Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: ardei iute
Dorada cu sos de lamaie
Imi place mult dorada si de aceea cumpar ori de cate ori mi se iveste...
17 Comentarii
Pui cu sos de rodie
Bucataria Orientului Apropiat nu este una de care m-am apropiat foarte des, desi merita din...
12 Comentarii
Orez prajit cu ou si creveti
Asiaticii sunt oameni cumpaniti si economi. Daca le ramane ceva orez de la o masa...
5 Comentarii
La gatit cu Vita Cook – partea 3
Aripioare de pui marinate Revin cu o noua reteta gatita la Vita Cook. Este o...
4 Comentarii
Daal shorba
Supele de leguminoase (linte, naut, mazare, fasole) sunt extrem de populare in India, unde majoritatea...
12 Comentarii
Spaghetti aglio, olio e peperoncino
Spaghetti aglio, olio e peperoncino – o reteta de paste simpla si rapida (max. 15...
15 Comentarii
Bucataria mexicana într-o singura tortilla – partea 1
Cred ca bucataria mexicana este una dintre cele 10-15 bucatarii importante ale lumii. Bogatia de...
5 Comentarii
Pui cu usturoi si arahide
Va propun o reteta care, desi listeaza un sir lung de ingrediente, este foarte simpla...
15 Comentarii
Bulete de orez picante
Am publicat multe retete asiatice din care v-ati putut da seama de importanta orezului in...
11 Comentarii
Joloff cu pui
Am cumparat mai demult un pachetel cu creveti uscati, de la Dragonul Rosu. Una dintre...
9 Comentarii
Pastrav cu pasta 7AR si pepene galben
Reteta este simpla, iar odata ce pasta de condimente a fost preparata, “manopera” depusa devine...
9 Comentarii
Cuscus farfoucha
In Tunisia si Maroc cuscus-ul este un aliment extrem de popular. Multe familii au propriile...
3 Comentarii
Omleta cu somon afumat
Stim cu totii ca omleta este o chestie simpla atunci cand este facuta cum trebuie....
9 Comentarii
Ciuperci Alcor
Cum in ultimul timp fac experimente cu amestecuri de condimente, amestecuri pe care eu le...
15 Comentarii
Somon cu coriandru
Este o reteta mai interesanta si oarecum neobisnuita chiar si pentru bucataria chinezeasca, caci spre...
10 Comentarii
Chiftelute de pui cu susan
Imi place mult susanul, de aceea nu am rezistat tentatiei de a prepara aceste chiftelute,...
19 Comentarii
Pastrav cu praf de „7 arome romanesti”
Am inceput experimentele cu amestecurile de condimente, pe amandoua numindu-le, cam cu economie de imaginatie,...
31 Comentariu
Kroeung – pasta de curry cambodgiana
Banuiesc ca unii dintre dvs. o sa va mirati ca aduc în discutie bucataria cambodgiana,...
13 Comentarii
Pasta vindaloo – o mica bijuterie culinara
Ştiti deja ca sunt fascinat de combinatiile de condimente folosite în bucatariile din întreaga lume,...
14 Comentarii
Midii cu spaghete
Mi-am impus sa mananc minim de doua ori pe saptamana peste si/sau fructe de mare....
20 Comentariu
Gambas al ajillo
Iata o reteta rapida si extrem de simpla, potrivita pentru zilele de vara calduroase cand...
30 Comentariu
7 arome romanesti – amestec de tip pasta
În articolul anterior am descris considerentele pe baza carora am abordat crearea unui amestec de...
51 Comentariu
Laab
Laab, sau larb, este o salata care face faima orasului Chiang Mai, al doilea oras...
12 Comentarii
Buzunare savuroase
Va propun astazi o reteta personala, vin deci cu buzunarele pline de bunatati. Reteta nu...
5 Comentarii
Pui dulce-iute cu ciuperci
Dupa vizita la Ki-Life, unde am dat nas in nas cu atatea produse asiatice, s-a...
12 Comentarii
Insalata caprese alla diavola
Cam toata lumea stie ce este si cum se prepara insalata caprese. Este una dintre...
16 Comentarii
Harissa – gustul picant al Maghrebului
Pasta de ardei iute (Harissa) – gustul picant al Maghrebului Bucataria nord-africana este una dintre...
13 Comentarii
Curcan cu sos de arahide
Reteta este extrem de interesanta ca gust si aroma si nu este ceea ce am...
5 Comentarii
Inghetata picanta
Sper sa nu ma injurati pentru aceasta reteta, eu sunt primul care recunoaste ca nu...
21 Comentariu
Jambalaya cu pui si creveti
Combinatia de pui, creveti, sofran si orez sugereaza o asemanare a acestei retete cu paella...
11 Comentarii
Pui Jerk
Jerk este un amestec de condimente (de tip pasta, sau praf) specific jamaican, ale carui...
8 Comentarii
Peste in crusta de nuca de cocos
Iata o alta reteta gatita de mine la “Saveur Faire 5 – Bucatarie jamaicana”. Foarte...
6 Comentarii
Pui cu muguri de fasole
Uneori ma mai izbeste sansa… culinara si dau peste ingrediente pe care eu le numesc...
9 Comentarii
Creveti cu tamarind
Creveti cu tamarind – reteta din bucataria thailandeza Tamarind este un ingredient extrem de popular...
17 Comentarii
Alune caju prajite cu miere si nuca de cocos
Va propun o reteta thailandeza extrem de simpla si de rapida, inventiva si foarte gustoasa....
8 Comentarii
Pui cu usturoi si ghimbir
Dupa ce veti citi lista de ingrediente, pun pariu ca ma veti critica. Veti spune...
13 Comentarii
Porc fript cu miere si lapte de cocos
Am mancat acest preparat in Cambodgia, acum un an si jumatate, si stiu ca m-a...
4 Comentarii
Creveti cu sos de fasole neagra
Una dintre regulile culinare spune ca pestele si fructele de mare, ingrediente cu gust delicat...
13 Comentarii
Pe scurt despre boia
Ati observat probabil ca în destul de multe retete din acest blog, în care boiaua...
26 Comentariu
Curry vietnamez de pui cu cartofi
Va spuneam in reteta postata anterior ca bucataria sud-est asiatica imi este cel mai aproape...
15 Comentarii
Sambal kecap – un prieten al papilelor gustative
În acest articol voi reveni putin asupra bucatariei indoneziene si va voi prezenta pe scurt...
8 Comentarii
Pui cu usturoi si miere
Pui cu usturoi si miere – reteta vietnameza Dupa atatea retete gatite de Pasti, gatite...
15 Comentarii
Creveti provensali
Va era dor de creveti? Mie da, mai ales dupa atata pui si porc, substitutele...
11 Comentarii
Pui cu taitei si pasta de susan
Pentru o mare parte a chinezilor preparatele reci sunt nesuferite, dar in climatul cald al...
5 Comentarii
Salata de creveti cu alune caju
Am avut chef de ceva usor si rapid ai am ajuns astfel la aceasta reteta...
6 Comentarii
Berebere – arome etiopiene
Amestecurile de condimente sunt proprii bucatariilor rafinate, care s-au perfectionat prin mii de experimente si...
10 Comentarii
Pui Vindaloo
Carnea preparata in stil Vindaloo (preparat derivat din “carne vinha d’alhos”, reteta adusa in India...
17 Comentarii
Clatite cu ceapa verde
Clatite – reteta chinezeasca Clatitele sunt preparate foarte populare in China, iar cele cu ceapa...
19 Comentarii
Spaghete cu ansoa si ardei
Este o reteta traditionala siciliana, rustica si satioasa. Gustul este robust si plin de caracter,...
12 Comentarii
Curry thailandez de peste
Daca in articolul anterior, referitor la marinare, i-am laudat pe asiatici ca folosesc des procedeul...
18 Comentarii
Korma de pui cu fistic
Este o reteta originara din Mumbai (fostul Bombay). Korma (sau qorma, kurma) este un curry...
26 Comentariu
Patia – Curry de creveti
Este o reteta adusa in India de persani, acum peste 1000 de ani, foarte populara...
8 Comentarii
Frigarui de pui si creveti
Frigaruile sunt foarte aromate si gustoase. Arata destul de bine ca sa poate fi servite...
8 Comentarii
Amok trei – Curry de peste cambodgian
Amok-ul, desi are un nume cu sonoritate neapetisanta (in DEX, cuvantul „amoc” este definit ca...
21 Comentariu
Tom Yum Goong – Supa de creveti iute-acrisoara
Tom yum, sau tom yam, este numele a doua sume similare, preparate in Thailanda si,...
38 Comentariu
Orez cu naut
Nautul, numit de indieni “channa dal”, este un ingredient ce contine multe proteine si fibre....
32 Comentariu
Paste picante cu bacon
Este o salata foarte usor de preparat, rapida si bine echilibrata ca nutrienti, arome, gusturi...
46 Comentariu
Rendang Daging – Curry de vita
Este unul dintre cele mai populare feluri de mancare indoneziene, carnea de vita fiind gatita...
22 Comentariu
Pui Tikka cu sos verde
Dupa atatea discutii cate au fost in ultimele zile, haideti sa ne relaxam cu o...
13 Comentarii
Sarmale in foi de varza acra
Sarmale in foi de varza – varianta romaneasca a retetei turcesti Desi provin initial din...
27 Comentariu
Frigarui de pui cu orez si sos de coriandru si menta
Iata si reteta care foloseste sosul postat ieri. Frigaruile sunt deosebit de aromate, iar cei...
8 Comentarii