blog de Gastronomie
În ultimele luni am povestit pe blog despre pastele de curry thailandeze si despre pastele [...]
10 Comentarii
In indoneziana “bumbu” inseamna “asezonat” si “asezonator”, “dasar” inseamna “de baza”, iar “merah” inseamna “rosu”. [...]
In indoneziana “bumbu” inseamna “asezonat” si “asezonator”, “dasar” inseamna “de baza”, iar “kuning” inseamna “galben”. [...]
“Bumbu” este un cuvant indonezian care înseamna “asezonator”, sau “amestec de asezonare”. L-am întalnit în [...]
4 Comentarii
Pui cu curry si lapte de cocos – o reteta usor picanta Va propun astazi [...]
3 Comentarii
Umplutura de curmale si smochine este delicioasa. Nu are nevoie de adaus de zahar, ci [...]
Va prezint din nou o reteta preparata in bucataria de la GUXT, locul unde incercam [...]
2 Comentarii
Reteta de fata este o adaptare dupa mult mai binecunoscutul gazpacho de rosii spaniol. Supa [...]
Rillette de rata – o reteta rustica Rillette este un preparat culinar similar unei paste [...]
1 Comentariu
Acest tip de reteta este originar din statul Assam. Sa nu va sperie lista de [...]
Aceasta reteta provine din Bengal si poate fi intalnita in mai multe variante, nu doar [...]
Gustarile de mai jos sunt simple, aproape ca nu necesita tratament termic si se dovedesc [...]
Se apropie pastele si foarte multi dintre noi vom gati miel. Ciorba, stufat, drob, pulpa [...]
Ardei umpluti Va rog sa nu-mi reprosati ca va prezint a treia reteta la rand [...]
Am auzit diverse persoane afirmand ca tapenade este un sos sau o garnitura. Altii pretind, [...]
Imi plac mult pastele, de orice fel. Sunt satioase, gustoase si foarte versatile. Nu-mi vine [...]
Iata o reteta pentru iubitorii de branzeturi. Camembertul cu gust delicat, branza cu mucegai albastru [...]
Aceasta reteta foloseste cateva ingrediente specifice sud-estului Asiei: pasta de curry, ghimbir, orez cu bob [...]
Triangoloni sunt paste umplute, asemanatoare cu mai bine cunoscutelor ravioli si tortellini. Dupa cum arata [...]
Pui la cuptor – cum sa impresionam cu un preparat simplu Un pui întreg, gatit [...]
Aceasta a fost una dintre primele retete pe care le-am… era sa zic gatit, dar [...]
Aceasta gustare este o varianta a celebrei si delicioasei insalata caprese. Gustul placut si neutru [...]
Imi place mult bucataria thailandeza, dar trebuie sa recunosc ca nu sta grozav la capitolul [...]
Acest tip de carnati se remarca prin aroma camforata, adusa de fenicul si anason, si [...]
Reteta de fata este extrem de simpla. Mananc destul de des astfel de salate, mai [...]
Acest tip de salate este unul des intalnit, in diverse variante, in toate bucatariile din [...]
Imi amintesc momentul cand am gustat prima data fructe de mare. Era in 2005, in [...]
Am primit de la Delaco un pachet cu cateva produse interesante, cu rugamintea de a [...]
14 Comentarii
Va propun astazi o reteta vegetariana, simpla dar plina de savoare. Aceasta gustare se gateste [...]
8 Comentarii
Sunt un tip de carnati cu o asezonare robusta, populari in statul american Louisiana. Reteta [...]
Imi plac sosurile picante si usturoiate, in special cele de rosii. Prefer gusturile puternice si [...]
Picada Îmi doresc sa scriu despre picada înca de acum cativa ani, cand am petrecut [...]
Iata o reteta foarte simpla, in care cartofii si ceapa caramelizata pun in valoare onctuozitatea [...]
Aceste omlete asiatice sunt un preparat versatil si hranitor. Ingredientele listate de mine ca umplutura [...]
Chana masala – un curry aromat cu naut (reteta indiana) Acest preparat, cunoscut si sub [...]
Pollo al chilindrón este un preparat traditional provenit din provinciile Aragon si Navarra. Chilindrón denumeste [...]
Acest tip de carnati nu provine din Marea Britanie, sau din vreo fosta colonie britanica, [...]
Acoperirea cu cruste protectoare este una dintre tehnicile culinare care se efectueaza înainte de tratarea [...]
Termenul “samosa”, sau “samoosa”, denumeste un fel de ghiozlomele (din turcescul “gözleme”, adica niste coltunasi [...]
Acest curry este plin de gust si aroma, are o culoare frumoasa si este un [...]
Vinegreta Vinegreta este un temen provenit din limba franceza (“vinaigrette”, diminutiv de la “vinaigre” care [...]
Rasgulla este un desert pe baza de branza si sirop dulce si aromat, popular in [...]
Carnati Bockwurst Combinatia de carne de porc si vitel este „legata”, în aceasta reteta, cu [...]
“Khasta” inseamna “sfaramicios”, iar preparatul este originar din Rajahstan. Este un “chaat”, adica o gustare, [...]
Nu stiu daca am declarat vreodata oficial, dar chimenul este una dintre mirodeniile mele preferate. [...]