Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: bucatarie araba
Tajin de pui
Reteta de fata este una gustoasa si foarte usor de realizat. Este reprezentanta genului de [...]
16 Comentarii
Salata de pui cu cuscus
Cuscusul instant se prepara foarte rapid si usor, iar granulele sale raman fragede si pufoase, [...]
2 Comentarii
aug.
Pe scurt despre uleiul de argan
Este un ulei pe care l-am descoperit de foarte putin timp; stiam însa de el [...]
19 Comentarii
Cuscus farfoucha
In Tunisia si Maroc cuscus-ul este un aliment extrem de popular. Multe familii au propriile [...]
3 Comentarii
Harissa – gustul picant al Maghrebului
Pasta de ardei iute (Harissa) – gustul picant al Maghrebului Bucataria nord-africana este una dintre [...]
13 Comentarii
iul.
Pui tunisian cu orez
Este o reteta in stil nord african, ce imbina influentele arabe cu cele mediteraneene. Este [...]
5 Comentarii
Bucataria tunisiana
Tunisia de astazi (al Jumhuriyah at-Tunisiyah) are o populatie de circa 10 milioane de locuitori, [...]
2 Comentarii
Pe scurt despre tahini
Tahini („tehina” in araba, „thina” in ebraica, „tahin” in turca, franceza, olandeza si daneza) este [...]
5 Comentarii
Bucataria libaneza
Bucataria Orientului Mijlociu este cunoscuta in lumea intreaga si apreciata pentru bogatia si rafinamentul ei. [...]
8 Comentarii
Despre ce bucatarie te-ar interesa sa afli lucruri noi? – rezultate finale
Este posibil ca unii dintre cititori sa nu fost chiar total de acord cu împartirea [...]
Ras-El-Hanout – un surprinzator amestec de mirodenii
Ras-el-hanout este un amestec de mirodenii folosit în Orientul Mijlociu si nordul Africii. Numele sau [...]
10 Comentarii
Pui prajit cu condimente
Secretul reusitei acestei retete este sa se gateasca rapid, la foc puternic. Nu aglomerati tigaia, [...]
2 Comentarii
Lamai murate in stil marocan
Tot sapand eu printre retetele bucatariilor nord-africane, am dat peste un ingredient interesant, pe care, [...]
8 Comentarii