arome | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Rasgulla

Rasgulla este un desert pe baza de branza si sirop dulce si aromat, popular in subcontinentul indian, mai ales in statele Odisha – de unde este si originar – si Bengalul de Vest. Este o reteta veche de cel putin cateva sute de ani si foloseste bile, preparate dintr-un aluat din branza de casa si faina, gatite intr-un sirop aromat.

(mai mult…)

Citeste tot

Cum se găteşte cu ierburi aromate

Fie că le numim „verdeţuri”, „ierburi aromate”, sau, simplu, doar „ierburi”, folosirea lor la gătit este una dintre metodele cele mai simple de a adăuga savoare preparatelor. Aceste frunzuliţe şi tulpini pot da arome slabe şi subtile, sau intense şi robuste, oferind complexitate unei diversităţi mari de preparate.
(mai mult…)

Citeste tot

Arome noi la Ginger

Ieri, 20 octombrie 2009, a avut loc la restaurantul “Ginger” un eveniment deosebit, aşa cum nu ştiu să existe prea multe în România. Iniţiativa aparţine celor doi pasionaţi manageri ai restaurantului, Cezar Filip şi Doru Pencea, şi subsemnatului. Motivaţi de pasiunea comună pentru gastronomie, am simţit la un moment dat că trebuie să împărtăţim şi altora ceea ce ştim noi, dar, mai ales, că trebuie să învăţăm noi de la ceilalţi pasionaţi ai domeniului.
Eveniment la restaurantul "Ginger"
(mai mult…)

Citeste tot