Bami goreng | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Bucătăria olandeză – paradoxul frugalităţii creative (partea 2)

Continuăm astăzi seria articolul despre bucătăria olandeză şi ne vom ocupa, foarte pe scurt, de modul în care a fost influenţată de culturile cu care a venit în contact şi de felul în care acestea au fost integrate. Acest proces continuă şi acum, atât datorită emigranţilor cât şi datorită globalizării şi accesului larg la informaţie.
În primul episod au fost amintite influenţele burgunde şi franceze, astăzi vom evidenţia influenţele mai exotice.
(mai mult…)

Citeste tot

Bami Goreng

Bami Goreng
In indoneziana, „bami” inseamna „taitei”, iar „goreng” inseamna „prajit”. Este o replica a celebrei Nasi Goreng, aceasta din urma folosind orez in loc de taitei. Este una dintre retetele clasice indoneziene, binecunoscuta in lume. Exista mai multe variante ale acestei retete. De exemplu, se poate inlocui o parte din carnea de pui cu crabi, sau creveti; carnea de pui se poate, de asemenea, substitui cu porc.
(mai mult…)

Citeste tot