Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: baghar
Curry de naut cu baghar
Aceasta reteta este o adaptare dupa retetele de chana masala (sau chole masala) indiene si...
6 Comentarii
La masa cu stramosii – India (10)
Revenim la serialul care trateaza formarea culturii culinare indiene, iar în episodul de astazi vom...
5 Comentarii
Mauritius – bucatarie fara frontiere (3)
În acest ultim episod al articolului dedicat culturii culinare din Mauritius, voi descrie succint principalele...
6 Comentarii
Pe scurt despre sambaar si sambaar podi
Sambaar (scris adesea si sambar sau sambhar) este un curry vegetarian preparat din linte si...
4 Comentarii
Orez cu baghar, ciuperci si pui
Sper ca va mai aduceti aminte de “baghar”. Aceasta tehnica indiana de asezonare ne poate...
6 Comentarii
Pe scurt despre bucataria mogula
Probabil ca ati întalnit uneori termenul „mogul” asociat adesea cu notiunea de bucatarie indiana. Ştiti...
15 Comentarii
Orez cu lapte de cocos si creveti
Iata o reteta foarte aromata, cu gust “rotund” si bogat, condimentata in mod echilibrat. Orezul...
11 Comentarii
Baghar – o modalitate ingenioasa de asezonare
Bucataria indiana este extrem de ingenioasa in folosirea aromelor. Am descris-o intr-un articol anterior ca...
32 Comentariu
Orez cu naut
Nautul, numit de indieni “channa dal”, este un ingredient ce contine multe proteine si fibre....
32 Comentariu
Vinete prajite cu iaurt
Este o reteta condimentata si racoritoare, un fel de alternativa la celebra salata raita (preparata...
23 Comentariu