boia | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Chowder cu fructe de mare

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio.

Termenul “chowder” provine probabil din limba franceza, unde “chaudière” denumeste un tip de oala folosit, in trecut, la prepararea supei si a tocanelor. Chowderul este o supa groasa, foarte satioasa, caracteristica bucatariei americane, pe baza de fructe de mare sau peste, adesea continand lapte.

(more…)

Citeste tot

Porc cu sos de brandy si trufe

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial realizat in colaborare cu WineRo.

Trufele sunt o delicatesa ce transforma acest preparat simplu, ridicandu-l la un alt nivel. Savoarea trufelor este bine completata de dulceata smantanii si de aroma de caramel a brandy-ului. Este o reteta foarte simpla si care va rasplateste munca oferindu-va ceva cu adevarat deosebit.

(more…)

Citeste tot

Salata marocana de cuscus

Va propun o reteta plina de calitati: rapida, simpla, exotica, delicioasa, decorativa, hranitoare si sanatoasa. Se poate servi cu succes nu doar in perioadele de post, ci si la mesele la care aveti invitati. Este excelenta ca mic dejun, ca cina usoara si chiar ca pranz, mai ales pe vreme calduroasa.

(more…)

Citeste tot

Pui cu sos de sofran

Reteta aceasta provine, se pare, din bucataria imperiala mogula. Ingredientul cheie din punct de vedere al aromei este sofranul, asa ca incercati sa folositi un sofran de buna calitate, plin de aroma. Este cea mai scumpa mirodenie si, pe langa aroma, confera preparatelor si o culoare aurie, imperiala.
Reteta este simpla si va veti putea impresiona cu ea, in mod sigur, prietenii si familia.

(more…)

Citeste tot

Bhoona murgh

„Bhoona” este termenul din limbile hindi şi urdu care denumeşte procedeul prin care se gateste o masala umeda (o pasta de mirodenii) in ulei fierbinte, pentru a obtine un curry cu o consistenta relativ uscata.

(more…)

Citeste tot

Supa de pui cu orez si chimen

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio.

Aceasta reteta foloseste orez Ermes, un amestec de orez integral cu orez negru, aromat, cu boabe subtiri si lungi. Culoarea rosiatica este se datoreaza continutului ridicat de antociani, compusi naturali raspunzatori pentru culorile rosii si albastre ale vegetalelor. Ermes este un orez bogat in vitamine B, antioxidanti, fier, fosfor si fibre.

(more…)

Citeste tot