Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: bere

Cum se promoveaza berea la noi

Despre bere si promovarea ei în Romania Cand mi-am deschis restaurantul am fost fericit sa [...]

2 Comentarii

Berile stil Saison și Grisette

Berile stil Saison Berile stil Saison sunt beri traditionale, rustice, preparate de catre fermierii și [...]

Berile stil British Brown Ale si Mild Ale

British Brown Ale si Mild Ale – Istoric Pana spre 1700, aproape toate berile erau [...]

2 Comentarii

Cornet Oaked

Berea Cornet Oaked Am mentionat de foarte multe ori, atat pe blog cat si verbal, [...]

Berile stil “malt wine” si ”old ale”

Berile stil “malt wine” „Malt wine” s-ar putea traduce ca „vin de malt”, desi acest [...]

Weihenstephaner Pils

Am mai spus-o de cateva ori si, cel putin pana acum, gustul meu nu s-a [...]

Craciun fericit 2015!

Dragi prieteni, anul acesta am cam tras chiulul cu postarile; mai ales partea de retete [...]

10 Comentarii

Berile stil Pilsner (2)

Unul dintre maestrii berari cei mai cunoscuti din ume, Gareth Oliver, remarca plin de umor: [...]

6 Comentarii

La München, Ana are bere (9)

Despre Giesinger Bräu Voi descrie în acest episod una dintre cele mai proaste experiente pe [...]

La München, Ana are bere (6)

Despre Wirtshaus Ayinger Va povesteam într-unul dintre episoadele anterioare despre Hofbräuhaus, cea mai celebra berarie [...]

2 Comentarii

La München, Ana are bere (5)

În vizita la cea mai veche berarie din lume Am pomenit adesea despre Bayerische Staatsbrauerei [...]

4 Comentarii

Vreau sa ma dau mare

Într-un domeniu atat de competitiv ca cel al ospitalitatii (hoteluri, pensiuni, restaurante, baruri etc.) realizarile [...]

12 Comentarii

La München, Ana are bere (4)

Despre Tap-House Acest bar, situat pe Rosenheimerstrasse la numarul 108, central, la doar doua statii [...]

2 Comentarii

Kasteel Donker

Am placerea de a va prezenta astazi una dintre noile beri intrate in meniul de [...]

2 Comentarii

La München, Ana are bere (1)

Conform ultimelor statistici la care am avut acces, Romania este doar al 26-lea producator de [...]

6 Comentarii

Primátor Stout

Astazi a venit randul unei beri decente, de buna calitate, preparata in Cehia, in orasul [...]

To beer or not to beer

Habar nu am cate beri exista în lume. Unii le-au numarat, cumva, si au ajuns [...]

2 Comentarii

De GUXTibus (1)

Despre bere Cred ca ati observat dupa postarile din ultimele luni ca am facut o [...]

4 Comentarii

Weihenstephaner Hefe Weissbier Dunkel

Aceasta bere are o denumire interesanta. „Weihenstephaner” inseamna „a Sfantului Stefan”, cu referire la faptul [...]

Berile stil porter si Baltic porter

Voi povesti la început despre un stil de bere tipic britanic, sau, mai corect, tipic [...]

Primátor India Pale Ale

V-am povestit intr-un articol trecut despre India Pale Ale ca stil de bere. Desi pot [...]

6 Comentarii

Weihenstephaner Vitus Weizenbock

Un amic, mare pasionat de bere, britanic (adica provenind dintr-o zona in care berea este [...]

8 Comentarii

Berile stil bock

Acestui stil de bere i se mai spune „Starkbier” (bere tare), „Winterbier”, „Weihnachtsbock” sau „Weihnachtsbier” [...]

3 Comentarii

Chimay Bleue

Berile trapiste se numara printre preferatele mele. Prefer berile mai alcoolizate si mai complexe ca [...]

4 Comentarii

Hoegaarden witbier

Este prima marca de bere despre care scriu pe blog, asa ca simt nevoia unei [...]

16 Comentarii

Principii de asociere a berii cu mancarea

Înca de la bun început doresc sa precizez ca prin “bere” nu înteleg deloc lichidul [...]

8 Comentarii

Temperaturi de servire a berilor

Asa cum povesteam anterior în cazul vinurilor, în mod similar, cele mai multe dintre beri [...]

Cum se face berea

Am încercat sa gasesc un cuvant care sa traduca termenul englezesc „brewing”, ce denumeste fabricarea [...]

4 Comentarii

ABCD-ul berii (1)

Din ce se face berea? De ce ABCD-ul berii si nu un simplu si familiar [...]

6 Comentarii

Chestie de imagine

De foarte multe ori, atunci cand invit pe cineva la o degustare de bere, sau [...]

4 Comentarii

Un pic de teorie a carnatului

Marturisesc ca pana de curand aproape ca nu am dat importanta carnatilor. Nu am avut [...]

10 Comentarii

La masa cu stramosii – China (8)

Serialul dedicat bucatariei chinezesti continua astazi cu descrierea modului în care se hraneau oamenii din [...]

18 Comentarii

Bucataria olandeza – paradoxul frugalitatii creative (partea 3)

Iata-ne si la ultimul episod al serialului dedicat bucatariei olandeze. Prezumtiv inexistenta, ea dovedeste ca, [...]

4 Comentarii

La masa cu stramosii: Egiptul antic (3)

Dieta claselor sociale Ţaranii si muncitorii se hraneau în special cu bere, ceapa si paine [...]

4 Comentarii

Parjoala de dimineata

Aceasta reteta are si varianta video. Aceste parjoale inedite se prepara usor, se gatesc rapid [...]

14 Comentarii

La masa cu stramosii: Mesopotamia (4)

Agricultura si vanatoarea Pe la anii 5000 î.H. sumerienii dezvoltasera deja o agricultura intensiva, cuprinzand [...]

15 Comentarii

Foarte pe scurt despre otetul de bere

Odata ce am luat la cunostinta faptul ca se poate prepara otet din sampanie (si [...]

Cetateanul turmentat

Afara este oribil de cald, iar turmentarea nu face casa buna cu vipia. Cum putem [...]

9 Comentarii

Pe urmele berii – partea 2

Era crestina Dupa rezerva cu care o tratau grecii si romanii, berea a cunoscut o [...]

18 Comentarii

Pe urmele berii – partea 1

Marturisesc ca îmi place berea, poate fiindca merge foarte bine cu mancarea asiatica. În acelasi [...]

14 Comentarii

Carbonnade flamande

Aceasta tocana este una dintre emblemele bucatariei flamande. Gustul sau variaza de la o regiune [...]

5 Comentarii

Peneritong Manok

Aceasta reteta are si varianta video. Este un fel de mancare gatit de vanzatorii stradali [...]

4 Comentarii

Austria, o federatie a aromelor

Bucataria austriaca este reflectarea în plan culinar a acelui “imperiu al popoarelor“, cum era denumit [...]

Campul de lupta

Waterloo, restaurant belgian Str. Traian nr. 188, Bucuresti Una dintre pasiunile mele din copilarie, adolescenta, [...]

2 Comentarii