Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: branzeturi
Sufleuri cu branzeturi si cepsoara
Sufleurile sunt preparate pretentioase si fine. Sunt, de asemenea, delicioase. Exista o mare varietate de [...]
nov.
Ziua în care vin capsunile
Ca explorator principal la GUXT, club de cultura gastronomica a carui existenta se bazeaza pe [...]
Cum degustam branzeturile
Îmi plac mult degustarile; de orice fel. Ma ajuta sa descopar alimente noi si sa [...]
apr.
Cartofi copti cu ceapa caramelizata si branza Chavroux
Iata o reteta foarte simpla, in care cartofii si ceapa caramelizata pun in valoare onctuozitatea [...]
4 Comentarii
feb.
Jeleu de castravete cu branzeturi
Sunt convins ca unii ar numi acest preparat “mousse de castravete”, dar consistenta sa, desi [...]
6 Comentarii
nov.
Salata de vita cu rosii, rucola si Brie
Este o salata foarte simpla, in care gustul pregnant al muschiului de vita si cel [...]
1 Comentariu
oct.
Ardei copti cu branza si pesto
Preparatul acesta este potrivit ca gustare, sau cina lejera. Este o reteta de vara, care [...]
4 Comentarii
Bulete de cascaval cu pesto
Caldura mare, dar trebuie sa mancam si noi cate ceva. Reteta aceasta nu presupune gatit, [...]
2 Comentarii
Porc cu Camembert
Aceasta retete este originara din Normandia, una dintre regiunile mari producatoare de branzeturi. Reteta combina [...]
3 Comentarii
Tagliatelle cu broccoli si nucsoara
Este vara, iar eu sunt cam rau de caldura, asa ca nu trebuie sa va [...]
A fost "Fun & Grill", 25-26 mai 2013
Toate cele 22 de locuri la evenimentul “Fun & Grill” din luna aceasta, organizat la [...]
29 Comentariu
mai
A fost "Branza în Bucate", mai 2013
Mansarda din str. Paris nr. 7A a gazduit ieri, 16 mai 2013, o cina dedicata [...]
mai
Joi, 16 mai, la mansarda: eveniment culinar "Branza in bucate"
Dupa o mica pauza in preajma sarbatorilor de Pasti, reiau evenimentele culinare desfasurate “La Mansarda”, [...]
mai
Bulete de branza cu gremolata
Imi plac mult aromele mediteraneene, dominate de usturoi, citrice si ierburi aromate, de aceea aceasta [...]
7 Comentarii
A fost "Sunday Grilling" – meniu marocan – 21 aprilie 2013
În str. Maica Alexandra nr. 5, ieri (duminica 21 aprilie 2013), în curtea showroom-ului companiei [...]
1 Comentariu
apr.
A fost "Fun & Grill" – aprilie 2013
Cred ca cineva, acolo sus, este mare amator de gatit în aer liber. Altfel nu-mi [...]
2 Comentarii
apr.
Tortelloni tre formaggi
“Tre formaggi” inseamna in limba italiana “trei branze”; este lesne de dedus ca pastele din [...]
A fost "Branzeturi si Vinuri", februarie 2013
Ieri seara, 19 februarie 2013, la frumosul sediu al Cramelor Halewood, din strada Paris nr. [...]
14 Comentarii
Branzeturi si vinuri
Acest eveniment este realizat in colaborare cu Cramele Halewood si Delaco. Branza si vinul fac [...]
2 Comentarii
feb.
A fost "Sarea în bucate", februarie 2013
Daca anul trecut, în aceeasi perioada, la primul eveniment culinar de la Casa “Mara” din [...]
9 Comentarii
feb.
Bacania Veche 2
O veste buna pentru bucurestenii pasionati de delicatese. La 2 ani de la prima Bacanie [...]
A fost “Fun & Grill”, noiembrie 2012
Iata ca a trecut si cea de-a saptea editie a evenimentului culinar pe care îl [...]
8 Comentarii
nov.
„Fun & Grill”, 3-4 noiembrie 2012
Fac o revenire asupra evenimentului “Fun & Grill” pe care l-am prezentat într-un articol anterior, [...]
4 Comentarii
oct.
Tortelloni cu trufe
Pastele sunt unul dintre ingredientele mele preferate, iar retetele robuste si simple ma emotioneaza. Reteta [...]
10 Comentarii
A fost „Fun & Grill”, 6-7 octombrie 2012
Ma bucur sa-mi regasesc blogul. Nu am mai postat nimic de 2 zile, ceea ce [...]
13 Comentarii
oct.
Fettuccine cu unt si Parmesan
Aceasta reteta este de o simplitate desavarsita, atat ca mod de preparare, cat si ca [...]
11 Comentarii
Muschiulet de porc cu sos de smantana si trufe
Din start recunosc ca am cam exagerat cu trufele: am folosit si unt trufat, si [...]
6 Comentarii
Insalata caprese putin altfel
Insalata caprese ma fascineaza prin simplitatea sa desavarsita. Imi place sa improvizez in jurul ei [...]
11 Comentarii
Ravioli cu sos de smantana si trufe
Paste, smantana, unt si branzeturi maturate. Iata o combinatie care merge exceptional cu aroma fina [...]
14 Comentarii
Parjoale cu mozzarella si rosii
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Iata o reteta [...]
36 Comentariu
iul.
Sunday Grilling – 8 iulie 2012 – urmare
Duminica 8 iulie 2012. Adica ieri. 36°C, adica extrem de cald. Pe intima si placuta [...]
21 Comentariu
iul.
Jurnal milanez (5)
În acest episod va voi povesti despre doua localuri unde am mancat în ultima zi [...]
21 Comentariu
Jurnal milanez (3)
Recunosc din start ca ideea de „piata alimentara” ma fascineaza. Cu cat este mai traditionala [...]
23 Comentariu
iun.
Rulouri de vinete cu ricotta si coulis de rosii
Coulis este un termen provenit din limba franceza, care denumeste sosurile groase, preparate din piure [...]
12 Comentarii
La masa cu stramosii: Dacia (1)
Daca în cazul altor civilizatii, cum a fost cea chineza, m-am izbit de o enorma [...]
24 Comentariu
Hai la mosi! (2)
Spuneam în articolul anterior ca existenta unor targuri ca acesta este un act de normalitate [...]
Hai la mosi!
Am dat ieri (vineri) o scurta raita la targul numit “Hai la mosi!”, care se [...]
14 Comentarii
Omul care împute locul – partea 3
Acest articol tine locul celui de maine. Maine este ajun de Craciun si nu se [...]
20 Comentariu
La “pieting” – partea 3
Din nou Piata Traian Acum cateva saptamani sotia mea a venit acasa foarte vesela: „Am [...]
19 Comentarii
Cu cosnita la bacanie
M-a batut adesea gandul sa îmi deschid un magazin de delicatese, dar totul a ramas [...]
13 Comentarii
La „pieting”- partea 2: Piata Traian
Cunosc bine aceasta piata, unde am fost de zeci de ori. Nu este o piata [...]
27 Comentariu
Cititorii si cautarile lor
Statisticile îmi ofera posibilitatea de a vedea ce cuvinte cheie tasteaza cititorii care ajung sa-mi [...]
4 Comentarii