Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: brezare

Pulpe de pui cu sos balsamic, masline si ardei grasi

Va marturisesc din start ca am o mare slabiciune pentru masline. De fapt, si pentru...

4 Comentarii

Pui cu fasole verde si sos de rosii

Iata ce mama ar fi numit, alintand-o dragastos, o mancarica de fasole verde cu pui....

2 Comentarii

Pui cu chimen, ceapa si sos de rosii

Ceapa caramelizata da o dulceata delicioasa sosului, contrabalansand aciditatea rosiilor si dand complexitate gustului. Aroma...

6 Comentarii

Despre brezare (3)

În aceasta ultima parte de dicata brezarii, voi atinge subiectul prezarii mari, cea care gateste...

3 Comentarii

Despre brezare (2)

Vom vorbi astazi despre o varianta a “brezararii”: metoda de fata, “brezarea mica”, este cea...

9 Comentarii

Pulpe de iepure cu masline si lamaie

Am profitat de faptul ca ieri a fost o zi ceva mai racoroasa, si am...

4 Comentarii

Despre brezare (1)

Am mai avut, în trecut, o tentativa de a explica brezarea. Am facut-o, din pacate,...

6 Comentarii

Metode de gatit combinate

Am amintit în articolele trecute de metode de gatit “umede” si “uscate”. Am preluat aceasta...

2 Comentarii

Murgh Korma Shahi – Korma de pui cu migdale

Korma, uneori scris si “kormaa”, “qorma”, “khorma” ori “kurma” este un termen care denumeste un...

4 Comentarii

La masa cu stramosii – China (11)

Am ajuns la finalul acestei serii de articole dedicate culturii gastronomice chinezesti. Voi trece în...

6 Comentarii

Pe scurt despre caserola

Iata un termen destul de rar folosit în literatura culinara de limba romana, dar este...

15 Comentarii

Brezarea pe intelesul tuturor

Termenul provine din limba franceza, „braiser“, si denumeste o combinatie de metode de a gati,...

3 Comentarii