blog de Gastronomie
Va marturisesc din start ca am o mare slabiciune pentru masline. De fapt, si pentru [...]
4 Comentarii
Iata ce mama ar fi numit, alintand-o dragastos, o mancarica de fasole verde cu pui. [...]
2 Comentarii
Ceapa caramelizata da o dulceata delicioasa sosului, contrabalansand aciditatea rosiilor si dand complexitate gustului. Aroma [...]
6 Comentarii
În această ultimă parte de dicată brezării, voi atinge subiectul prezării mari, cea care găteşte [...]
Vom vorbi astăzi despre o variantă a „brezarării”: metoda de faţă, „brezarea mică”, este cea [...]
9 Comentarii
Am profitat de faptul ca ieri a fost o zi ceva mai racoroasa, si am [...]
Am mai avut, în trecut, o tentativă de a explica brezarea. Am făcut-o, din păcate, [...]
Am amintit în articolele trecute de metode de gătit „umede” şi „uscate”. Am preluat această [...]
Korma, uneori scris si „kormaa”, „qorma”, „khorma” ori „kurma” este un termen care denumeste un [...]
Am ajuns la finalul acestei serii de articole dedicate culturii gastronomice chinezeşti. Voi trece în [...]
Iată un termen destul de rar folosit în literatura culinară de limbă română, dar este [...]
15 Comentarii
Termenul provine din limba franceza, „braiser„, si denumeste o combinatie de metode de a gati, [...]
3 Comentarii