bruschetta | Retetele lui Radu - Gastronomie:

O săptămână în Zakynthos (5)

Iată că a venit la rând şi ultima parte a seriei de articole dedicate insulei Zakynthos. Astăzi vă voi povesti câte ceva despre restaurantele de pe insulă. De cele mai multe ori am mâncat în Kalamaki, dar am încercat şi restaurante din Zante, Keri şi Xigia.
(mai mult…)

Citeste tot

A fost „Cină lejeră cu şi pe… canapele”, martie 2013

Serile de vineri „La Mansardă”, organizate în colaborare cu Halewood Romania, au încheiat săptămâna trecută evenimentul culinar dedicat canapelelor.

Au fost prezenţi 20 de oaspeţi, şi am avut parte de două premieri: prima a fost sărbătorirea, ]n mansardă, a primei zile de naştere, cea a lui Valentin, iar cea de-a doua a consemnat prima participare la aceste evenimente a unor cetăţeni străini: Laura din Peru şi Rosi din Spania.

(mai mult…)

Citeste tot

A fost „Sunday Grilling” – 24 martie 2013

Duminica trecută, pe o vreme rece şi cam neprietenoasă, am susţinut ca amfitrion cel de-al doilea eveniment „Sunday Grilling” de anul acesta, continuând seria celor desfăşurate în vara anului trecut.
Gazdă a fost, din nou, curtea de la show-room-ul companiei CampingGrill.ro, care distribuie în România performantele grătare fabricate în Elveţia şi SUA de OutdoorChef şi, respectiv, Weber. Colaborator apropiat a fost, din nou, Halewood Romania.

(mai mult…)

Citeste tot

„Sunday Grilling”, 24 martie 2013

Duminica trecută a reînceput seria evenimentelor „Sunday Grilling” şi, deşi vremea a fost răcoroasă şi a bătut puţin vântul, curticica de la sediul CampingGrill.ro s-a umplut la capacitatea sa maximă: 16 locuri. Mi-aş fi dorit ca spaţiul să fie mai generos, căci am fost nevoiţi să respingem alte 10 cereri de participare. Aşa se face că, luând în consideraţie cele petrecute şi cele promise ghinioniştilor care au rămas pe dinafară, am hotărât să repetăm evenimentul duminica ce urmează, adică cea din 24 martie 2013.

(mai mult…)

Citeste tot

Bruschetta cu pesto, rosii si prosciutto

Afara este inca frig, cerul este gri, iar mie imi este (din nou) dor de soare si de cer albastru. M-am hotarat sa ma rasfat cu un pahar de Byzantium Rosso di Valachia 2011, de la Cramele Halewood, un asamblaj foarte reusit de Feteasca Neagra, Shiraz si Cabernet Sauvignon, la care am adaugat cateva bruschetta, in care am incercat sa „prind” aromele Mediteranei; le-am adaugat un delicios topping de sos pesto, prosciutto si rosii.

(mai mult…)

Citeste tot