arta culinara | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Bucătăria olandeză – paradoxul frugalităţii creative (partea 3)

Iată-ne şi la ultimul episod al serialului dedicat bucătăriei olandeze. Prezumtiv inexistentă, ea dovedeşte că, în ciuda resurselor limitate, munca, educaţia şi imaginaţia pot face minuni. Astăzi, unii dintre cei mai mari bucătari ai lumii sunt olandezi, iar bucătăria olandeză este, din păcate, mult mai bine cunoscută în lume şi mult mai bine reprezentată decât a noastră. Să las însă regretele şi să revin la tema episodului de astăzi: bucătăriile regionale olandeze.
(mai mult…)

Citeste tot

La masă cu strămoşii: Mesopotamia (1)

Încep astăzi un material de o complexitate enormă, care va necesita mii de ore de muncă şi căruia nu îi întrevăd sfârşitul decât peste multe luni. Vă invit să plecăm împreună într-o formidabilă călătorie în timp, pe tot globul, ca să încercăm să descoperim împreună cum a început omul să gătească şi ce impact a avut acest lucru asupra dezvoltării sale.
Sper să fiu ajutat de dvs. cu completări şi păreri, cu încurajări şi critici constructive.
(mai mult…)

Citeste tot