belachan | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Pe scurt despre bucătăria peranakan

“Peranakan” este un termen care înseamnă “descendenţi” şi este folosit, în mod colocvial, pentru a denumi urmaşii unei comunităţi chinezeşti, stabilită în arhipeleagul malaezian la sfârşitul secolului al XVI-lea şi începutul secolului al XVII-lea, în special în Malaezia, Indonezia, Thailanda şi Singapore.
(mai mult…)

Citeste tot

Bucătăria malaeziană – partea 1

Termenul malaezieni denumeşte populaţiile ce locuiesc în Peninsula Malaeziană şi insulele apropiate, inclusiv coasta de est a Sumatrei, Borneo şi insulele mici din zonă. Malaezienii de astăzi sunt descendenţii proto-malaezienilor si ai emigrantilor indieni, thailandezi, arabi şi chinezi. Cultura malaeziană a fost şi ea puternic influenţată de vecini. Influenţa Indiei hinduiste a fost colosală, iar malaezienii au fost aproape toţi convertiţi la hinduism, înainte să aibă loc trecerea la Islam, survenită în secolul al XV-lea.
Malaezia
(mai mult…)

Citeste tot