Bistro GUXT | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Ceviche de sepie in stil asiatic

Ceviche de sepie – preparat in stil asiatic

Ceviche este preparat din peste sau fructe de mare crude, marinate in sucuri de citrice si asezonate in principal cu ardei iuti, la care se pot adauga ceapa verde, sare, coriandru. Ceviche se poate servi alaturi de paine, cartofi dulci, salata verde, porumb, avocado, orez, banane plantain etc.
Ceviche de sepie in stil asiatic - reteteleluiradu.ro
De retinut ca pestele si fructele de mare trebuie sa fie foarte proaspete, caci prepararea ceviche-ului nu implica tratament termic. Lipsa de prospetime implica un mare risc de toxiinfectie alimentara.
(mai mult…)

Citeste tot

Băuturile lui Radu

Dragii mei, ştiu că v-aţi dat seama că se întâmplă ceva. Blogul meu tinde să se transforme din “reţetele lui Radu” în „băuturile lui Radu”. Nu am planificat această transformare, ea s-a întâmplat pur şi simplu.
Motivele sunt mai multe, unele obiective, altele nu.
(mai mult…)

Citeste tot

De GUXTibus (7)

Despre fudulia semidoctului

Din punctul de vedere al cunoştinţelor dintr-un anumit domeniu, după părerea mea, oamenii se împart în trei mari categorii. Prima este formată din cei care ştiu şi care, în plus, ştiu că ştiu. A doua, cea mai redusă numeric, este formată din cei care nu ştiu şi chiar ştiu că nu ştiu. Cea mai numeroasă categorie o formează cei care nu ştiu că nu ştiu.
Nu mi-am dat încă seama dacă există şi o a patra categorie, a celor care nu ştiu că ştiu, dar, dacă facem abstracţie de cei de tipul burghezului gentilom al lui Moliere, care făcea proză fără să ştie, nu cred că este prea bine reprezentată numeric.
(mai mult…)

Citeste tot

De GUXTibus (5)

Clientul ştie mai bine

Bistro GUXT funcţionează de doar trei luni şi jumătate. Încă nu putem spune că avem o clientelă fidelă şi numeroasă, lucru normal pentru un restaurant nou. Cu toate acestea ne-au trecut pragul o sumedenie de clienţi, destui ca să-mi ofere nişte experienţe inedite, atât plăcute cât şi invers.
(mai mult…)

Citeste tot

Vreau să mă dau mare

Într-un domeniu atât de competitiv ca cel al ospitalităţii (hoteluri, pensiuni, restaurante, baruri etc.) realizările profesionale sunt rare şi preţioase. Ieri, site-ul tripadvisor.com a situat restaurantul meu, Bistro GUXT, pe primul loc dintre cele aproape 1200 de restaurante bucureştene înregistrate pe acest site. Orice clipă de glorie este scurtă, aşa că vreau să mă laud un pic, atâta timp cât această clipă încă durează.
Bistro GUXT on tripadvisor.com
(mai mult…)

Citeste tot

De GUXTibus (4)

Vara la terasa

Ştiu de mult timp că atunci când deschizi un restaurant este practic imposibil să găseşti locul perfect, care să fie excelent situat, să aibă parcare, terasă, o bucătărie amenajată perfect pentru fluxuri, să fie renovat într-un anumit fel, adicătelea nu ca o locuinţă sau ca un birou, ci cu o anumită personalitate, un loc care să fie uşor accesibil etc. etc. etc.
(mai mult…)

Citeste tot

Primátor Stout

Astazi a venit randul unei beri decente, de buna calitate, preparata in Cehia, in orasul Náchod, berificata in stilul stout englezesc. Berarii de la Primátor s-au remarcat in ultimii ani producand beri de buna calitate, la preturi foarte accesibile.
Primator Stout
(mai mult…)

Citeste tot

De GUXTibus (3)

Din partea casei

Foarte mulţi români şi-au petrecut măcar o dată vacanţa de vară în Grecia. Printre aceştia mă număr şi eu. Cunosc mulţi români care iubesc mâncarea locală, ştiu şi câţiva care mănâncă pe malul mării doar ceafă de porc cu cartofi prăjiţi, ca acasă, la cârciuma de cartier, ba chiar cunosc români care au plecat cu maşina în Grecia, având în portbagaj o oală mare cu sarmale şi câteva bidoane cu vin de la ţară, din cel „adevărat şi curat”.
Bistro GUXT - Paine cu curcuma si cernusca
(mai mult…)

Citeste tot

To beer or not to beer

Habar nu am câte beri există în lume. Unii le-au numărat, cumva, şi au ajuns la cifra de 56.000. Posibil, căci există peste 15.000 de fabrici de bere, mari, medii, mici şi foarte mici. Pe de altă parte, dacă altcineva ne-ar servi alte cifre, de pildă 42.000 sau 77.000, nu am avea cum să-l contrazicem. De dragul argumentaţiei voi păstra cifra de 56.000, fără însă a avea o prea mare încredere în ea.
beriMulte
Cum pasiunea pentru bere m-a apucat cam târziu, nu am nicio speranţă să pot gusta măcar a zecea parte dintre ele. 5600 de beri este un număr imens. Poate a suta parte… 560 de beri da, aici aş avea şanse, căci am trecut deja de 150.
(mai mult…)

Citeste tot
Page 1 of 2
1 2