Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: boia
Pe scurt despre kochugaru
Îmi plac mult ardeii iuti, în orice forma posibila. Îmi place iuteala; pentru mine a [...]
2 Comentarii
iul.
Creveti cu usturoi, in stil mediteranean
Din nou un preparat culinar pe care il veti putea gusta, incepand de luni 25 [...]
mai
Cotlete de porc caramelizate si gratinate
Aceasta reteta este extraordinar de simpla. Este gata in 25 de minute si singurul efort [...]
1 Comentariu
dec.
Besan Paare – Crackeri crocanti din faina de naut
Acesti crackeri au un gust deosebit, datorat fainii de naut si mirodeniilor. Sunt o gustare [...]
6 Comentarii
sept.
Curry de cartofi cu fructe uscate
Aceasta reteta este o joaca (o explorare culinara, daca doriti, facuta, bineinteles la GUXT) in [...]
iul.
Chiftele de linte in sos picant de rosii
Acest tip de reteta este originar din statul Assam. Sa nu va sperie lista de [...]
mai
Bhaja Muger Dhal – Linte prajita condimentata
Aceasta reteta provine din Bengal si poate fi intalnita in mai multe variante, nu doar [...]
1 Comentariu
mai
Tajin de miel cu bulgur
Se apropie pastele si foarte multi dintre noi vom gati miel. Ciorba, stufat, drob, pulpa [...]
apr.
Carnati cu fenicul, in stil italienesc
Acest tip de carnati se remarca prin aroma camforata, adusa de fenicul si anason, si [...]
2 Comentarii
mart.
Vinete cu mozzarella si Grana Padano
Am primit de la Delaco un pachet cu cateva produse interesante, cu rugamintea de a [...]
14 Comentarii
feb.
Carnati cu curry
Acest tip de carnati nu provine din Marea Britanie, sau din vreo fosta colonie britanica, [...]
4 Comentarii
ian.
Samosa
Termenul “samosa”, sau “samoosa”, denumeste un fel de ghiozlomele (din turcescul “gözleme”, adica niste coltunasi [...]
8 Comentarii
ian.
Carnati stil Cotechino
Cotechino di Modena (uneori scris si “coteghino” sau “cotecchino”) sunt carnati proaspeti, din carne si [...]
2 Comentarii
ian.
Carnati in stil ardelenesc
Aceasta reteta are si varianta video. Acesti carnati se prepara din spata si slanina de [...]
4 Comentarii
dec.
Fasole cu afumatura, bine condimentata
Proiectul “Reteta traditionala romaneasca preferata de dvs.”, initiat de Fairy, acela de a gasi reteta [...]
2 Comentarii
dec.
Porc cu sos de menta
Combinatiile de ierburi cu arome proaspete si citrice (ca menta, lemongrass, frunze de limeta kafir) [...]
2 Comentarii
oct.
Ardei copti cu branza si pesto
Preparatul acesta este potrivit ca gustare, sau cina lejera. Este o reteta de vara, care [...]
4 Comentarii
Pui cu fasole verde si sos de rosii
Iata ce mama ar fi numit, alintand-o dragastos, o mancarica de fasole verde cu pui. [...]
2 Comentarii
Fettuccine cu rosii cherry si bacon
Pastele ma fascineaza prin extraordinara lor versatilitate si prin usurinta cu care se gatesc. Practic, [...]
Pe scurt despre rouille
Sosul “rouille” (în limba franceza “rouille” înseamna “rugina”, aluzie la culoarea sa) este un condiment [...]
12 Comentarii
Tagliatelle cu broccoli si nucsoara
Este vara, iar eu sunt cam rau de caldura, asa ca nu trebuie sa va [...]
Kofte kebab de miel cu sos de iaurt
Aceasta reteta delicioasa poate fi gasita in meniul restaurantului craiovean “Casa cu Tei” unde, impreuna [...]
2 Comentarii
Pui la cuptor cu legume si crema de branza
Desi nu este foarte rapida, reteta este simpla si are avantajul ca se gateste intr-un [...]
6 Comentarii
Rulouri de pui cu prosciutto si Parmesan
Am ales aceasta reteta in primul rand fiindca foloseste unele dintre ingredientele mele preferate, ca [...]
8 Comentarii
Peste in crusta crocanta de cascaval
Astazi va prezint o reteta foarte simpla si rapida, gustoasa, cu ingrediente care se gasesc [...]
8 Comentarii
Tortelloni tre formaggi
“Tre formaggi” inseamna in limba italiana “trei branze”; este lesne de dedus ca pastele din [...]
Paella marisco
Paella este, la origine, o specialitate culinara din Valencia, dar a devenit in ultimii ani [...]
Pui cu masline si busuioc
Imi era dor de o reteta in stil mediteranean, robusta, insotita de un sos plin [...]
6 Comentarii
Lapti cu piure de cartofi dulci
Reteta aceasta asteapta de cateva luni sa-i vina randul la publicare. Am cumparat cu ceva [...]
12 Comentarii
Pui aplatizat la cuptor
Intotdeauna piesele mari sunt mai spectaculoase si, de aceea, sunt rezervate in special meselor festive. [...]
5 Comentarii
Muschiulet rulat in bacon, servit cu cartofi natur
Va propun o reteta simpla si relativ rapida, foarte gustoasa. O recomand cu caldura pentru [...]
Tortellini cu carnati chorizo si sos picant de rosii
Imi plac pastele foarte mult, de orice fel ar fi, si va marturisesc ca mi-era [...]
8 Comentarii
dec.
Unturi compozite
Va readuc în atentie o modalitate extrem de simpla si de versatila de a da [...]
4 Comentarii
Gujoane de pui crocante si salata picant-citrica
Cheia retetei este contrastul de texturi crocante si fragede – avem de-a face cu doua [...]
10 Comentarii
Curry de ciuperci cu orez
Iata o alta reteta facuta acum cativa ani. Profit de faptul ca multi dintre cititori [...]
5 Comentarii
Pui balti cu ardei iute
Am mai avut pe acest blog reteta balti, doua dintre ele chiar cu pui, dar [...]
6 Comentarii
Calamares rellenos
Iata una dintre putinele retete de dificultate medie de pe blogul meu. Definirea ca “medie” [...]
Pui la gratar cu pimenton si ciuperci
Iata una dintre retetele care, pentru mine, marcheaza cu adevarat trecerea la anotimpul rece. Am [...]
4 Comentarii
Tajin de pui
Reteta de fata este una gustoasa si foarte usor de realizat. Este reprezentanta genului de [...]
16 Comentarii
Bebe sepias en su tinta
Va ofer astazi o reteta spaniola, a carei denumire s-ar traduce in limba romana cam [...]
9 Comentarii
nov.
Pui cu masline
Exista deja pe internet si in carti destule retete de pui cu masline. Este una [...]
20 Comentariu
Dorada la gratar cu sos de chefir
Daca doriti un pranz usor si racoritor, care sa se si prepare foarte repede, ati [...]
7 Comentarii
oct.
Salata de castraveti cu pui
In aceasta salata carnea frageda si usor picanta se “mariaza” bine cu mixtura de castravete [...]
20 Comentariu
Salata de pui cu cuscus
Cuscusul instant se prepara foarte rapid si usor, iar granulele sale raman fragede si pufoase, [...]
2 Comentarii
aug.