bacon | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Fusilli lungi cu sos de rosii si bacon

In italiana acest preparat s-ar numi “Fusilli lunghi con sugo di pomodoro”. Imi place mult cum suna, caci gura ti se umple de silabe cu multe vocale, facand ca totul sa para ceva foarte savuros.
Si chiar asa si este, in final.

Bucataria traditionala italiana se bazeaza mult pe ingrediente de buna calitate si pe moduri simple de a gati si prezenta preparatele, asa ca aceste fusilli servite cu un sos de rosii simplu, se incadreaza bine in tabloul culinar italian.
Fusilli lunghi con sugo di pomodoro
(more…)

Citeste tot

Salata GUXT

Va prezint astazi o noua salata din meniul de la Bistro GUXT. Ca si precedenta salata de la GUXT despre care am vorbit zilele trecute, si aceasta va propune o combinatie de ingrediente mai putin obisnuita, dar la fel de delicioasa.
Salata GUXT
Oua de prepelita, bacon, rosii cherry, seminte de pin, mix de salata verde crocanta, ulei de masline de buna calitate… toate aceste ingrediente formeaza o combinatie interesanta de gusturi, arome, texturi si culori. Nu veti fi dezamagiti de ea, mai ales daca o veti insoti cu bautura potrivita: bere, ca Weihenstephaner Vitus sau Chimay Tripel, vin, cum este Corcova Chardonnay Racoveanu, ori chiar un spumant de buna calitate, ca Glera. Toate acestea figureaza in meniul de bauturi de la GUXT.
(more…)

Citeste tot

Pui cu andive si wortelstoemp

Andivele, berea si cartofii se numara printre alimentele preferate de belgieni. Stoemp este un fel de piure de cartofi cu o textura mai grosiera, la care de obicei se mai adauga alte ingrediente, ca radacinoase, bacon, ceapa, ierburi aromate si mirodenii. “Wortel” inseamna “morcov” in flamanda, asa ca wortelstoemp denumeste un stoemp cu morcovi.
Radu Popovici - Pui cu andive si wortelstoemp
Desi stoemp insoteste mai ales carnatii, ochiurile si friptura de vita, si-a gasit un loc bun si in acest preparat.
(more…)

Citeste tot

Hojaldres de ciruela y bacon

Aceste rulouri de aluat umplute cu prune uscate si bacon sunt o tapa (gustare spaniola care se serveste alaturi de vin sau bere) foarte populara in Catalonia. Eu le-am gustat prima data la Barcelona, acum cativa ani, si de atunci le-am oferit deja la cateva evenimente. Reteta este extrem de usoara, iar preparatul este surprinzator.
Hojaldres de ciruela y bacon
Aceste rulouri au fost gatite, servite si prezentate ultima data la GUXT, saptamana trecuta. Nici in trecut, nici acum, nimeni dintre cei care le-au gustat nu a stiut ce contin; au placut, insa, tuturor. Gustul este, intr-adevar, delicios si deosebit, iar reteta este de o simplitate dezarmanta.
(more…)

Citeste tot

Ardei umpluti cu cascaval afumat si bacon

Va rog sa nu-mi reprosati ca va prezint a treia reteta la rand unde preparatul este gratinat. Am un cuptor cu convectie nou, si imi place teribil sa exersez la el.
Ardei umpluti cu cascaval afumat si bacon
Reteta de fata este una potrivita ca gustare satioasa, sau, insotita de o garnitura (sa zicem bulgur, cuscus sau orez fiert), chiar ca fel principal. Contine ingrediente pline de gust, cum sunt cascavalul si baconul, completate cu arome de nucsoara si piper.
(more…)

Citeste tot