Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: baghar
Curry de naut cu baghar
Aceasta reteta este o adaptare dupa retetele de chana masala (sau chole masala) indiene si [...]
6 Comentarii
dec.
La masa cu stramosii – India (10)
Revenim la serialul care trateaza formarea culturii culinare indiene, iar în episodul de astazi vom [...]
5 Comentarii
Mauritius – bucatarie fara frontiere (3)
În acest ultim episod al articolului dedicat culturii culinare din Mauritius, voi descrie succint principalele [...]
6 Comentarii
Pe scurt despre sambaar si sambaar podi
Sambaar (scris adesea si sambar sau sambhar) este un curry vegetarian preparat din linte si [...]
4 Comentarii
Orez cu baghar, ciuperci si pui
Sper ca va mai aduceti aminte de “baghar”. Aceasta tehnica indiana de asezonare ne poate [...]
6 Comentarii
Pe scurt despre bucataria mogula
Probabil ca ati întalnit uneori termenul „mogul” asociat adesea cu notiunea de bucatarie indiana. Ştiti [...]
15 Comentarii
Orez cu lapte de cocos si creveti
Iata o reteta foarte aromata, cu gust “rotund” si bogat, condimentata in mod echilibrat. Orezul [...]
11 Comentarii
Baghar – o modalitate ingenioasa de asezonare
Bucataria indiana este extrem de ingenioasa in folosirea aromelor. Am descris-o intr-un articol anterior ca [...]
32 Comentariu
Orez cu naut
Nautul, numit de indieni “channa dal”, este un ingredient ce contine multe proteine si fibre. [...]
32 Comentariu
feb.
Vinete prajite cu iaurt
Este o reteta condimentata si racoritoare, un fel de alternativa la celebra salata raita (preparata [...]
23 Comentariu
mart.