branza Feta | Retetele lui Radu - Gastronomie:

O săptămână în Zakynthos (5)

Iată că a venit la rând şi ultima parte a seriei de articole dedicate insulei Zakynthos. Astăzi vă voi povesti câte ceva despre restaurantele de pe insulă. De cele mai multe ori am mâncat în Kalamaki, dar am încercat şi restaurante din Zante, Keri şi Xigia.
(mai mult…)

Citeste tot

Noi retete video

In urma cu doua zile am facut rost de unele dintre vechile filmari facute la Brava TV. Intre timp acele retete au fost publicate in blog, dar acum am posibilitatea de a le anexa si filmuletele. Retetele in chestiune sunt cele de mai jos:

Banane cu nuca de cocos si sos caramel
Pui cu salata de cuscus
Raita – Salata de castraveti cu menta si iaurt
Salata cu branza Feta si masline
Salata de rechin cu pepene si piper lung
Somon cu orez si legume
Spaghete cu pesto sicilian

Citeste tot

Improvizatii cu pungile de salate Eisberg – partea 1

Au aparut pe piata (le-am vazut cam prin toate supermarketurile) pungile cu salate eisberg; vegetalele sunt deja spalate, curatate si taiate, asa ca tot ce mai ai de facut este sa desfaci punga, sa rastorni continutul intr-un castron si sa-l transformi intr-o salata. Nu stiu exact cate astfel de produse sunt pe piata, eu am vazut si folosit cateva: amestec de morcovi si telina taiate julienne, amestec de diferite tipuri de salate, amestec de varza cu morcovi si sfecla, ruccola, valeriana, spanac tanar. Bineinteles, nu te impiedica nimeni sa iei mai multe plicuri si sa faci orice combinatie doresti.
(mai mult…)

Citeste tot

Salată cu branza Feta si masline

Aceasta reteta are si varianta video.

Este o reteta plina de culoare, gust si arome deosebite. Daca nu aveti branza Feta, puteti folosi o branza telemea, cu conditia sa nu fie dulce, si nici prea uscata. Trebuie sa fie indeajuns de grasa ca sa se topeasc putin in tigaie si sa imbrace ingredientele in sosul ei. Salata se serveste calda.

(mai mult…)

Citeste tot