Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: asezonare
Pe scurt despre garum (1)
Zilele trecute am gatit un stir-fry folosind putin prahok, un condiment cambodgian preparat din peste [...]
7 Comentarii
Pui cu legume si mult ghimbir
Aceasta reteta este inspirata din bucataria cambodgiana. Acolo ghimbirul, in special cel tanar si suculent, [...]
4 Comentarii
Carnati stil Cotechino
Cotechino di Modena (uneori scris si “coteghino” sau “cotecchino”) sunt carnati proaspeti, din carne si [...]
2 Comentarii
ian.
Pui cu cartofi si mirodenii
Aceasta reteta provine din peninsula Malaezia si a fost adaptata dupa retetele aduse de portughezii [...]
12 Comentarii
Tarte cu praz si bacon
Va propun astazi o gustare simpla, dar delicioasa si prezentabila. Astfel de tarte, cu diverse [...]
2 Comentarii
Mousse de ficatei de pui cu trufe si confit de ceapa
Mai am pe blog o reteta destul de asemanatoare, dar cea de fata difera putin [...]
2 Comentarii
Carnati in stil ardelenesc
Aceasta reteta are si varianta video. Acesti carnati se prepara din spata si slanina de [...]
4 Comentarii
dec.
Confit de rata cu varza rosie si cartofi Duchesse
Confit de rata, varza rosie, cartofi Duchesse sau… cum sa gatim frantuzeste Confit (de carne) [...]
4 Comentarii
dec.
Red snapper cu salata de telina si nuci pecan
Am obtinut recent doua fileuri de “red snapper” (o denumire generica din limba engleza care [...]
5 Comentarii
dec.
Fasole cu afumatura, bine condimentata
Proiectul “Reteta traditionala romaneasca preferata de dvs.”, initiat de Fairy, acela de a gasi reteta [...]
2 Comentarii
dec.
Foarte pe scurt despre salatele verzi
Salatele verzi Voi începe acest mic articol încercand sa clarific unele lucruri legate de terminologie. [...]
2 Comentarii
Creveti in stil asiatic
Cred sa sunt victima unui reflex pavlovian: cum da zapada, cum mi se face dor [...]
2 Comentarii
nov.
Tarta Tatin
Tarta Tatin – o reteta clasica in varianta personala Cum am mai spus, nu ma [...]
8 Comentarii
Jeleu de castravete cu branzeturi
Sunt convins ca unii ar numi acest preparat “mousse de castravete”, dar consistenta sa, desi [...]
6 Comentarii
nov.
Pastrav cu legume si sos de unt
Fileurile de pastrav au pielea crocanta si carnea frageda si suculenta, legumele sunt fraged-crocante, sosul [...]
2 Comentarii
nov.
Pe scurt despre deglazare
Deglazarea este o procedura culinara care implica folosirea unui lichid pentru a îndeparta reziduurile caramelizate [...]
5 Comentarii
Papanasi
Papanasi – reteta traditionala romaneasca Iata ca proiectul “Reteta traditionala romaneasca preferata de dvs.”, initiat [...]
2 Comentarii
nov.
Tagliatelle cu crema St. Agur
Reteta de fata este extrem de usoara si de rapida. In varianta sa simplificata (vezi [...]
1 Comentariu
nov.
Tamatar murgh – Curry de pui cu rosii
In limba hindi “tamatar” inseamna “rosii”, iar “murgh” inseamna pui. Pentru cultura culinara milenara a [...]
6 Comentarii
nov.
Salau cu tagliatelle si ciuperci
Salaul are o carne fragila si un gust delicat. Merge bine cu sosul de smantana, [...]
nov.
Cartofi inveliti bacon, cu branza de capra
Aceasta gustare este interesanta si aspectuoasa, plina de gust. Cartofii servesc ca baza pentru baconul [...]
8 Comentarii
nov.
Pui cu sunca de Parma si Parmesan
Va propun astazi, din nou, o reteta foarte simpla, care foloseste ingrediente usor disponibile si [...]
2 Comentarii
Porc cu sos de menta
Combinatiile de ierburi cu arome proaspete si citrice (ca menta, lemongrass, frunze de limeta kafir) [...]
2 Comentarii
oct.
Cum se gateste cu ierburi aromate
Fie ca le numim “verdeturi”, “ierburi aromate”, sau, simplu, doar “ierburi”, folosirea lor la gatit [...]
Pui vanatoresc
Nu este prima reteta de acest gen pe care o public pe acest blog. Nu [...]
Sarea-n bucate
Cred ca toti cei care gatesc sunt constienti de rolul sarii adaugate în mancare. Este [...]
6 Comentarii
Vita cu ciuperci si sos de stridii
Cand am citit prima data aceasta reteta, as fi jurat ca este una apartinand bucatariei [...]
6 Comentarii
oct.
Graten de paste cu legume
Aceasta reteta este potrivita cu zilele mai reci de toamna, cand statul langa cuptorul cald [...]
oct.
Cum se gatesc legumele în aburi
Aburirea este o metoda de gatit ideala pentru majoritatea legumelor. Nu numai ca permite pastrarea [...]
oct.
Salata de creveti cu orez si legume
Imi plac mult acest gen de salate. Sunt rapide, usor de facut si ametitor de [...]
oct.
Rulada de ciocolata cu frisca
Acest desert pare, la citirea retetei, mai complicat decat este de fapt. Nu este deloc [...]
4 Comentarii
File de salau cu gremolata mentolata
Gremolata mentolata vine cu o nota proaspata, citrica si racoroasa, care pune bine in evidenta [...]
oct.
Salata de vita cu rosii, rucola si Brie
Este o salata foarte simpla, in care gustul pregnant al muschiului de vita si cel [...]
1 Comentariu
oct.
Pui cu mozzarella, sos de rosii si busuioc
Asocierea dintre branza mozzarella, busuioc si rosii este una tipica pentru bucataria italiana. Cel mai [...]
Miez de lapte cu relish de ardei
Iata din nou o reteta simpla, potrivita ca gustare. Relishul de ardei este dulce-picant-acrisor, foarte [...]
4 Comentarii
sept.
La masa cu stramosii – Bizantul (6)
Laptucile erau, aparent, destul de populare. Au ramas descrieri provenite de la o delegatie florentina, [...]
2 Comentarii
Smochine cu branza albastra
Un preparat culinar mai simplu ca acesta este greu de imaginat, caci se pregateste in [...]
2 Comentarii
sept.
Somon si creveti cu sos de calmari
Aceasta reteta este gatita de mine acum peste 3 ani. Nu stiu cum s-a facut [...]
2 Comentarii
sept.
Ton la gratar cu sos de unt, capere si lamaie
Ton la gratar – reteta rapida si simpla cu sos de unt, capere si lamaie [...]
8 Comentarii
sept.
Spaghete negre cu pui de sepii
In aceasta reteta am pus ultimele frunze proaspete de busuioc din ghivecele mele; bietele mele [...]
4 Comentarii
Pui cu sos de vin si ciupercute
Ma repet, poate a cinci suta oara, dar nu am ce face: reteta de astazi [...]
Pui de sepie cu piper de Sichuan
Ma enerveaza teribil cand oamenii spun “baby morcovi” in loc de “morcovi tineri”, sau “baby [...]
2 Comentarii
sept.