Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: bere
Cum se promoveaza berea la noi
Despre bere si promovarea ei în Romania Cand mi-am deschis restaurantul am fost fericit sa [...]
2 Comentarii
sept.
Berile stil Saison și Grisette
Berile stil Saison Berile stil Saison sunt beri traditionale, rustice, preparate de catre fermierii și [...]
mai
Berile stil British Brown Ale si Mild Ale
British Brown Ale si Mild Ale – Istoric Pana spre 1700, aproape toate berile erau [...]
2 Comentarii
mai
Cornet Oaked
Berea Cornet Oaked Am mentionat de foarte multe ori, atat pe blog cat si verbal, [...]
mai
Berile stil “malt wine” si ”old ale”
Berile stil “malt wine” „Malt wine” s-ar putea traduce ca „vin de malt”, desi acest [...]
mart.
Weihenstephaner Pils
Am mai spus-o de cateva ori si, cel putin pana acum, gustul meu nu s-a [...]
feb.
Craciun fericit 2015!
Dragi prieteni, anul acesta am cam tras chiulul cu postarile; mai ales partea de retete [...]
10 Comentarii
Berile stil Pilsner (2)
Unul dintre maestrii berari cei mai cunoscuti din ume, Gareth Oliver, remarca plin de umor: [...]
6 Comentarii
dec.
La München, Ana are bere (9)
Despre Giesinger Bräu Voi descrie în acest episod una dintre cele mai proaste experiente pe [...]
dec.
La München, Ana are bere (6)
Despre Wirtshaus Ayinger Va povesteam într-unul dintre episoadele anterioare despre Hofbräuhaus, cea mai celebra berarie [...]
2 Comentarii
sept.
La München, Ana are bere (5)
În vizita la cea mai veche berarie din lume Am pomenit adesea despre Bayerische Staatsbrauerei [...]
4 Comentarii
sept.
Vreau sa ma dau mare
Într-un domeniu atat de competitiv ca cel al ospitalitatii (hoteluri, pensiuni, restaurante, baruri etc.) realizarile [...]
12 Comentarii
sept.
La München, Ana are bere (4)
Despre Tap-House Acest bar, situat pe Rosenheimerstrasse la numarul 108, central, la doar doua statii [...]
2 Comentarii
sept.
Kasteel Donker
Am placerea de a va prezenta astazi una dintre noile beri intrate in meniul de [...]
2 Comentarii
sept.
La München, Ana are bere (1)
Conform ultimelor statistici la care am avut acces, Romania este doar al 26-lea producator de [...]
6 Comentarii
aug.
Primátor Stout
Astazi a venit randul unei beri decente, de buna calitate, preparata in Cehia, in orasul [...]
aug.
To beer or not to beer
Habar nu am cate beri exista în lume. Unii le-au numarat, cumva, si au ajuns [...]
2 Comentarii
iul.
De GUXTibus (1)
Despre bere Cred ca ati observat dupa postarile din ultimele luni ca am facut o [...]
4 Comentarii
iul.
Weihenstephaner Hefe Weissbier Dunkel
Aceasta bere are o denumire interesanta. „Weihenstephaner” inseamna „a Sfantului Stefan”, cu referire la faptul [...]
iun.
Berile stil porter si Baltic porter
Voi povesti la început despre un stil de bere tipic britanic, sau, mai corect, tipic [...]
iun.
Primátor India Pale Ale
V-am povestit intr-un articol trecut despre India Pale Ale ca stil de bere. Desi pot [...]
6 Comentarii
apr.
Weihenstephaner Vitus Weizenbock
Un amic, mare pasionat de bere, britanic (adica provenind dintr-o zona in care berea este [...]
8 Comentarii
mart.
Berile stil bock
Acestui stil de bere i se mai spune „Starkbier” (bere tare), „Winterbier”, „Weihnachtsbock” sau „Weihnachtsbier” [...]
3 Comentarii
mart.
Chimay Bleue
Berile trapiste se numara printre preferatele mele. Prefer berile mai alcoolizate si mai complexe ca [...]
4 Comentarii
mart.
Hoegaarden witbier
Este prima marca de bere despre care scriu pe blog, asa ca simt nevoia unei [...]
16 Comentarii
feb.
Principii de asociere a berii cu mancarea
Înca de la bun început doresc sa precizez ca prin “bere” nu înteleg deloc lichidul [...]
8 Comentarii
feb.
Temperaturi de servire a berilor
Asa cum povesteam anterior în cazul vinurilor, în mod similar, cele mai multe dintre beri [...]
feb.
Cum se face berea
Am încercat sa gasesc un cuvant care sa traduca termenul englezesc „brewing”, ce denumeste fabricarea [...]
4 Comentarii
feb.
ABCD-ul berii (1)
Din ce se face berea? De ce ABCD-ul berii si nu un simplu si familiar [...]
6 Comentarii
feb.
Chestie de imagine
De foarte multe ori, atunci cand invit pe cineva la o degustare de bere, sau [...]
4 Comentarii
ian.
Un pic de teorie a carnatului
Marturisesc ca pana de curand aproape ca nu am dat importanta carnatilor. Nu am avut [...]
10 Comentarii
ian.
La masa cu stramosii – China (8)
Serialul dedicat bucatariei chinezesti continua astazi cu descrierea modului în care se hraneau oamenii din [...]
18 Comentarii
Bucataria olandeza – paradoxul frugalitatii creative (partea 3)
Iata-ne si la ultimul episod al serialului dedicat bucatariei olandeze. Prezumtiv inexistenta, ea dovedeste ca, [...]
4 Comentarii
La masa cu stramosii: Egiptul antic (3)
Dieta claselor sociale Ţaranii si muncitorii se hraneau în special cu bere, ceapa si paine [...]
4 Comentarii
La masa cu stramosii: Mesopotamia (4)
Agricultura si vanatoarea Pe la anii 5000 î.H. sumerienii dezvoltasera deja o agricultura intensiva, cuprinzand [...]
15 Comentarii
Foarte pe scurt despre otetul de bere
Odata ce am luat la cunostinta faptul ca se poate prepara otet din sampanie (si [...]
Cetateanul turmentat
Afara este oribil de cald, iar turmentarea nu face casa buna cu vipia. Cum putem [...]
9 Comentarii
Pe urmele berii – partea 2
Era crestina Dupa rezerva cu care o tratau grecii si romanii, berea a cunoscut o [...]
18 Comentarii
Pe urmele berii – partea 1
Marturisesc ca îmi place berea, poate fiindca merge foarte bine cu mancarea asiatica. În acelasi [...]
14 Comentarii
Carbonnade flamande
Aceasta tocana este una dintre emblemele bucatariei flamande. Gustul sau variaza de la o regiune [...]
5 Comentarii
Austria, o federatie a aromelor
Bucataria austriaca este reflectarea în plan culinar a acelui “imperiu al popoarelor“, cum era denumit [...]
Campul de lupta
Waterloo, restaurant belgian Str. Traian nr. 188, Bucuresti Una dintre pasiunile mele din copilarie, adolescenta, [...]
2 Comentarii