Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: ardei iute
Pui cu ciuperci negre si muguri de bambus
Denumirea generala de „ciuperci negre” nu este tocmai corecta, caci ciupercile la care se refera...
10 Comentarii
Midii cu lapte de cocos
Aceasta reteta este delicioasa, cu aroma citric-picanta si cu gust echilibrat, dulce-sarat-picant. Cum am mai...
Risotto San Valentin
Tinand cont de denumirea acestui risotto, probabil veti fi surprinsi sa aflati ca Sf. Valentin...
3 Comentarii
Pulpe de pui marinate – afumate
Pulpe de pui marinate – afumate Am cumparat acum ceva vreme un flacon cu fum...
Supa crema de cartofi dulci cu lapte de cocos
Supa crema de cartofi dulci cu lapte de cocos – Reteta culinara din Tanzania Am...
6 Comentarii
Creveti Tiger cu sos de unt si usturoi
Daca sunteti un iubitor al crevetilor si al usturoiului, atunci aceasta reteta va este dedicata...
9 Comentarii
Peste cu orez si sos picant
Fileurile delicate de peste sunt posate intr-un lichid aromat si servit cu orez si un...
11 Comentarii
Creveti cu usturoi si lamaie
Va prezint o reteta rapida, plina de gust si aroma, care se prepara cat ai...
8 Comentarii
Porc cu ghimbir si legume
Reteta de fata este una foarte simpla, care poarta placuta „pecete” a ghmibirului: proaspata, citrica...
7 Comentarii
Muschiulet rulat in bacon, servit cu cartofi natur
Va propun o reteta simpla si relativ rapida, foarte gustoasa. O recomand cu caldura pentru...
Tortellini cu carnati chorizo si sos picant de rosii
Imi plac pastele foarte mult, de orice fel ar fi, si va marturisesc ca mi-era...
8 Comentarii
Porc cu sos de smantana si hrean
De fiecare data cand cumpar un muschiulet de porc si il feliez, exista cateva bucati...
8 Comentarii
Pe scurt despre confit
Confit este un termen care are mai multe întelesuri. El denumeste generic diferite tipuri de...
26 Comentariu
Salata de fructe de mare cu legume
Iarna nu este anotimpul meu preferat. Pentru mine exista doua modalitati culinare ca sa o...
2 Comentarii
Pui cu castraveti
Aceasta reteta se gateste prin tehnica numita „stir-fry„, imposibil de obtinut intr-o bucatarie domestica europeana....
8 Comentarii
Unturi compozite
Va readuc în atentie o modalitate extrem de simpla si de versatila de a da...
4 Comentarii
Gnocchi cu bacon
Angajat fiind in ultima vreme cu lupta impotriva kilogramelor, am evitat sa mai mananc carbohidrati,...
4 Comentarii
Gaeng gari gai – Curry de pui cu cartofi
Acest curry este unul de origine musulmana, popular in sudul Thailandei, in zona de granita...
2 Comentarii
Scoici Saint Jacques in sos de vin
Scoici Saint Jacques – reteta cu sos de vin (simpla si rapida) Scoici Saint Jacques...
2 Comentarii
Chimichurri – Tot ce trebuie sa stii despre acest sos
Chimichurri este un sos folosit ca ingredient in gatit si condiment de masa pentru carnea...
6 Comentarii
Gujoane de pui crocante si salata picant-citrica
Cheia retetei este contrastul de texturi crocante si fragede – avem de-a face cu doua...
10 Comentarii
Curry de ciuperci cu orez
Iata o alta reteta facuta acum cativa ani. Profit de faptul ca multi dintre cititori...
5 Comentarii
Bebe sepias en su tinta
Va ofer astazi o reteta spaniola, a carei denumire s-ar traduce in limba romana cam...
9 Comentarii
Pui cu masline
Exista deja pe internet si in carti destule retete de pui cu masline. Este una...
20 Comentariu
Graten de conopida si broccoli cu bacon crocant
Reteta este simpla si usor de gatit. Preparatul final este deosebit de gustos si de...
7 Comentarii
Supa de pui cu ou
Supa este delicioasa, cu gust bogat, aromata si cu un minunat contrast de texturi. Trebuie...
11 Comentarii
Orez cu pui si lapte de cocos
Aceasta reteta isi asteapta randul la publicare de vreo… 4 ani. Nu mai tin minte...
13 Comentarii
Somon cu sos teriyaki
Teriyaki este o tehnica de gatit japoneza, in care alimentele sunt fripte pe gratar sau...
12 Comentarii
Ton tropical
Exista mai multe specii de ton, populand mai toate marile lumii. Este satios si gustos,...
17 Comentarii
Pui balti cu unt
Astazi va prezint una dintre primele retete gatite de mine pentru acest blog. Are cam...
7 Comentarii
La masa cu stramosii – India (7)
Acest episod este, din motive de structurare a materialului, cel mai scurt dintre cele dedicate...
7 Comentarii
Sate ayam
Sate (Satay) – frigaruile din Java Sate sau satay este un termen care denumeste frigaruile...
7 Comentarii
Pui adobo cu legume
“Adobo” inseamna in limba spaniola “condiment” sau “marinada”, si provine din verbul “adobar” – a...
17 Comentarii
Salata de broccoli cu bacon si vinegreta picanta
Iata o salata satioasa si robusta, o combinatie interesanta de ingrediente cu gusturi, arome si...
6 Comentarii
Salata de pui cu cuscus
Cuscusul instant se prepara foarte rapid si usor, iar granulele sale raman fragede si pufoase,...
2 Comentarii
Ravioli cu sos creol si masline
Am folosit la aceasta reteta o varianta de sos creol, la care am adaugat masline,...
2 Comentarii
Salata de dovlecei cu vinegreta si ierburi
Cel mai bine este ca aceasta salata, potrivita zilelor de vara, sa fie servita nici...
21 Comentariu
Salata de muguri de fasole
Este o reteta extrem de simpla, dar delicioasa, aromata si foarte hranitoare. In plus, ofera...
16 Comentarii
Lup-de-mare cu sos de mango
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Pestele este un...
10 Comentarii
Dorada cu sos de citrice
Va propun o reteta foarte aromata si gustoasa, in care dorada este servita cu un...
9 Comentarii
Conchiglione cu creveti si doua sosuri
Cu ocazia concediului petrecut la Napoli am cumparat o punga cu paste Conchiglione 102, care...
24 Comentariu
Creveti cu sos de ciocolata
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Asocierea carnii –...
11 Comentarii
Pe scurt despre milagu podi
Bucataria sud-indiana a fost prima, cronologic vorbind, dintre bucatariile regionale ale Indiei care s-a format;...
10 Comentarii
Salata picanta cu taitei
Este o salata originara din provincia Sichuan, acolo unde a luat nastere una dintre cele...
28 Comentariu
Creveti in cochilie la gratar, cu sos de usturoi
Va rog sa nu ma boscoroditi pentru aceasta reteta. Stiu ca unele dintre igrediente sunt...
13 Comentarii
Pui cu tamarin si legume
Aceasta reteta simpla are aroma fructata si gust complex dulce-acrisor-picant. Extractul de tamarin este cel...
12 Comentarii
Creveti cu sos de seminte de pin
Acest preparat este o gustare care se servea, cu mult timp in urma, la curtea...
10 Comentarii
Pui Marengo
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Se spune ca...
16 Comentarii
Salata de oua cu leurda
Niciodata nu cred ca am vazut leurda pe piata, atat de tarziu in luna aprilie...
10 Comentarii
Creveti cu salsa
Va prezint o reteta foarte usor de preparat si rapida, excelenta ca antreu la masa...
6 Comentarii
Bucataria bogata a unei tari sarace – Etiopia (3)
Articolul despre bucataria etiopiana continua astazi cu cel de-al treilea episod, dedicat în parte prezentarii...
2 Comentarii
Fotografii de pe papamond (6)
Am adunat de-a lungul anilor cateva mii de fotografii legate de mancare, parte dintre ele...
7 Comentarii
Aripioare de pui cu lamaie si „5 arome chinezesti”
Iata o reteta delicioasa, foarte aromata si usor de preparat. Aceste aripioare se servesc de...
13 Comentarii
Pe scurt despre tsire
Tsire este un amestec de mirodenii specific Africii occidentale. Desi aceasta zona cuprinde 16 state...
5 Comentarii
Pachetele de primavara cu sos nuoc cham
Va povesteam sambata ca am primit de la Lidl cateva alimente oferite de aceasta retea...
9 Comentarii
Creveti crocanti cu orez si sos picant
Va povesteam sambata ca am primit de la Lidl cateva alimente oferite de aceasta retea...
8 Comentarii
Pui cu cuscus si varza de Bruxelles
Un pui intreg, rumenit la cuptor, este intotdeauna bine primit la masa. Este un preparat...
2 Comentarii
Ardei umpluti cu tapenade
Eu unul nu tin post “organizat”, dar ma gandesc adesea la cei care respecta posturile,...
10 Comentarii
Peste in aluat crocant
Imbracarea alimentelor intr-un aluat pe baza de amidon de porumb sau cartofi si prajirea lor...
4 Comentarii
Peste cu ghimbir si “5 arome”
Chinezii sunt renumiti pentru faptul ca, in general, 90% din timpul alocat retetelor lor este...
2 Comentarii
Degustare de condimente
Va vorbeam într-un articol din zilele trecute despre faptul ca am început sa produc experimental...
6 Comentarii