blog de Gastronomie
Am plăcerea să vă prezint debutul unei serii de evenimente gastronomice, implicând cultură culinară şi [...]
4 Comentarii
Fileurile delicate de peste sunt posate intr-un lichid aromat si servit cu orez si un [...]
11 Comentarii
“Bagoong” şi “patis” sunt două cuvinte din limba tagalog, sau filipino (una dintre cele două [...]
7 Comentarii
Va prezint o reteta rapida, plina de gust si aroma, care se prepara cat ai [...]
8 Comentarii
Bucătăria japoneză este, aş zice eu, un caz aparte între bucătăriile asiatice estice şi sud-estice. [...]
16 Comentarii
Iata o varianta indiana de pilaf, foarte usoara si gustoasa. Reteta provine din sudul Indiei, [...]
2 Comentarii
Gata, am stabilit: mi-e dor de soare si de caldura. Cum nu am bani si [...]
3 Comentarii
Reteta de fata este una foarte simpla, care poarta placuta „pecete” a ghmibirului: proaspata, citrica [...]
Reteta aceasta este destinata, fara indoiala, iubitorilor de usturoi; cei care se simt intimidati gustativ [...]
Panaeng, panang, penang sau phanaeng este un termen ce denumeste un tip de curry thailandez [...]
Am mai vorbit pe acest blog despre multe amestecuri de mirodenii întâlnite în bucătăria subcontinentului [...]
6 Comentarii
Intotdeauna piesele mari sunt mai spectaculoase si, de aceea, sunt rezervate in special meselor festive. [...]
5 Comentarii
Reteta este originara din insula Corfu, in trecut o statie importanta in comertul cu mirodenii [...]
Va propun o reteta simpla si relativ rapida, foarte gustoasa. O recomand cu caldura pentru [...]
Imi plac pastele foarte mult, de orice fel ar fi, si va marturisesc ca mi-era [...]
De fiecare data cand cumpar un muschiulet de porc si il feliez, exista cateva bucati [...]
Confit este un termen care are mai multe înţelesuri. El denumeşte generic diferite tipuri de [...]
Iarna nu este anotimpul meu preferat. Pentru mine exista doua modalitati culinare ca sa o [...]
Aceasta reteta se gateste prin tehnica numita „stir-fry„, imposibil de obtinut intr-o bucatarie domestica europeana. [...]
Vă readuc în atenţie o modalitate extrem de simplă şi de versatilă de a da [...]
Porcul Mu-Shu (adesea il puteti intalni si scris altfel: moo shu, mu shu sau mu [...]
Angajat fiind in ultima vreme cu lupta impotriva kilogramelor, am evitat sa mai mananc carbohidrati, [...]
Acest curry este unul de origine musulmana, popular in sudul Thailandei, in zona de granita [...]
Astăzi cea de-a doua parte, şi ultima, a articolului despre sosul-condiment-marinadă chimichurry. Vă voi prezenta [...]
Scoici Saint Jacques – reteta cu sos de vin (simpla si rapida) Scoici Saint Jacques [...]
În vara aceasta am tot povestit despre ierburile aromatice, ca ingrediente de bază pentru asezonarea [...]
Cheia retetei este contrastul de texturi crocante si fragede – avem de-a face cu doua [...]
10 Comentarii
Iata o alta reteta facuta acum cativa ani. Profit de faptul ca multi dintre cititori [...]
Marea placere culinara, cel putin pentru mine, a calatoriilor in zona Mediteranei sunt fructele de [...]
Bucataria italiana imi place datorita simplitatii ei si modului direct in care ti se adreseaza. [...]
9 Comentarii
Am mai avut pe acest blog reteta balti, doua dintre ele chiar cu pui, dar [...]
Iata una dintre putinele retete de dificultate medie de pe blogul meu. Definirea ca “medie” [...]
Iata una dintre retetele care, pentru mine, marcheaza cu adevarat trecerea la anotimpul rece. Am [...]
Reteta de fata este una gustoasa si foarte usor de realizat. Este reprezentanta genului de [...]
Va propun astazi o reteta extrem de simpla si de rapida, care mai are un [...]
17 Comentarii
Ne aflăm în faţa ultimului episod dedicat formării culturii culinare din sub-continentul indian. Astăzi despre [...]
Va ofer astazi o reteta spaniola, a carei denumire s-ar traduce in limba romana cam [...]
Exista deja pe internet si in carti destule retete de pui cu masline. Este una [...]
În episodul de astăzi şi cel viitor vă voi oferi o scurtă descriere a bucătăriei [...]
Reteta este simpla si usor de gatit. Preparatul final este deosebit de gustos si de [...]
Supa este delicioasa, cu gust bogat, aromata si cu un minunat contrast de texturi. Trebuie [...]
Am dat acum cateva zile peste o micro-colectie de fotografii reprezentand preparate culinare coreene. Am [...]
Anul acesta am fost cateva zile in Italia, asa ca nostalgia dupa formidabila sa bucatarie [...]
Amestecul de mirodenii “aleppo” îşi datorează aroma şi gustul unui ingredient special, ardeiul iute de [...]
Combinatia de lapte de cocos cu arome ca lemongrass, tamarin, jaggery (zahar brut de palmier), [...]