bucatari | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Farfuria suportă orice

Îmi dau tot mai mult seama că cea mai importantă miză a noastră este educaţia. Cred dacă am fi mai bine educați s-ar fura mai puțin și ar exista mai puțini incompetenți. Nivelul societății noastre este în primul rând rezultatul lipsei de educație. Este nivelul reflectat de o clasă politică putredă și incompetentă, de un stat impotent, de analfabeții cu doctorate false care ne conduc.
Pe scurt, vorbim depre impostori. Lipsa de educație lasă loc de manevră imposturii de toate felurile.
(mai mult…)

Citeste tot

10 chestii care mă calcă pe nervi în restaurante

Cu toţii am călcat prin destule restaurante. Bune, rele, pasabile, execrabile, excelente… am avut cu toţii porţia noastră de dezamăgiri şi de revelaţii, de confirmări şi surprize. Cred că am pus piciorul în vreo 4-500 de restaurante (folosesc aici termenul „restaurant” cu sens generic), risipite prin vreo 20 de ţări, de la mici crâşme, taverne şi trattorii la restaurante cu pretenţii.
Sursa foto: www.dreamstime.com
(mai mult…)

Citeste tot

Cel mai bun bucătar “Continental Hotels 2011”

Astăzi are loc concursul “Cel mai bun bucătar” organizat de compania Continental Hotels. Aflat la ediţia a zecea, acest concurs este organizat cu scopul de a stimula creativitatea şi spiritul de competiţie al angajaţilor din cadrul companiei. Este vorba despre bucătarii calificaţi din tot lanţul Continental Hotels, adică hotelurile Hello, Ibis, Continental, Continental Forum şi Grand Hotel Continental.
(mai mult…)

Citeste tot

La masă cu strămoşii – China (6)

După ce am trecut în revistă, în episoadele anterioare, sistemele filozofice care stau la baza artei culinare chinezeşti, şi începuturile acesteia, situate în paleolitic, încep să mă ocup de modul în care s-a format şi s-a dezvoltat bucătăria imperială chineză, socotită astăzi a fi o componentă esenţială a culturii Chinei.
(mai mult…)

Citeste tot

Locul unde nu merită să calci

Din nou despre Gino’s

Acum vreo 3-4 ani, restaurantul Gino’s din Cotroceni, situat aproximativ vizavi de Grădina Botanică era unul dintre cele mai simpatice pe care le ştiam. Mâncare bună, gătită bine, ingrediente OK, atmosfera mediteraneană, plăcută şi relaxată, un loc fără fiţe de unde plecai satisfăcut. Se mânca bine la preţuri decente. Am fost trist când s-a mutat. Câteva luni i-am pierdut urma până când am aflat că se mutase pe lângă Biroul paşapoarte (sau cum s-o mai numi acum). L-am vizitat, doar o dată, şi am fost dezamăgit. Puteţi citi despre acea vizită aici.
(mai mult…)

Citeste tot