broccoli | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Tagliatelle cu broccoli si nucsoara

Este vara, iar eu sunt cam rau de caldura, asa ca nu trebuie sa va mirati daca incerc sa-mi fac viata usoara in bucatarie, stand in preajma aragazului cat mai putin posibil.
Reteta aceasta este rapida si foarte simpla; mai este si foarte gustoasa, caci ofera combinatia smantana – broccoli – nucsoara, o treime clasica, absolut delicioasa.

(mai mult…)

Citeste tot

Pe scurt despre bucătăria chino-americană (1)

Nu cred că este un secret pentru dvs. faptul că sunt un mare amator de bucătărie asiatică. Bineînţeles, nu-mi pot hrăni curiozitatea călătorind la faţa locului decât în măsură limitată, aşa că sunt nevoit să fiu autodidact. Cum nu vorbesc chineză, hindi, japoneză, thailandeză sau altă limbă asiatică, sunt nevoit să apelez la cărţi scrise de autori occidentali sau asiatici, dar, în cazul acestora din urmă, traduse în engleză şi franceză.
(mai mult…)

Citeste tot

Chop suey cu vita

Se crede ca “chop suey” (bucatele asortate) a fost inventata in SUA de emigrantii chinezi (probabil originari din zona Taishan, apartinand provinciei Canton), in momentul cand un restaurant chinezesc a ramas in pana de “materie prima”, iar bucatarul a fost nevoit sa improvizeze folosind resturi.

(mai mult…)

Citeste tot