branza Roquefort | Retetele lui Radu - Gastronomie:

A fost „Mangez-vous français?”

Serile de vineri „La mansardă” au oferit ieri celor 17 oaspeti prezenţi un meniu aparţinând bucătăriei franceze, vinuri franţuzeşti de la Gerard Bertrand, din seria „H de L’Hospitalet”, şi câteva poveşti culinare, legate bineînţeles de temă: bucătăria franceză. În această ordine de idei, cei care doresc să afle câte ceva despre impresionanta bucătărie franceză pot găsi aici o succintă istorie a formări şi evoluţiei acesteia.

(mai mult…)

Citeste tot

Porc cu chimen si cartofi noi

Imi petrec cea mai mare parte a timpului liber in noul meu “laborator”, unde am un teren de joaca fabulos. Si realmente ma joc, incercand in acelasi timp sa obtin si ceva care sa poata acoperi nevoile nutritionale ale familiei. Cele mai multe experimente se indreapta catre o fuziune intre retetele romanesti, ingrediente internationale si modalitati de asezonare si tehnici de gatit asiatice, mediteraneene si franceze.

Care ar fi scopul (in afara de distractia mea, bineinteles)? Sa obtin retete deosebite, care sa se poata gati in orice bucatarie, oricat de mica ar fi ea, cu ingrediente care se gasesc in mod regulat pe piata si fara sa folosesc cine stie ce ustensile deosebite. Cum altfel poate evolua o bucatarie, daca cei care gatesc nu experimenteaza?
(mai mult…)

Citeste tot