blog de Gastronomie
Va marturisesc din start ca am o mare slabiciune pentru masline. De fapt, si pentru [...]
4 Comentarii
Iata ce mama ar fi numit, alintand-o dragastos, o mancarica de fasole verde cu pui. [...]
2 Comentarii
Ceapa caramelizata da o dulceata delicioasa sosului, contrabalansand aciditatea rosiilor si dand complexitate gustului. Aroma [...]
6 Comentarii
În aceasta ultima parte de dicata brezarii, voi atinge subiectul prezarii mari, cea care gateste [...]
3 Comentarii
Vom vorbi astazi despre o varianta a “brezararii”: metoda de fata, “brezarea mica”, este cea [...]
9 Comentarii
Am profitat de faptul ca ieri a fost o zi ceva mai racoroasa, si am [...]
Am mai avut, în trecut, o tentativa de a explica brezarea. Am facut-o, din pacate, [...]
Am amintit în articolele trecute de metode de gatit “umede” si “uscate”. Am preluat aceasta [...]
Korma, uneori scris si “kormaa”, “qorma”, “khorma” ori “kurma” este un termen care denumeste un [...]
Am ajuns la finalul acestei serii de articole dedicate culturii gastronomice chinezesti. Voi trece în [...]
Iata un termen destul de rar folosit în literatura culinara de limba romana, dar este [...]
15 Comentarii
Termenul provine din limba franceza, „braiser“, si denumeste o combinatie de metode de a gati, [...]