Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: ardei iute

Ceviche de sepie in stil asiatic

Ceviche de sepie – preparat in stil asiatic Ceviche este preparat din peste sau fructe...

1 Comentariu

Korma de berbecut cu migdale

Korma de berbecut cu migdale La Bistro GUXT ne-a fost mare dor de o korma....

2 Comentarii

Rulouri cu creveti si sos nuoc cham

Rulourile din hartie de orez – sau pachetelele, cum mai sunt numite – crude sau...

6 Comentarii

Omleta in stil asiatic

Omletele sunt delicioase, se fac rapid si lasa loc creativitatii. Exista mai multe stiluri de...

Vita cu usturoi in stil chinezesc

Am mai publicat pe blog, acum cativa ani o reteta asemanatoare; aceea a iesit atat...

2 Comentarii

Pui cu lotus

Aceasta reteta foloseste cateva ingrediente mai putin obisnuite la noi: radacini si seminte de lotus....

2 Comentarii

San bei ji

San bei ji este una dintre retetele simple si gustoase, care se servesc fara fasoane...

Pulpe de pui la cuptor cu ghimbir

Acest preparat culinar se poate gati duminica, la pranz, in familie. Pulpele de pui sunt...

2 Comentarii

Creveti cu sos de bere si coriandru

Reteta de mai jos este extrem de simpla si, intr-un fel sau altul, cred ca...

Dakgangjeong – Pui crocant, dulce-picant

Dakgangjeong este un termen coreean ce denumeste bucati de pui prajite in baie de ulei...

4 Comentarii

Prajele de pui cu Grana Padano

Aceasta reteta este inspirata de preparatul indian numit “pakora”, “pakoda” sau “bhajia”, care consta din...

Udang bumbu kacang – Creveti cu sos de arahide

V-am prezentat de curand reteta de bumbu kacang, un fabulos sos de arahide, delicios si...

8 Comentarii

Creveti cu usturoi, gatiti in aburi

Chinezii, sau macar majoritatea lor, iubesc usturoiul. Sa nu va mirati de cantitateade usturoi mare,...

4 Comentarii

Curry thailandez de jungla cu pui (Gaeng pa gai)

Acest preparat este, intr-un fel, ruda thailandeza a mancarurilor europene denumite “alla cacciatore” si “chasseur”....

2 Comentarii

Creveti cu taitei de orez, usturoi si sos de soia

Nu mi-am ascuns niciodata preferinta pentru creveti. Imi plac mai mult decat pestele si decat...

2 Comentarii

Salata picanta de castraveti cu susan

Desi nu as zice ca bucataria chinezeasca exceleaza in domeniul salatelor, reteta de fata, simpla...

7 Comentarii

Piept de rata cu doua piureuri si sos de visine

Sosul de visine este un insotitor de nadejde al pieptului de rata; bucataria franceza ofera...

Supa cu coltunasi wonton

Wonton este denumirea purtata de un tip de coltunasi chinezesti. Termenul se mai translitereaza si...

2 Comentarii

Pui catifelat cu legume si piper de Szechuan

Am avut ceva timp zilele trecute si am incropit o reteta in stil chinezesc, cu...

8 Comentarii

Pollo all’arancia alla catanese

Aceasta reteta reflecta influenta araba asupra bucatariei siciliene. Carnea este marinata cu mirodenii si ierburi,...

4 Comentarii

Pesce alla ghiotta

Ghiotta este un sos folosit ca baza pentru multe preparate siciliene. Ingredientele de baza care...

8 Comentarii

Kachumber – salata indiana

Kachumber – salata indiana traditionala Kachumber este o salata indiana, servita mai ales ca insotitor...

18 Comentarii

Curry thailandez galben de creveti

Aceasta reteta are sosul preparat pe baza de iaurt, un ingredient mai putin obisnuit pentru...

10 Comentarii

Pasta de ardei iute

Sosurile si pastele de ardei iute sunt condimente superbe. Se pot folosi si ca marinade,...

11 Comentarii

Yaki-gyoza

Gyoza denumeste in japoneza un tip de coltunasi, umpluti cu diferite variante de amestecuri de...

9 Comentarii

Curry de cartofi cu fructe uscate

Aceasta reteta este o joaca (o explorare culinara, daca doriti, facuta, bineinteles la GUXT) in...

Salata de creveti cu pui si mango

La GUXT Costel Clipescu si cu mine ne-am “jucat” cu ingredientele pe care le aveam...

Pui cu curry si lapte de cocos

Pui cu curry si lapte de cocos – o reteta usor picanta Va propun astazi...

3 Comentarii

Carnati cu fenicul, in stil italienesc

Acest tip de carnati se remarca prin aroma camforata, adusa de fenicul si anason, si...

2 Comentarii

Aloo tikki – Chiftele picante de cartofi

Va propun astazi o reteta vegetariana, simpla dar plina de savoare. Aceasta gustare se gateste...

8 Comentarii

Carnati in stil chaurice

Sunt un tip de carnati cu o asezonare robusta, populari in statul american Louisiana. Reteta...

8 Comentarii

Pachetele de omleta cu legume si creveti

Aceste omlete asiatice sunt un preparat versatil si hranitor. Ingredientele listate de mine ca umplutura...

8 Comentarii

Chana masala

Chana masala – un curry aromat cu naut (reteta indiana) Acest preparat, cunoscut si sub...

8 Comentarii

Carnati cu curry

Acest tip de carnati nu provine din Marea Britanie, sau din vreo fosta colonie britanica,...

4 Comentarii

Pui cu legume si mult ghimbir

Pui cu legume si ghimbir – Reteta din bucataria cambodgiana Aceasta reteta este inspirata din...

4 Comentarii

Creveti in stil asiatic

Cred sa sunt victima unui reflex pavlovian: cum da zapada, cum mi se face dor...

2 Comentarii

Tamatar murgh – Curry de pui cu rosii

In limba hindi „tamatar” inseamna „rosii”, iar „murgh” inseamna pui. Pentru cultura culinara milenara a...

6 Comentarii

Vita cu ciuperci si sos de stridii

Cand am citit prima data aceasta reteta, as fi jurat ca este una apartinand bucatariei...

6 Comentarii

File de salau cu gremolata mentolata

Gremolata mentolata vine cu o nota proaspata, citrica si racoroasa, care pune bine in evidenta...

Spaghete negre cu pui de sepii

In aceasta reteta am pus ultimele frunze proaspete de busuioc din ghivecele mele; bietele mele...

4 Comentarii

Pui de sepie cu piper de Sichuan

Ma enerveaza teribil cand oamenii spun “baby morcovi” in loc de “morcovi tineri”, sau “baby...

2 Comentarii

Fettuccine cu rosii cherry si bacon

Pastele ma fascineaza prin extraordinara lor versatilitate si prin usurinta cu care se gatesc. Practic,...

Pe scurt despre rasam si charu podi

Va propun din nou o mica poveste despre un amestec de mirodenii indian. Nici nu...

Pe scurt despre rouille

Sosul „rouille” (în limba franceza „rouille” înseamna „rugina”, aluzie la culoarea sa) este un condiment...

12 Comentarii

Tagliatelle cu broccoli si nucsoara

Este vara, iar eu sunt cam rau de caldura, asa ca nu trebuie sa va...

Pui cu ghimbir si ceapa verde

Aceasta reteta este una foarte simpla si rapida, buna de gatit in zilele calde, cand...

6 Comentarii

Pui cu cinci arome

„Cinci arome chinezesti” este unul dintre amestecurile de mirodenii caracteristice unei bucatarii renumite pentru diversitatea...

8 Comentarii

Pui cu muguri de bambus

In ultimele luni proiectele pe care le aveam in desfasurare m-au tinut departe de bucatarioara...

4 Comentarii

Pollo alla puttanesca con gnocchi

Profit de ziua de azi ca sa va propun un preparat robust, cu gust si...

Pui la cuptor cu legume si crema de branza

Desi nu este foarte rapida, reteta este simpla si are avantajul ca se gateste intr-un...

6 Comentarii

Pe scurt despre uleiul chinezesc aromatizat cu ardei iute

Exista doua feluri principale de astfel de ulei (numit „layou” în chineza), ambele folosite nu...

8 Comentarii

Gnocchi cu chorizo si branzeturi

Iata o reteta foarte simpla, la care am folosit cateva dintre produsele comercializate de Delaco:...

Bulete de branza cu gremolata

Imi plac mult aromele mediteraneene, dominate de usturoi, citrice si ierburi aromate, de aceea aceasta...

7 Comentarii

Castraveti cu crema de branza picanta

Am avut ocazia in aceste ultime cateva luni sa colaborez la diverse evenimente cu Delaco...

3 Comentarii

Novac cu sos picant si legume

Aveam in casa, la rece, o sticla de Rose Euxine de la Halewood, si ma...

2 Comentarii

Patatas alioli

Cartofii cu sos alioli sunt o gustare foarte populara in Spania, o „tapa” extrem de...

4 Comentarii

Tortelloni tre formaggi

„Tre formaggi” inseamna in limba italiana „trei branze”; este lesne de dedus ca pastele din...

Peste cu tamarin si lapte de cocos

Reteta este originara din Chennai (fostul Madras), statul Tamil Nadu, situat in sudul Indiei, unde...

Tagliatelle cu crema de branza si prosciutto

Dupa retetele in care am folosit crema de branza „Ceva fin pufos”, va propun o...

Supa cu tortelloni si Parmesan

Aceasta supa este extrem de usor de preparat si se potriveste, prin robustetea si satietatea...

2 Comentarii

Pasta picanta de ton cu ceapa verde

Am avut in aceste ultime 6 luni ocazia, fericita zic eu, sa colaborez la diverse...

4 Comentarii

Conchiglione cu crema de branza

Am avut ocazia in aceste ultime 6 luni sa colaborez la diverse evenimente cu Delaco...

2 Comentarii

Porc dulce-acrisor-picant cu rodie

Va propun o reteta simpla si interesanta, cu ingrediente usor de gasit, rapida si gustoasa....

3 Comentarii