Ascona 570MX | Retetele lui Radu - Gastronomie:

A fost „Sunday Grilling” – 24 martie 2013

Duminica trecută, pe o vreme rece şi cam neprietenoasă, am susţinut ca amfitrion cel de-al doilea eveniment „Sunday Grilling” de anul acesta, continuând seria celor desfăşurate în vara anului trecut.
Gazdă a fost, din nou, curtea de la show-room-ul companiei CampingGrill.ro, care distribuie în România performantele grătare fabricate în Elveţia şi SUA de OutdoorChef şi, respectiv, Weber. Colaborator apropiat a fost, din nou, Halewood Romania.

(mai mult…)

Citeste tot

„Sunday Grilling”, 24 martie 2013

Duminica trecută a reînceput seria evenimentelor „Sunday Grilling” şi, deşi vremea a fost răcoroasă şi a bătut puţin vântul, curticica de la sediul CampingGrill.ro s-a umplut la capacitatea sa maximă: 16 locuri. Mi-aş fi dorit ca spaţiul să fie mai generos, căci am fost nevoiţi să respingem alte 10 cereri de participare. Aşa se face că, luând în consideraţie cele petrecute şi cele promise ghinioniştilor care au rămas pe dinafară, am hotărât să repetăm evenimentul duminica ce urmează, adică cea din 24 martie 2013.

(mai mult…)

Citeste tot

Dorada la gratar cu salmoriglio

Salmoriglio condimenteaza carnea de orice fel, de la porc la peste, gatita pe gratar. Merge insa foarte bine si cu orice fel de carne trasa la tigaie, aburita, fiarta sau gatita la cuptor.

Mi-am dorit un pranz usor, dar care sa se prepare rapid si sa fie gustos; fara salate aditionale, fara garnituri, pur si simplu ceva care sa arate bine, care sa fie gata in maxim 10 minute si care sa aiba gust si aroma proaspata si imbietoare.
(mai mult…)

Citeste tot

Ardei iuti umpluti, inveliti in bacon

Vremea este din ce in ce mai frumoasa, asa ca am profitat si mi-am pus la treaba gratarul Ascona 570MX, de la OutdoorChef. M-am mai laudat cu el in cateva ocazii, asa ca nu trebuie sa va mai spun ca este foarte versatil. Detaliile sale constructive il fac sa poate fi folosit nu doar ca gratar, ci si ca aragaz, cuptor sau afumatoare.

Reteta de fata este una foarte simpla, dar care nu se gateste prea des la gratarelile obisnuite. Acesti ardei sunt insa o gustare delicioasa, destul de surprinzatoare si, in plus, se prepara relativ repede. Sa nu va fie teama de ardei. In general, cei atat de lungi nu sunt prea iuti, iar frigerea atenueaza si ea iuteala.
Bineinteles, daca va deranjeaza ideea de a folosi ardei iuti, puteti folosi ardei capia in locul lor. Adaugati insa in umplutura putina boia iute sau putin sos de ardei iute.
(mai mult…)

Citeste tot

File de porc in aluat

V-am mai povestit despre excelentul gratar pe care am sansa sa lucrez, un Ascona 570MX. Cum inaintam cu pasi mari spre vara, gatitul in aer liber devine o optiune din ce in ce mai atragatoare, mai ales ca un gratar performant iti permite sa prepari lucruri mai neobisnuite si mai rafinate.

Aceasta reteta a fost gatita de mine la evenimentul „Fun & Grill” din luna aprilie 2012 si este cea cu numarul 600 de pe acest blog.
(mai mult…)

Citeste tot