Exista mai multe stiluri de...
Vita cu usturoi in stil chinezesc
Am mai publicat pe blog, acum cativa ani o reteta asemanatoare; aceea a iesit atat...
2 Comentarii
Pui cu lotus
Aceasta reteta foloseste cateva ingrediente mai putin obisnuite la noi: radacini si seminte de lotus....
2 Comentarii
San bei ji
San bei ji este una dintre retetele simple si gustoase, care se servesc fara fasoane...
Pulpe de pui la cuptor cu ghimbir
Acest preparat culinar se poate gati duminica, la pranz, in familie. Pulpele de pui sunt...
2 Comentarii
Creveti cu sos de bere si coriandru
Reteta de mai jos este extrem de simpla si, intr-un fel sau altul, cred ca...
Dakgangjeong – Pui crocant, dulce-picant
Dakgangjeong este un termen coreean ce denumeste bucati de pui prajite in baie de ulei...
4 Comentarii
Prajele de pui cu Grana Padano
Aceasta reteta este inspirata de preparatul indian numit “pakora”, “pakoda” sau “bhajia”, care consta din...
Udang bumbu kacang – Creveti cu sos de arahide
V-am prezentat de curand reteta de bumbu kacang, un fabulos sos de arahide, delicios si...
8 Comentarii
Creveti cu usturoi, gatiti in aburi
Chinezii, sau macar majoritatea lor, iubesc usturoiul. Sa nu va mirati de cantitateade usturoi mare,...
4 Comentarii
Curry thailandez de jungla cu pui (Gaeng pa gai)
Acest preparat este, intr-un fel, ruda thailandeza a mancarurilor europene denumite “alla cacciatore” si “chasseur”....
2 Comentarii
Creveti cu taitei de orez, usturoi si sos de soia
Nu mi-am ascuns niciodata preferinta pentru creveti. Imi plac mai mult decat pestele si decat...
2 Comentarii
Salata picanta de castraveti cu susan
Desi nu as zice ca bucataria chinezeasca exceleaza in domeniul salatelor, reteta de fata, simpla...
7 Comentarii
Piept de rata cu doua piureuri si sos de visine
Sosul de visine este un insotitor de nadejde al pieptului de rata; bucataria franceza ofera...
Supa cu coltunasi wonton
Wonton este denumirea purtata de un tip de coltunasi chinezesti. Termenul se mai translitereaza si...
2 Comentarii
Pui catifelat cu legume si piper de Szechuan
Am avut ceva timp zilele trecute si am incropit o reteta in stil chinezesc, cu...
8 Comentarii
Pollo all’arancia alla catanese
Aceasta reteta reflecta influenta araba asupra bucatariei siciliene. Carnea este marinata cu mirodenii si ierburi,...
4 Comentarii
Pesce alla ghiotta
Ghiotta este un sos folosit ca baza pentru multe preparate siciliene. Ingredientele de baza care...
8 Comentarii
Kachumber – salata indiana
Kachumber – salata indiana traditionala Kachumber este o salata indiana, servita mai ales ca insotitor...
18 Comentarii
Curry thailandez galben de creveti
Aceasta reteta are sosul preparat pe baza de iaurt, un ingredient mai putin obisnuit pentru...
10 Comentarii
Pasta de ardei iute
Sosurile si pastele de ardei iute sunt condimente superbe. Se pot folosi si ca marinade,...
11 Comentarii
Yaki-gyoza
Gyoza denumeste in japoneza un tip de coltunasi, umpluti cu diferite variante de amestecuri de...
9 Comentarii
Curry de cartofi cu fructe uscate
Aceasta reteta este o joaca (o explorare culinara, daca doriti, facuta, bineinteles la GUXT) in...
Salata de creveti cu pui si mango
La GUXT Costel Clipescu si cu mine ne-am “jucat” cu ingredientele pe care le aveam...
Pui cu curry si lapte de cocos
Pui cu curry si lapte de cocos – o reteta usor picanta Va propun astazi...
3 Comentarii
Carnati cu fenicul, in stil italienesc
Acest tip de carnati se remarca prin aroma camforata, adusa de fenicul si anason, si...
2 Comentarii
Aloo tikki – Chiftele picante de cartofi
Va propun astazi o reteta vegetariana, simpla dar plina de savoare. Aceasta gustare se gateste...
8 Comentarii
Carnati in stil chaurice
Sunt un tip de carnati cu o asezonare robusta, populari in statul american Louisiana. Reteta...
8 Comentarii
Pachetele de omleta cu legume si creveti
Aceste omlete asiatice sunt un preparat versatil si hranitor. Ingredientele listate de mine ca umplutura...
8 Comentarii
Chana masala
Chana masala – un curry aromat cu naut (reteta indiana) Acest preparat, cunoscut si sub...
8 Comentarii
Carnati cu curry
Acest tip de carnati nu provine din Marea Britanie, sau din vreo fosta colonie britanica,...
4 Comentarii
Pui cu legume si mult ghimbir
Pui cu legume si ghimbir – Reteta din bucataria cambodgiana Aceasta reteta este inspirata din...
4 Comentarii
Creveti in stil asiatic
Cred sa sunt victima unui reflex pavlovian: cum da zapada, cum mi se face dor...
2 Comentarii
Tamatar murgh – Curry de pui cu rosii
In limba hindi „tamatar” inseamna „rosii”, iar „murgh” inseamna pui. Pentru cultura culinara milenara a...
6 Comentarii
Vita cu ciuperci si sos de stridii
Cand am citit prima data aceasta reteta, as fi jurat ca este una apartinand bucatariei...
6 Comentarii
File de salau cu gremolata mentolata
Gremolata mentolata vine cu o nota proaspata, citrica si racoroasa, care pune bine in evidenta...
Spaghete negre cu pui de sepii
In aceasta reteta am pus ultimele frunze proaspete de busuioc din ghivecele mele; bietele mele...
4 Comentarii
Pui de sepie cu piper de Sichuan
Ma enerveaza teribil cand oamenii spun “baby morcovi” in loc de “morcovi tineri”, sau “baby...
2 Comentarii
Fettuccine cu rosii cherry si bacon
Pastele ma fascineaza prin extraordinara lor versatilitate si prin usurinta cu care se gatesc. Practic,...
Pe scurt despre rasam si charu podi
Va propun din nou o mica poveste despre un amestec de mirodenii indian. Nici nu...
Pe scurt despre rouille
Sosul „rouille” (în limba franceza „rouille” înseamna „rugina”, aluzie la culoarea sa) este un condiment...
12 Comentarii
Tagliatelle cu broccoli si nucsoara
Este vara, iar eu sunt cam rau de caldura, asa ca nu trebuie sa va...
Pui cu ghimbir si ceapa verde
Aceasta reteta este una foarte simpla si rapida, buna de gatit in zilele calde, cand...
6 Comentarii
Pui cu cinci arome
„Cinci arome chinezesti” este unul dintre amestecurile de mirodenii caracteristice unei bucatarii renumite pentru diversitatea...
8 Comentarii
Pui cu muguri de bambus
In ultimele luni proiectele pe care le aveam in desfasurare m-au tinut departe de bucatarioara...
4 Comentarii
Pollo alla puttanesca con gnocchi
Profit de ziua de azi ca sa va propun un preparat robust, cu gust si...
Pui la cuptor cu legume si crema de branza
Desi nu este foarte rapida, reteta este simpla si are avantajul ca se gateste intr-un...
6 Comentarii
Pe scurt despre uleiul chinezesc aromatizat cu ardei iute
Exista doua feluri principale de astfel de ulei (numit „layou” în chineza), ambele folosite nu...
8 Comentarii
Gnocchi cu chorizo si branzeturi
Iata o reteta foarte simpla, la care am folosit cateva dintre produsele comercializate de Delaco:...
Bulete de branza cu gremolata
Imi plac mult aromele mediteraneene, dominate de usturoi, citrice si ierburi aromate, de aceea aceasta...
7 Comentarii
Castraveti cu crema de branza picanta
Am avut ocazia in aceste ultime cateva luni sa colaborez la diverse evenimente cu Delaco...
3 Comentarii
Novac cu sos picant si legume
Aveam in casa, la rece, o sticla de Rose Euxine de la Halewood, si ma...
2 Comentarii
Patatas alioli
Cartofii cu sos alioli sunt o gustare foarte populara in Spania, o „tapa” extrem de...
4 Comentarii
Tortelloni tre formaggi
„Tre formaggi” inseamna in limba italiana „trei branze”; este lesne de dedus ca pastele din...
Peste cu tamarin si lapte de cocos
Reteta este originara din Chennai (fostul Madras), statul Tamil Nadu, situat in sudul Indiei, unde...
Tagliatelle cu crema de branza si prosciutto
Dupa retetele in care am folosit crema de branza „Ceva fin pufos”, va propun o...
Supa cu tortelloni si Parmesan
Aceasta supa este extrem de usor de preparat si se potriveste, prin robustetea si satietatea...
2 Comentarii
Pasta picanta de ton cu ceapa verde
Am avut in aceste ultime 6 luni ocazia, fericita zic eu, sa colaborez la diverse...
4 Comentarii
Conchiglione cu crema de branza
Am avut ocazia in aceste ultime 6 luni sa colaborez la diverse evenimente cu Delaco...
2 Comentarii
Porc dulce-acrisor-picant cu rodie
Va propun o reteta simpla si interesanta, cu ingrediente usor de gasit, rapida si gustoasa....
3 Comentarii