Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: brandy
Supa de creveti cu smantana, in stil flamand
Acest tip de supa, preparata din creveti proaspeti, este o specialitate belgiana. Desi este populara [...]
4 Comentarii
dec.
Strudel cu mere si stafide
Strudel cu mere si stafide – o reteta in stil austriac Strudelul, la origine austriac, [...]
2 Comentarii
aug.
Triangoloni cu sos de unt, salvie si piper roz
Triangoloni sunt paste umplute, asemanatoare cu mai bine cunoscutelor ravioli si tortellini. Dupa cum arata [...]
mart.
Creveti in stil asiatic
Cred sa sunt victima unui reflex pavlovian: cum da zapada, cum mi se face dor [...]
2 Comentarii
nov.
Pui cu sunca de Parma si Parmesan
Va propun astazi, din nou, o reteta foarte simpla, care foloseste ingrediente usor disponibile si [...]
2 Comentarii
Pui cu sos de vin si ciupercute
Ma repet, poate a cinci suta oara, dar nu am ce face: reteta de astazi [...]
Pate de ficat cu trufe
Sigur ca nimic nu egaleaza un foie gras de calitate buna, dar acest pate preparat [...]
6 Comentarii
apr.
Salata de fructe
Nu ma omor deloc dupa deserturi, mai ales daca abunda in tot felul de creme, [...]
9 Comentarii
Bebe sepias en su tinta
Va ofer astazi o reteta spaniola, a carei denumire s-ar traduce in limba romana cam [...]
9 Comentarii
nov.
Piept de rata cu cartofi noi si fructe uscate
Insotirea dintre rata si fructe este una clasica si de mare efect. Varianta de reteta [...]
26 Comentariu
Ardei iuti umpluti, inveliti in bacon
Vremea este din ce in ce mai frumoasa, asa ca am profitat si mi-am pus [...]
40 Comentariu
Zi de filmare
Astazi am zi de filmare cu Mircea Niculescu, somelier si director de vanzari la WineRo. [...]
6 Comentarii
Piept de rata cu piure si “dulce-de-iute“
Pieptul de rata fraged si suculent se potriveste bine cu gustul dulce, iute si fructat [...]
2 Comentarii
Pui cu cuscus si varza de Bruxelles
Un pui intreg, rumenit la cuptor, este intotdeauna bine primit la masa. Este un preparat [...]
2 Comentarii
Tilapia cu sparanghel si busuioc
Intr-un articol anterior anuntam ca Mos Craciun vine cu cadouri de la Pyramis. Ei bine, [...]
4 Comentarii
dec.
Muschi de porc cu “dulce-de-iute” si cartofi rustici
Aceasta nu este o mancare pentru cei simandicosi, dupa cum puteti deduce si din tiltu. [...]
2 Comentarii
Cotlete de porc cu sos auriu
Iata o reteta clasica in ce priveste modul de preparare, dar mai putin obisnuita ca [...]
12 Comentarii
Gnocchi cu pui si sos de mustar
Iata o reteta simpla si rapida. Am asezonat-o destul de indraznet, riscand o combinatie mai [...]
28 Comentariu
Merele imparatului
Acest desert este absolut delicios, rapid, foarte parfumat si usor, cu adevarat demn de un [...]
17 Comentarii
Buzunare de pui cu sunca si Parmesan
Va propun astazi ceva mai clasic, dar este tot o reteta foarte simpla, care foloseste [...]
13 Comentarii
Salata de fructe cu ghimbir
Statisticile blogului imi indica faptul ca aceasta reteta este cea de-a 300-a postata de mine. [...]
18 Comentarii
Cetateanul turmentat
Afara este oribil de cald, iar turmentarea nu face casa buna cu vipia. Cum putem [...]
9 Comentarii
Porc cu chimen si cartofi noi
Imi petrec cea mai mare parte a timpului liber in noul meu “laborator”, unde am [...]
8 Comentarii
Muschiulet de porc cu sos de ciuperci
Dupa “baia” cu apa de trandafiri de ieri, m-am gandit ca n-ar strica sa vin [...]
11 Comentarii
Budinca de orez cu mere
Mi-am permis sa prepar aceasta budinca arhicunoscuta venind cu un mic adaus de arome. A [...]
42 Comentariu
Crema de zahar ars
Crema de zahar ars – reteta preferata a copilariei mele Crema de zahar ars este [...]
66 Comentariu
ian.
Carbonnade flamande
Aceasta tocana este una dintre emblemele bucatariei flamande. Gustul sau variaza de la o regiune [...]
5 Comentarii
Vita cu spaghete si sos de branza
Reteta este simpla si rapida, dar pentru o reusita completa trebuie ca instructiunile de preparare [...]
31 Comentariu