baharat | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Baharat – de la libanezi la tunisieni

Deunăzi, o colegă de serviciu m-a întrebat dacă bucătăria libaneză este iute. Ştim cu toţii, cel puţin cei care am mai mâncat pe la câte un restaurant libanez (căci sunt destul de multe în Bucureşti şi în restul ţătii), că mâncarea lor nu este iute, nici picantă şi nici prea condimentaă. Este destul de aromată şi a naibii de gustoasă, cel puţin după gustul meu.
(mai mult…)

Citeste tot

Pe scurt despre apa de trandafiri

Am luat acum cateva luni o sticla de apa de trandafiri. Bineinteles, asa cum am mai facut si cu alte ingrediente, am pus-o in camara si am uitat de ea. Pana acum cand, fortat de faptul ca trebuie sa zugravesc, am inceput sa scotocesc prin camara ca sa-mi pun ingredientele in cutii, ca sa pot elibera camara, ca sa pot elibera bucataria, ca sa poate fi zugravita etc. Nu va mai plictisesc cu amanunte, fapt este ca respectiva sticla a cazut pe jos si s-a spart. N-am apucat s-o folosesc, dar am apucat sa-i simt parfumul absolut deosebit.
(mai mult…)

Citeste tot