blog de Gastronomie
Despre bere si promovarea ei în Romania Cand mi-am deschis restaurantul am fost fericit sa [...]
2 Comentarii
Berile stil Saison Berile stil Saison sunt beri traditionale, rustice, preparate de catre fermierii și [...]
British Brown Ale si Mild Ale – Istoric Pana spre 1700, aproape toate berile erau [...]
Berea Cornet Oaked Am mentionat de foarte multe ori, atat pe blog cat si verbal, [...]
Berile stil “malt wine” „Malt wine” s-ar putea traduce ca „vin de malt”, desi acest [...]
Am mai spus-o de cateva ori si, cel putin pana acum, gustul meu nu s-a [...]
Dragi prieteni, anul acesta am cam tras chiulul cu postarile; mai ales partea de retete [...]
10 Comentarii
Unul dintre maestrii berari cei mai cunoscuti din ume, Gareth Oliver, remarca plin de umor: [...]
6 Comentarii
Despre Giesinger Bräu Voi descrie în acest episod una dintre cele mai proaste experiente pe [...]
Despre Wirtshaus Ayinger Va povesteam într-unul dintre episoadele anterioare despre Hofbräuhaus, cea mai celebra berarie [...]
În vizita la cea mai veche berarie din lume Am pomenit adesea despre Bayerische Staatsbrauerei [...]
4 Comentarii
Într-un domeniu atat de competitiv ca cel al ospitalitatii (hoteluri, pensiuni, restaurante, baruri etc.) realizarile [...]
12 Comentarii
Despre Tap-House Acest bar, situat pe Rosenheimerstrasse la numarul 108, central, la doar doua statii [...]
Am placerea de a va prezenta astazi una dintre noile beri intrate in meniul de [...]
Conform ultimelor statistici la care am avut acces, Romania este doar al 26-lea producator de [...]
Astazi a venit randul unei beri decente, de buna calitate, preparata in Cehia, in orasul [...]
Habar nu am cate beri exista în lume. Unii le-au numarat, cumva, si au ajuns [...]
Despre bere Cred ca ati observat dupa postarile din ultimele luni ca am facut o [...]
Aceasta bere are o denumire interesanta. „Weihenstephaner” inseamna „a Sfantului Stefan”, cu referire la faptul [...]
Voi povesti la început despre un stil de bere tipic britanic, sau, mai corect, tipic [...]
V-am povestit intr-un articol trecut despre India Pale Ale ca stil de bere. Desi pot [...]
Un amic, mare pasionat de bere, britanic (adica provenind dintr-o zona in care berea este [...]
8 Comentarii
Acestui stil de bere i se mai spune „Starkbier” (bere tare), „Winterbier”, „Weihnachtsbock” sau „Weihnachtsbier” [...]
Berile trapiste se numara printre preferatele mele. Prefer berile mai alcoolizate si mai complexe ca [...]
Este prima marca de bere despre care scriu pe blog, asa ca simt nevoia unei [...]
16 Comentarii
Înca de la bun început doresc sa precizez ca prin “bere” nu înteleg deloc lichidul [...]
Asa cum povesteam anterior în cazul vinurilor, în mod similar, cele mai multe dintre beri [...]
Am încercat sa gasesc un cuvant care sa traduca termenul englezesc „brewing”, ce denumeste fabricarea [...]
Din ce se face berea? De ce ABCD-ul berii si nu un simplu si familiar [...]
De foarte multe ori, atunci cand invit pe cineva la o degustare de bere, sau [...]
Marturisesc ca pana de curand aproape ca nu am dat importanta carnatilor. Nu am avut [...]
Serialul dedicat bucatariei chinezesti continua astazi cu descrierea modului în care se hraneau oamenii din [...]
18 Comentarii
Iata-ne si la ultimul episod al serialului dedicat bucatariei olandeze. Prezumtiv inexistenta, ea dovedeste ca, [...]
Dieta claselor sociale Ţaranii si muncitorii se hraneau în special cu bere, ceapa si paine [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Aceste parjoale inedite se prepara usor, se gatesc rapid [...]
14 Comentarii
Agricultura si vanatoarea Pe la anii 5000 î.H. sumerienii dezvoltasera deja o agricultura intensiva, cuprinzand [...]
15 Comentarii
Odata ce am luat la cunostinta faptul ca se poate prepara otet din sampanie (si [...]
Afara este oribil de cald, iar turmentarea nu face casa buna cu vipia. Cum putem [...]
9 Comentarii
Era crestina Dupa rezerva cu care o tratau grecii si romanii, berea a cunoscut o [...]
Marturisesc ca îmi place berea, poate fiindca merge foarte bine cu mancarea asiatica. În acelasi [...]
Aceasta tocana este una dintre emblemele bucatariei flamande. Gustul sau variaza de la o regiune [...]
5 Comentarii
Aceasta reteta are si varianta video. Este un fel de mancare gatit de vanzatorii stradali [...]
Bucataria austriaca este reflectarea în plan culinar a acelui “imperiu al popoarelor“, cum era denumit [...]
Waterloo, restaurant belgian Str. Traian nr. 188, Bucuresti Una dintre pasiunile mele din copilarie, adolescenta, [...]