Bavaria | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Weihenstephaner Korbinian

Astazi, 1 mai, este ziua mea si implinesc o gramada de ani, lucru care nu este de natura sa ma binedispuna neaparat. Ma inveselesc insa prezentandu-va una dintre berile cele mai dragi mie. De fiecare data cand o gust ma simt special si am sentimentul ca urmeaza sa mi se intample ceva bun si deosebit.
Weihenstephaner Korbinian
(mai mult…)

Citeste tot

Berile stil bock

Acestui stil de bere i se mai spune „Starkbier” (bere tare), „Winterbier”, „Weihnachtsbock” sau „Weihnachtsbier” („bere de iarnă” sau „bere de Crăciun”), dar cel mai adesea este numit „Bockbier”.

Bockbier - sursa foto: commons.wikimedia.org

Bockbier – sursa foto: commons.wikimedia.org


În Bavaria, intervalul dintre decembrie şi mai este sezonul pentru berile tari, acele băuturi de mare calitate, tipic bavareze, care hrănesc trupul şi sufletul. Berarii din sudul Germaniei ştiu că vântul rece, care te seacă la oase, nu este un tovarăş bun pentru berile slabe, servite reci. Aşa că îşi îndreaptă atenţia spre licorile robuste, cu tării între 6 şi 12%. Prepararea acestora nu este potrivită pentru berarii neexperimentaţi şi nerăbdători, căci o bockbier are nevoie de o perioadă de maturare (lagering) de câteva săptămâni, dacă nu chiar luni, ca să ajungă la calitatea care a consacrat-o.
Acest lucru înseamnă că odată de Oktoberfest a luat sfârşit, noile malţuri şi noul hamei, din noile recolte, trebuie să intre în procesul de berificare.
(mai mult…)

Citeste tot