Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: boia

Pe scurt despre kochugaru

Îmi plac mult ardeii iuti, în orice forma posibila. Îmi place iuteala; pentru mine a...

2 Comentarii

Creveti cu usturoi, in stil mediteranean

Din nou un preparat culinar pe care il veti putea gusta, incepand de luni 25...

Cotlete de porc caramelizate si gratinate

Aceasta reteta este extraordinar de simpla. Este gata in 25 de minute si singurul efort...

1 Comentariu

Besan Paare – Crackeri crocanti din faina de naut

Acesti crackeri au un gust deosebit, datorat fainii de naut si mirodeniilor. Sunt o gustare...

6 Comentarii

Curry de cartofi cu fructe uscate

Aceasta reteta este o joaca (o explorare culinara, daca doriti, facuta, bineinteles la GUXT) in...

Chiftele de linte in sos picant de rosii

Acest tip de reteta este originar din statul Assam. Sa nu va sperie lista de...

Bhaja Muger Dhal – Linte prajita condimentata

Aceasta reteta provine din Bengal si poate fi intalnita in mai multe variante, nu doar...

1 Comentariu

Tajin de miel cu bulgur

Se apropie pastele si foarte multi dintre noi vom gati miel. Ciorba, stufat, drob, pulpa...

Carnati cu fenicul, in stil italienesc

Acest tip de carnati se remarca prin aroma camforata, adusa de fenicul si anason, si...

2 Comentarii

Vinete cu mozzarella si Grana Padano

Am primit de la Delaco un pachet cu cateva produse interesante, cu rugamintea de a...

14 Comentarii

Carnati cu curry

Acest tip de carnati nu provine din Marea Britanie, sau din vreo fosta colonie britanica,...

4 Comentarii

Samosa

Termenul “samosa”, sau “samoosa”, denumeste un fel de ghiozlomele (din turcescul “gözleme”, adica niste coltunasi...

8 Comentarii

Carnati stil Cotechino

Cotechino di Modena (uneori scris si “coteghino” sau “cotecchino”) sunt carnati proaspeti, din carne si...

2 Comentarii

Carnati in stil ardelenesc

Aceasta reteta are si varianta video. Acesti carnati se prepara din spata si slanina de...

4 Comentarii

Carnati proaspeti de oaie

Carnati de oaie – reteta de carnati facuti in casa Carnatii de oaie sunt niste...

Fasole cu afumatura, bine condimentata

Proiectul “Reteta traditionala romaneasca preferata de dvs.”, initiat de Fairy, acela de a gasi reteta...

2 Comentarii

Porc cu sos de menta

Combinatiile de ierburi cu arome proaspete si citrice (ca menta, lemongrass, frunze de limeta kafir)...

2 Comentarii

Ardei copti cu branza si pesto

Preparatul acesta este potrivit ca gustare, sau cina lejera. Este o reteta de vara, care...

4 Comentarii

Pui cu fasole verde si sos de rosii

Iata ce mama ar fi numit, alintand-o dragastos, o mancarica de fasole verde cu pui....

2 Comentarii

Fettuccine cu rosii cherry si bacon

Pastele ma fascineaza prin extraordinara lor versatilitate si prin usurinta cu care se gatesc. Practic,...

Pe scurt despre rouille

Sosul „rouille” (în limba franceza „rouille” înseamna „rugina”, aluzie la culoarea sa) este un condiment...

12 Comentarii

Tagliatelle cu broccoli si nucsoara

Este vara, iar eu sunt cam rau de caldura, asa ca nu trebuie sa va...

Kofte kebab de miel cu sos de iaurt

Aceasta reteta delicioasa poate fi gasita in meniul restaurantului craiovean „Casa cu Tei” unde, impreuna...

2 Comentarii

Pui la cuptor cu legume si crema de branza

Desi nu este foarte rapida, reteta este simpla si are avantajul ca se gateste intr-un...

6 Comentarii

Rulouri de pui cu prosciutto si Parmesan

Am ales aceasta reteta in primul rand fiindca foloseste unele dintre ingredientele mele preferate, ca...

8 Comentarii

Peste in crusta crocanta de cascaval

Astazi va prezint o reteta foarte simpla si rapida, gustoasa, cu ingrediente care se gasesc...

8 Comentarii

Tortelloni tre formaggi

„Tre formaggi” inseamna in limba italiana „trei branze”; este lesne de dedus ca pastele din...

Paella marisco

Paella este, la origine, o specialitate culinara din Valencia, dar a devenit in ultimii ani...

Pui cu masline si busuioc

Imi era dor de o reteta in stil mediteranean, robusta, insotita de un sos plin...

6 Comentarii

Lapti cu piure de cartofi dulci

Reteta aceasta asteapta de cateva luni sa-i vina randul la publicare. Am cumparat cu ceva...

12 Comentarii

Pui aplatizat la cuptor

Intotdeauna piesele mari sunt mai spectaculoase si, de aceea, sunt rezervate in special meselor festive....

5 Comentarii

Muschiulet rulat in bacon, servit cu cartofi natur

Va propun o reteta simpla si relativ rapida, foarte gustoasa. O recomand cu caldura pentru...

Tortellini cu carnati chorizo si sos picant de rosii

Imi plac pastele foarte mult, de orice fel ar fi, si va marturisesc ca mi-era...

8 Comentarii

Unturi compozite

Va readuc în atentie o modalitate extrem de simpla si de versatila de a da...

4 Comentarii

Gujoane de pui crocante si salata picant-citrica

Cheia retetei este contrastul de texturi crocante si fragede – avem de-a face cu doua...

10 Comentarii

Curry de ciuperci cu orez

Iata o alta reteta facuta acum cativa ani. Profit de faptul ca multi dintre cititori...

5 Comentarii

Pui balti cu ardei iute

Am mai avut pe acest blog reteta balti, doua dintre ele chiar cu pui, dar...

6 Comentarii

Calamares rellenos

Iata una dintre putinele retete de dificultate medie de pe blogul meu. Definirea ca “medie”...

4 Comentarii

Pui la gratar cu pimenton si ciuperci

Iata una dintre retetele care, pentru mine, marcheaza cu adevarat trecerea la anotimpul rece. Am...

4 Comentarii

Tajin de pui

Reteta de fata este una gustoasa si foarte usor de realizat. Este reprezentanta genului de...

16 Comentarii

Bebe sepias en su tinta

Va ofer astazi o reteta spaniola, a carei denumire s-ar traduce in limba romana cam...

9 Comentarii

Pui cu masline

Exista deja pe internet si in carti destule retete de pui cu masline. Este una...

20 Comentariu

Dorada la gratar cu sos de chefir

Daca doriti un pranz usor si racoritor, care sa se si prepare foarte repede, ati...

7 Comentarii

Salata de castraveti cu pui

In aceasta salata carnea frageda si usor picanta se “mariaza” bine cu mixtura de castravete...

20 Comentariu

Salata de pui cu cuscus

Cuscusul instant se prepara foarte rapid si usor, iar granulele sale raman fragede si pufoase,...

2 Comentarii

Pe scurt despre adobo (1)

Vreau sa facem o mica pauza de bucatarie indiana si sa vorbim astazi despre ceva...

6 Comentarii

Ravioli cu sos creol si masline

Am folosit la aceasta reteta o varianta de sos creol, la care am adaugat masline,...

2 Comentarii

Salata de dovlecei cu vinegreta si ierburi

Cel mai bine este ca aceasta salata, potrivita zilelor de vara, sa fie servita nici...

21 Comentariu

Frigarui de creveti cu ciuperci

Desi este formata din trei componente diferite, reteta este simpla si ofera un extrem de...

10 Comentarii

Creveti cu sos creol

Acest sos de rosii este, in bucataria creola, un insotitor traditional al pestelui si fructelor...

25 Comentariu

Pe scurt despre gremolata

Gremolata – reteta simpla, clasica a unui condiment din bucataria italiana Gremolata, sau gremolada, cum...

10 Comentarii

Pe scurt despre awaze

Am vorbit acum ceva timp despre bucataria etiopiana si am definit-o ca fiind una a...

8 Comentarii

Conchiglione cu creveti si doua sosuri

Cu ocazia concediului petrecut la Napoli am cumparat o punga cu paste Conchiglione 102, care...

24 Comentariu

Salata picanta-acrisoara cu creveti

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Aceasta salata este...

31 Comentariu

Pui crocant cu ananas

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Aceasta reteta care...

35 Comentariu

Kayseri Mantisi cu sos de iaurt

Manti sunt o varietate de coltunasi (umpluti de obicei cu un amestec de carne tocata...

26 Comentariu

Hot & Spicy

Eveniment gastronomic in data de 17 mai 2012, ora 19:00 la „Antique Bistro & Wines”,...

4 Comentarii

Pui Marengo

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Se spune ca...

16 Comentarii

Jeera Aloo – Cartofi cu chimion

Dupa orez, grau si porumb, cartofii sunt cea mai importanta recolta din lume si una...

18 Comentarii

Dukka – amestec egiptean pentru asezonare

„Dukka”, sau „dukkah”, ori chiar „duqqa”, este un amestec egiptean, care consta din alune, nuci...

4 Comentarii

Chowder cu fructe de mare

Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Termenul “chowder” provine...

14 Comentarii

Tabel – arome tunisiene

Tabel, sau tabil (uneori este numit si tabel-karwia sau tabel-karawia), este un amestec de mirodenii...

2 Comentarii

Ton la gratar cu salata mediteraneana

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Reteta este foarte...

6 Comentarii