aripioare de pui | Retetele lui Radu - Gastronomie:

San bei ji

San bei ji este una dintre retetele simple si gustoase, care se servesc fara fasoane inutile (in definitiv, dupa cum veti vedea mai jos, probabil ca a fost inventata de un simplu temnicer) si care se bazeaza complet pe gust si aroma, si nu pe prezentare.
San bei ji
“San bei ji” inseamna “pui cu trei cani” si este un preparat popular in China si Taiwan. Se pare ca este o specialitate din Ningdu, oras din provincia chineza Jiangxi.
Exista mai multe versiuni in ce priveste aparitia acestui preparat culinar. Mai toate se refera la un bucatar care a pus intr-un vas de pamant trei cani de sos si a gatit in el, lent, un pui taiat bucatele mici, cu oase cu tot.
(mai mult…)

Citeste tot

Dakgangjeong – Pui crocant, dulce-picant

Dakgangjeong este un termen coreean ce denumeste bucati de pui prajite in baie de ulei si “glazurate” cu un sos lipicios, dulce si picant. In mod traditional, un astfel de preparat se gateste folosind un pui intreg, portionat; este normal, caci reteta are ceva vechime, iar atunci cand se taia un pui intreg se foloseau toate bucatile.
Radu Popovici - Dakgangjeong - Pui crocant, dulce-picant
Astazi, cel mai adesea se gateste folosind aripioare de pui; din nou normal, caci acestea sunt bucatile care au cel mai mare raport piele/carne; pielea este foarte importanta, caci ea da exteriorul crocant, rumenit si delicios al bucatilor de pui.
Reteta se gateste, insa, foarte bine si cu bucati de piept de pui dezosat, sau cu ciocanele de pui.
(mai mult…)

Citeste tot

Aripioare de pui cantoneze cu sos de stridii

Canton (Guangdong) este o provincie situata in sudul Chinei, vestita pentru bucataria sa rafinata si extrem de variata. Majoritatea restaurantelor chinezesti din Occident servesc, in primul rand, preparate cantoneze.

Aceasta reteta este deosebit de gustoasa si de aromata; se prepara rapid si este simpla. Are deci toate calitatile ca sa va tenteze in acest sfarsit de saptamana.
(mai mult…)

Citeste tot

La gatit cu Vita Cook – partea 3

Aripioare de pui marinate
Aripioare picante gatite la Vita Cook Singer
Revin cu o noua reteta gatita la Vita Cook. Este o reteta simpla, iar carnea iese aromata, delicioasa si suculenta. Nu este un aparat indispensabil, dar este extrem de util pentru anumite categorii de public, caci lucreza rapid, curat si elimina multe dintre greselile pe care le-ar putea face cei neatenti, cei comozi sau cei care sunt incepatori in ale gatitului.
(mai mult…)

Citeste tot