Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: bere

Cum se promoveaza berea la noi

Despre bere si promovarea ei în Romania Cand mi-am deschis restaurantul am fost fericit sa...

2 Comentarii

Berile stil Saison și Grisette

Berile stil Saison Berile stil Saison sunt beri traditionale, rustice, preparate de catre fermierii și...

Berile stil British Brown Ale si Mild Ale

British Brown Ale si Mild Ale – Istoric Pana spre 1700, aproape toate berile erau...

2 Comentarii

Cornet Oaked

Berea Cornet Oaked Am mentionat de foarte multe ori, atat pe blog cat si verbal,...

Berile stil “malt wine” si ”old ale”

Berile stil “malt wine” „Malt wine” s-ar putea traduce ca „vin de malt”, desi acest...

Weihenstephaner Pils

Am mai spus-o de cateva ori si, cel putin pana acum, gustul meu nu s-a...

Craciun fericit 2015!

Dragi prieteni, anul acesta am cam tras chiulul cu postarile; mai ales partea de retete...

10 Comentarii

Berile stil Pilsner (2)

Unul dintre maestrii berari cei mai cunoscuti din ume, Gareth Oliver, remarca plin de umor:...

6 Comentarii

La München, Ana are bere (9)

Despre Giesinger Bräu Voi descrie în acest episod una dintre cele mai proaste experiente pe...

La München, Ana are bere (6)

Despre Wirtshaus Ayinger Va povesteam într-unul dintre episoadele anterioare despre Hofbräuhaus, cea mai celebra berarie...

2 Comentarii

La München, Ana are bere (5)

În vizita la cea mai veche berarie din lume Am pomenit adesea despre Bayerische Staatsbrauerei...

4 Comentarii

Vreau sa ma dau mare

Într-un domeniu atat de competitiv ca cel al ospitalitatii (hoteluri, pensiuni, restaurante, baruri etc.) realizarile...

12 Comentarii

La München, Ana are bere (4)

Despre Tap-House Acest bar, situat pe Rosenheimerstrasse la numarul 108, central, la doar doua statii...

2 Comentarii

Kasteel Donker

Am placerea de a va prezenta astazi una dintre noile beri intrate in meniul de...

2 Comentarii

La München, Ana are bere (1)

Conform ultimelor statistici la care am avut acces, Romania este doar al 26-lea producator de...

6 Comentarii

Primátor Stout

Astazi a venit randul unei beri decente, de buna calitate, preparata in Cehia, in orasul...

To beer or not to beer

Habar nu am cate beri exista în lume. Unii le-au numarat, cumva, si au ajuns...

2 Comentarii

De GUXTibus (1)

Despre bere Cred ca ati observat dupa postarile din ultimele luni ca am facut o...

4 Comentarii

Weihenstephaner Hefe Weissbier Dunkel

Aceasta bere are o denumire interesanta. „Weihenstephaner” inseamna „a Sfantului Stefan”, cu referire la faptul...

Berile stil porter si Baltic porter

Voi povesti la început despre un stil de bere tipic britanic, sau, mai corect, tipic...

Primátor India Pale Ale

V-am povestit intr-un articol trecut despre India Pale Ale ca stil de bere. Desi pot...

6 Comentarii

Weihenstephaner Vitus Weizenbock

Un amic, mare pasionat de bere, britanic (adica provenind dintr-o zona in care berea este...

8 Comentarii

Berile stil bock

Acestui stil de bere i se mai spune „Starkbier” (bere tare), „Winterbier”, „Weihnachtsbock” sau „Weihnachtsbier”...

3 Comentarii

Chimay Bleue

Berile trapiste se numara printre preferatele mele. Prefer berile mai alcoolizate si mai complexe ca...

4 Comentarii

Hoegaarden witbier

Este prima marca de bere despre care scriu pe blog, asa ca simt nevoia unei...

16 Comentarii

Principii de asociere a berii cu mancarea

Înca de la bun început doresc sa precizez ca prin “bere” nu înteleg deloc lichidul...

8 Comentarii

Temperaturi de servire a berilor

Asa cum povesteam anterior în cazul vinurilor, în mod similar, cele mai multe dintre beri...

Cum se face berea

Am încercat sa gasesc un cuvant care sa traduca termenul englezesc „brewing”, ce denumeste fabricarea...

4 Comentarii

ABCD-ul berii (1)

Din ce se face berea? De ce ABCD-ul berii si nu un simplu si familiar...

6 Comentarii

Chestie de imagine

De foarte multe ori, atunci cand invit pe cineva la o degustare de bere, sau...

4 Comentarii

Un pic de teorie a carnatului

Marturisesc ca pana de curand aproape ca nu am dat importanta carnatilor. Nu am avut...

10 Comentarii

La masa cu stramosii – China (8)

Serialul dedicat bucatariei chinezesti continua astazi cu descrierea modului în care se hraneau oamenii din...

18 Comentarii

Bucataria olandeza – paradoxul frugalitatii creative (partea 3)

Iata-ne si la ultimul episod al serialului dedicat bucatariei olandeze. Prezumtiv inexistenta, ea dovedeste ca,...

4 Comentarii

La masa cu stramosii: Egiptul antic (3)

Dieta claselor sociale Ţaranii si muncitorii se hraneau în special cu bere, ceapa si paine...

4 Comentarii

Parjoala de dimineata

Aceasta reteta are si varianta video. Aceste parjoale inedite se prepara usor, se gatesc rapid...

14 Comentarii

La masa cu stramosii: Mesopotamia (4)

Agricultura si vanatoarea Pe la anii 5000 î.H. sumerienii dezvoltasera deja o agricultura intensiva, cuprinzand...

15 Comentarii

Foarte pe scurt despre otetul de bere

Odata ce am luat la cunostinta faptul ca se poate prepara otet din sampanie (si...

Cetateanul turmentat

Afara este oribil de cald, iar turmentarea nu face casa buna cu vipia. Cum putem...

9 Comentarii

Pe urmele berii – partea 2

Era crestina Dupa rezerva cu care o tratau grecii si romanii, berea a cunoscut o...

18 Comentarii

Pe urmele berii – partea 1

Marturisesc ca îmi place berea, poate fiindca merge foarte bine cu mancarea asiatica. În acelasi...

14 Comentarii

Carbonnade flamande

Aceasta tocana este una dintre emblemele bucatariei flamande. Gustul sau variaza de la o regiune...

5 Comentarii

Peneritong Manok

Aceasta reteta are si varianta video. Este un fel de mancare gatit de vanzatorii stradali...

4 Comentarii

Austria, o federatie a aromelor

Bucataria austriaca este reflectarea în plan culinar a acelui „imperiu al popoarelor„, cum era denumit...

Campul de lupta

Waterloo, restaurant belgian Str. Traian nr. 188, Bucuresti Una dintre pasiunile mele din copilarie, adolescenta,...

2 Comentarii