asezonatori | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Un pic de teorie a cârnatului

Mărturisesc că până de curând aproape că nu am dat importanţă cârnaţilor. Nu am avut niciodată rude la ţară, nu am avut ocazia să particip la ritualurile de tăiere şi preparare a porcului, nimeni nu mi-a trimis pachete cu „porcării” de casă, nu am făcut de unul singur niciodată cârnaţi, iar contactele sporadice cu cei proaspeţi, crud-uscaţi ori afumaţi, cumpăraţi din supermarket au fost cam dezamăgitoare.

(mai mult…)

Citeste tot

Condimentele – un subiect la moda?

Iată că am ajuns să-mi pun, pe lângă multe altele, şi această întrebare: da, chiar aşa, au ajuns oare condimentele să fie un subiect la modă? Eu sper că da. De unde şi până unde? Am fost solicitat de două ori, într-un răstimp de doar 3-4 zile să vorbesc, la două televiziuni diferite, despre condimente. Dar, haideţi s-o luăm cu începutul…
(mai mult…)

Citeste tot